COVID натиск върху шуменската болница

Ръководството обмисля да спре плановия прием
4 мар 2021 19:51, Ния Христова
3
COVID натиск върху шуменската болница
Снимка: БГНЕС
Увеличава се натискът от пациенти в шуменската болница. Ръководството на лечебното заведение обмисля от следващата седмица да се спре и плановия прием на пациенти, за да се осигури персонал за COVID отделенията, съобщи БНР.
 
Половината от пациентите, настанени в болницата, са с коронавирус. "За лечение са настанени 433-ма", каза директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов: 
 
"Може би в следващата седмица ще спрем за малко плановите операции, за да можем все пак да облекчим натиска върху болницата и да подсигурим донякъде персонал, който да обслужва COVID секторите".
Още по темата
 
Повечето от пациентите са с усложнена клинична картина на заболяването. Затова в Националната лаборатория са изпратени проби, за да се установи има ли нов щам: 
 
"Получихме единствено потвърждение, че е COVID, но може би не получихме информация дали е някакъв по-особен щам. Защо се увеличава толкова много в Шумен пак, както беше предната вълна - първо от Шумен тръгнаха толкова голям брой пациенти, нямам обяснение. Не мога да кажа".
 
"Пациентите са с двустранни пневмонии, със силно увредено здравословно състояние", каза още д-р Димитър Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пада им се. Там са само червениКумунделиСамо кметът им не червен а е гербер.
2
2
 
3
 
! Отговори
Cimo преди 3 години
Пациентите няма да ги оперират,за да ги лекуват от Ковид19.ПО-тъпо решение неможаха ли да измислят? Вече не съществуват други болести.
1
0
 
7
 
! Отговори
Тулупа преди 3 години
Няма натиск щом отворихме кръчмите !