3-метров участък от натоварена улица в Добрич пропадна

Причината е повредена бетонна тръба от дъждовната канализация
5 мар 2021 23:45, Ния Христова
11
 
 
Триметров участък от една от най-натоварените улици в Добрич пропадна след поройните дъждове в средата на месец февруари. 
 
Граждани са подали многобройни сигнали. Местната администрация от своя страна е направила проверка на подземната инфраструктура. Оказва се, че е повредена бетонна тръба от дъждовната канализация.
 
Ул. "Батовска" свързва центъра на града с околовръстното шосе на Добрич. По нея преминават не само леки автомобили, но и тежки камиони и автобуси.
 
Георги Русев работи като таксиметров шофьор и почти при всеки курс му се налага да мисли за различен маршрут, за да избегне проблемния участък.
 
"Тя беше хлътнала отдавна, но в последните 2-3 седмици доста е хлътнала. Опасно е. Ако по-тежка машина мине, може и да падне", коментира той пред Bulgaria ON AIR.
 
От Община Добрич са заснели с камера трасето на канала, който преминава под хлътналия пътен участък. При обследването е установено още, че проблемът съществува от години. От общината допускат възможността, че тръбата е нарушена още при полагането й в земята. 
 
Обследване ще се извърши по целия булевард. Пропадналият участък вече е маркиран и обезопасен. Предстои комисия от общината да избере изпълнител на ремонтните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младеж нали точно Бойко кюлчето раздава 90% от земеделските субсидии на двадесетина едри зърнени босове, разбира се не безплатно.
10
0
 
9
 
! Отговори
Пак ли? преди 3 години
И какъв е проблема? Прилага се наваторската технология на ГЕРБ и лично на главния инспектор на републиката, д-р пожарникар Бойко Борисов - следва ремонт на ремонта не ремонта на ремонта......
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е виновен.Житните бейове имат пари да си го поправят щом карат Майбах и Бентли значи не им е проблем.
8
0
 
12
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Във Варна улици ремонтирани за милиони пропадат и се напулват само седмици след отварянето им. Пускам и пиша сигнали до всички институции, но дупките само ги замазват като дете филия хляб и скоро стават колкорски пътища. Това е нормално с държава без съдебна система, практически ние прокуратура нямаме, а народът си мишува
7
3
 
5
 
! Отговори
Ало Ваню преди 3 години
Няма да ни стигнат 100 години, да ремонтираме построеното от ГЕРБ...........Но комунистите са това могат: ДА КРАДЪТ!!!?!
6
2
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Докато ремонтите ги правят фирмите на Герб все тая ще бъде, щом като дори метрото в София се е разпаднало. Ако не се прави ремонт, няма от къде да се краде.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Шумен, има една улица - Университетска. Тя цялата е пропаднала. Нещо правиха по ИСПА там и после като заравяха тръбите - насипаха пръст и отгоре асфалтираха. След 2 месеца започна да пропада. Но не я ремонтираха. Асфалтираха отново. И пак пропадна. Трети път асфалтираха и пак сега е пропаднала. По тази улица, трябва с луноход да се движиш. Ремонт на ремонта както се казва. Отидете я вижте ако не вярвате. Путят си е все така пропаднал. Поне километър и половина е.
4
1
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Системата ме убива(изтрива)!!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Г*ъ*р*б*а*в*о строителство. Ремонт и след ремонта пак ремонт.
2
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
GP Group
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХААРП