В Плевен обмислят допълнителни мерки срещу коронавируса

Очаква се новите мерки да станат ясни в понеделник
22
В Плевен обмислят допълнителни мерки срещу коронавируса

В Плевен Областният щаб за борба с коронавируса ще обсъди допълнителни мерки срещу разпространението на инфекцията в понеделник, съобщи за БТА д-р Илиян Минчев - и.д. директор на Регионалната здравна инспекция.

Той уточни, че най-вероятно ще се спрат плановите дейности в болниците, ще се въведе задължително носене на маски на местата, където се събират много хора като пазари, тържища и други. Ще бъдат освободени от присъствие и децата от детските градини и от предучилищна подготовка, когато могат да бъдат гледани при домашни условия.

РЗИ спря свижданията в лечебните заведения като мярка срещу разпространението на коронавируса, с разрешение за изключения само при случаи с много тежко болни.

Университетската болница "Д-р Георги Странски" чувства лек натиск в следствие на пандемията, но разполага с достатъчно медицински персонал, за да се справи, заяви за БТА говорителят на здравното заведение Момчил Цветков.

Той припомни, че през миналата година, особено през ноември и декември, част от персонала на болницата е преболедувал COVID-19, а в началото на тази година желаещите са си поставили ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ПлевенкоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Хаи преди 3 години
Ако има пандемия от сифилис какво ще направите? Ще забраните да правим секс ли и да се целуваме?
19
6
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Един нормален няма да се изкаже бе. Прости сте или сте верно прости. Маските ви пречат. Ми ръгайте без и се махайте, че и в болниците ви треапат. Не ви лекуват ми вие сами се оправяте. Аре *** не ходете и в болници. Подписвате едно заявление, че не желаете болнично лечение и си го носите винаги с вас. Аре у лево бе...
18
2
 
3
 
! Отговори
Емил Димитров преди 3 години
Кога щаба и РЗИ ще направят китайските анални тестове за Ковид задължително условие за да се излиза от къщи? Чакам някое младо докторче да ми бръкне така по-надълбоко и да върти наляво, надясно, надясно.....мммрррррр котьо!
17
2
 
11
 
! Отговори
zer преди 3 години
Абсурд е да спират приеми в болнци, а кръчми и кафенца да работят.
16
9
 
4
 
! Отговори
Православен славянин преди 3 години
В Плевен и околието живеят безхаберни и безотговорни хора !
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Плевен вече сме изградили колективния имунитет, случаите са за областта не за града, на 3 март си бяхме навън по заведения и т н, добре сме не ни мислете, гледайте си вашите градове :)))
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките се диктуват от антихриста.
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Плевен само тарикати и затова сме с такива стойности. Само многознайковци и разбирачи. Преди седмица в групата на детето ми имаше болна учителка и детето трябва да е в карантина 8 дни, за мен и жената няма карантина такива са правилата. Е нашето стоя вкъщи 8 дена за сметка на това видях 4 деца от неговата група, които си ходеха навън, че не се издържало по думите на един родител. А колко от всички са ходили навън не знам.
12
5
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МЕРКИТЕ СА БОРИСОВ ДА СЕ МАХНЕ ИНАЧЕ ЩЕ СТАВА САМО ПО-ЗЛЕ!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче усещате ли как бавно и полека се опитва да върнат маските на открито. Явно това е директива на ЕС, а тарикатите от щаба прехвърлиха отговорността за това на местните РЗИ-та
10
9
 
24
 
! Отговори
Плевен преди 3 години
Изобщо няма толкова много болни в Плевен. Това са кухи цифри. Имам роднина в УМБАЛ Георги Странски и той казва, че Ковид отделението е на 50% пълно. Голямата вълна беше през есента. Тогава наистина беше страшно, обаче никой не върна маските на открито. Явно местното РЗИ го натискат от София зорлем да ожесточава мерки заради наближаващите избори. Да всеят паника и страх у хората, за да мине купения вот.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново маските ,че си сега не ги носим )и вече има ваксинация а болните растат
8
3
 
22
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Вече сме под робство като гледам! Също като гледам какви сме овци даже не си заслужаваме и свободата! На мързеливи готованковци и тарикати свобода даром няма да дадат. Свободата се печели, но ние сме си стадо овци, които като гледам нямат желание нищо да печелят! Да си се спасяваме по единично и да си носиме маските докато не ни тръшне някоя бактериална пневмония от тях!
7
5
 
16
 
! Отговори
Кокич преди 3 години
Ей продажни мекеренца и всички *** на западни ***, където сте се събрали в управлението. Махайте маските и на закрито и на открито! Ще разсипете народа ***! Колко много хора се оплакват че не могат да дишат през маски и всички се потулват! Вие вървите срещу собствения си народ бе! Такива като Вас се чудя как спят нощем и как живеят със себе си
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този явно не живее в Плевен. Оня ден бях на пазара и нямаше почти никакви хора. Продавачите са повече от клиентите, така,че маските на открит пазар са престараване,и дразнене на хората.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме радват приказки от рода :" Един чичо на буля Пена цял живот пуши по 2 кутии цигари и умря на 95 години " , а пък сме с най ниска продължителност на живота в цяла европа.
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам хора, на които не им слизаше маската. Пак се заразиха.
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ще си върви фашизма, като са останали само овце.. Маскирайте се !
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фашизмът си върви ,кучетата си лаят!
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дамски превръски вместо мед. маски е едно добро начало.