Свлачище затвори пътя за Кръстова гора

800 т скали, пръст и дървета запречиха движението
4 мар 2021 15:07, Анисия Иванова
26

Свлачище затвори пътя Асеновград – Лъки късно снощи. Над 500 кубика земна маса се срути в района на село Югово. След полунощ едното платното беше разчистено. Тази сутрин срутището отново се активизира и напълно затвори движението.

Малко след 20:30 ч. снощи над 800 тона скали, пръст и дървета се откъсват от скалата и се сгромолясват на пътя. В капан и от двете страни попадат 7 автомобила.

Свлачището не е провокирано от взривните дейности, които от седмица се извършват за разширяване на пътя, твърдят от строителната фирма. Разчистването му ще продължи до късния следобед.

Вижте във видеото на Bulgaria ON AIR коментара на техническия ръководител на пътноподдържащата фирма Алберт Гаджалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Пътят е на 70 г.Ама Борисов пак е виновен,въпреки че не е бил роден тогава:-)
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До darlig: там, до Осло причината е природата, а в България причината за тоталните неудачи в строителството е Борисов - главния инспектор на Републиката. Защо постоянно обикаля с джипа, а не е предприел никакви мерки за да се предотврати свличането на земни маси? Значи не е за тази работа, а премиер от него не става, доказано за 12 години.Следва да се оттегли окончателно от управлението защото държавата не е паркинг за VIP-мутри, където той да си прекарва времето в безделие.
22
1
 
0
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
И там скоро беше правен ремонт с главен техн. р-л, стр.надзор, проектант, бетонджия и инспектор - Буци от Банкя. Където е минал той с джипа всичко с срутва. И там където природата не допуска свлачище, щом мине той всичко се повлича надолу... По ГЕРБ-рски строим за Родината, но преди всичко за авантата! Ама поне едно сако да беше оставил. Защото от неговия път нищо няма да остане.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш мозъка на държавата го нарече "срутище" и папагалите повтарят ли повтарят...Евала ви, миски! Добри попивателни сте!
20
3
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Ти бил ли си някога там ? Видял ли си ландшафта ? Или просто така ,участваш с ,,умни приказки",проснат на тюфлека !!! Божеее,много станахте голобрадите разбирачи по всичко!!! Да живее Интернет ,територия на войнстващият анонимен примитивизъм!
19
2
 
6
 
! Отговори
darlig преди 3 години
Само преди два месеца свлачище на 20 километра от Осло повлече и погълна къщи,коли ,хора и животни на половин село.Много жертви и разрушения! Но не обвиниха премиера или някоя партия за това .Г-жа Солберг беше лаконична,,Силите на природата причиниха това нещастие,болно е да се гледа"......Тази реакция показва защо малка Норвегия е голяма !!......А вие неинформирани и неграмотни чада,това няма как да го разберете
18
1
 
7
 
! Отговори
Гого преди 3 години
А ми така ще е , защото не стегнахте пътя през който минал кръста Асеновград - Червен - Орешец - Мостово- Кр. Гора, хем е по безопасен , хем е по кратък с 20 км. остават да се направи само от Мостово до Кр. Гора който е 3 км.
17
1
 
4
 
! Отговори
До Активист на БСП преди 3 години
Активисте,там път просто нямаше ! Да ти имам и знанията и активизма!
16
1
 
6
 
! Отговори
Кръстю преди 3 години
Дали мушмороци невръстни знаете що е то КръстОва гора.До преди години до там нямаше никакъв път.Колите се оставяха на километри долу в селото и се качвахме пеш като шерпи по едни камънаци.Полека лека поверието за Кръстова гора и аязмото се разчу и почна една атакаот хиляди хора на всеки Кръстовден .И от тогава полека лека се проправи полупроходим път, ремонтира се черквата,наоколо се ,,естетизира" и цялата магия изчезна !В момента се взривят скалите и прави асфалт и легендата умира !
15
4
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Тоя път скоро Бойко го ремонтира, нормално е...
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доизсечете каквито гори са останали, ландшафта ще се изравни от самосебе си, и повече свлачища няма да има.
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На моя позната баща и загина от срутила се скала на пътя в самия Ловеч на връщане от магазина през соца! Та не знам какви лаборатории, руски машини и пътни оракули сънувате? "През соца такива неща не ставали". Преди Бойко Борисов такива неща не са ставали. В други държави такива неща не стават. Камо ли пък толкова често. Сектата на Радев от мрънкала и невежи черногледци се е развихрила.
12
1
 
6
 
! Отговори
Горски преди 3 години
Причината за свлачището е преминаващо стадо гладни мечки по ската. Е... случва се
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя път и дъждове нямаше. Дяволска работа. Шерлок Холмс даже не може да разбере причината. Щот при такива майстори човешка грешка е изключена. Все пак от Дискавъри идват да снимат чудесата
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Аааа не е Божа, а Бокова работа. Няма и 10 дни откак предаваше на живо от старта на този обект. Ейййй някой ден ще го затрупат пряко в ефир, същите дет ги хвали и им подарява сака. Само с хеликоптер трябва да обикаля и да предава. По сигурно е.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Как ги предвиждат? С кристално ли кълбо? Само като пуснах търсачката колко снимки с отнесени виадукти и свлачища затиснали пътища се появиха от Западна Европа. "При социализма нямаше престъпност". И за Смолян, и по Дефилето, и за Рилския манастир, и по други пътища скалите са надвиснали над пътя. И са разнородни. Не са като в Гърция магмени. 97-*** такъв камък"яхнах"на връщане от Ягодинската пещера, че картера ми стана равен отдолу. Виж сега как се укрепва и реже край магистралите
8
2
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
Слава на Тангра! Долу ръцете герберски от Родопите!
7
2
 
7
 
! Отговори
Н преди 3 години
Пътят за Кръстова гора бил заринат. Божа работа безбожници такива.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха уж взеха да ремонтират пътя а активизират свлачища това са експертите на мутрата
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога имаше пътни и ЖП кантонери на които работата им беше да поддържат пътищата и жп релсите и където забележат проблем да бъде отстранен навреме. Сега се чака да се случи и е късмет, че няма пострадали.