Ще решат ли зелените паспорти проблемите в туризма?

Туроператори се надяват на това
5 мар 2021 14:42, Петя Славова
21

Третата вълна на COVID-19 е вече факт, но международните екскурзии започват отново на 1 април. Ще има ли глътка въздух за туристическия бранш и може ли ваксината да спаси бизнеса?

"Зелените паспорти ще са нашата вълшебна пръчка да започнем да работим." Това заяви Павлина Илиева от Обединение "Бъдеще на туризма" в студиото на "Директно".

По думите ѝ в момента за всички чартъри има изискване за PCR на отиване и на връщане, само за Занзибар не е задължително.

"В чужбина автобусните екскурзии са проблемни. Могат да се осъществят, но трудно, сложно и почти невъзможно", посочи пред Bulgaria ON AIR Илиева.

И добави, че очакват от 1 април очакваме да има облекчение поне за PCR на връщане в страната.

"Трябва да има общо решение на ЕС, за да се движим свободно поне в Европа. Израел и други държави вече изискват ниво на безопасност - българският персонал да бъде ваксиниран, да се спазват строго правилата", каза тя и добави: "туроператорите осъзнаваме, че без ваксина много трудно ще управляваме нашата дейност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 3 години
Целта е да се следят обемно ваксинираните он лайн.от вчера са засечени атаки от сива чума масови убиици през лични телефони следени от нагло престъпни служби,,,Жертвите са видимо обсебени обемно. Сива чума масови убиици ги следят в реално време..
17
1
 
4
 
! Отговори
Шериф Джони преди 3 години
ОКУРАЖИТЕЛНО НЕ
16
1
 
6
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
Ako ima zeleni pasporti krai ama krai na turizma.Lichno az smenqm kolata s po golqma i neme zasqga tyrizma i bez tova nestavat za nishto
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не ме засяга тази драма. БГ ме устройва напълно, има идеални места и условия за туризъм. Да се бутам в тази пандемия при всякаква *** - не мерси! Който иска да си завира клечката отзад и да ходи, където иска. Аз ще си бича айляка на готините ни местенца по моренцето и всеки да се спасява!
14
16
 
2
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
*** антиваксери да си ходят у Танзания и по бетонираното крайбрежие, останалите по едно паспортче и по света.
13
3
 
21
 
! Отговори
Мокасина преди 3 години
Чекай малко нещо не рабрах.. Евреите нали са ваксинирани и вече са безсмъртни, защо тогава се притесняват ..?!?
12
4
 
28
 
! Отговори
Вълшебната пръчка преди 3 години
с ваксинирането можете да си я заврете където пожелаете.Израел искал персоналът да бил ваксиниран и вие сте готови срещу 30 сребърника.Обикновеният работник ще се жертва с отрови да ви пълнят на вас гушите срещу мизерно заплащане. Продажници мръсни. За пръв път произнасям клетва /да ми прости Господ/ - дано се задавите, алчни, ненаяли се ***.
11
1
 
27
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А какъв хонорар получи другарката Павлина Илиева за да рекламира ваксините?
10
2
 
19
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Добре дошли на жълтите звезди!Очаквам да почнат да припалват и газовите камери....
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми беше кеф без пияни туристи и навалица по плажа миналото лято. Мисля това пак да се наслаждавам на спокойствието докато не маркират стадото да почне да пътува отново. Въпреки че ме съмнява дали и парите няма да е следващия голям проблем
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 членно семейство 1000 лв за pcr тест за отиване и връщане. Да не говорим че някои авиолинии не те качват без тест и трябва да се занимаваш с търсене на лаборатории вместо да плажуваш ,а и на запад теста започва от 100? и нагоре. Доста луксозна почивка се очертава плюс мъките по висене из лаборатории и бъркане в мозъка. Честит ви летен сезон пак
7
5
 
10
 
! Отговори
ЙЪРЪМЕНКОВ преди 3 години
МИНАТ ЛИ ИЗБОРИТЕ ДОРИ И МЕСТНИ ДЖАГАЛИ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ОЧАКВАТЕ БЕЗ КОВИД ПАСПОРТ И PCR ТЕСТ.ПАДЕНИЕТО ВИ НА МУТРОМОРИЕТО И БЕТОНО НАКЛОНА ЩЕ Е ПЪЛНО И ТОТАЛНО.ЗА ЧУЖДИ ТУРИСТИ АБСОЛЮТНО ЗАБРАВЕТЕ ОЩВЕ ОТСЕГА СЗО Е ПРВЕДУПРЕДИЛО ЧЕ НЯМА СЕ ПЪТУВА ДОРИ И ВАКСИНИРАНИ. ГОТЯВЕТЕ СЕ ЧСИ- ТАТА ПРОТРИВАТ РЪЧИЧКИ,НЯКОИ ОТ ТЯХ ВЕЧЕ ИМАТ ПО 3 ХОТЕЛА НА МОРЕТО.
6
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 3 години
Да ,ще ви проблема - казва се африкански зелен щам.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само глупавите, прецаканите и самоубийците ще останат с възможност да пътуват. Дали ще се отрази на туризма - не знам.
4
1
 
16
 
! Отговори
Краткият отговор: преди 3 години
НЕ
3
1
 
27
 
! Отговори
Доктор Ох Боли преди 3 години
Боц, боц. Да се самобичуваш с експериментална ваксина (виж листовките на сайта на МЗ) за да слугуваш на израелци като хотелски персонал (***) за 600-700лв. Ехааа- работа мечта. Ми успех млади момчета и момичета. А да, и хотелиерчета!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то до скоро и аз се надявах да се отъркам в Адриана Лима,ама на останаха ми само Надеждите!!!!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой по-точно бизнес ще спасяваме? Туроагентите са пътници отдавна, туроператорите са почти пътници, поради елементарния факт, че в тази криза всяка онлайн платформа за резервации дава конкурентни цени, а туроператорите разчитат на пенсионери и осморазрядни берачи на малини, които нямат интернет култура, да им организират пътувния. Даже майка ми на 77 (ваксинирана е още декември) си резервира почивките през AirBnb или Booking... Барабар с комисионните им пак е по-евтино от туроператорските оферти