"Пътна полиция" с поредна акция на пътя

Засилени проверки за колани и детски столчета
8 мар 2021 15:08, Ния Христова
18
"Пътна полиция" с поредна акция на пътя
Снимка: БГНЕС
"Пътна полиция" започва нова акция от днес. Този път униформените ще следят за използването на обезопасителни колани и детски столчета в автомобилите, съобщава Нова тв.
 
Целта на акцията е водачите да разберат, че неизползването на обезопасителен колан или каска значително увеличава риска от сериозен травматизъм и дори смърт при инцидент на пътя.
 
"Има над 94 000 такива нарушения миналата година. Над 1 500 водачи са си позволили да не обезопасят своите деца при качването им автомобила. Това е безотговорно поведение от тяхна страна. Апелираме към тях да бъдат по-отговорни, за да подсигурят безопасността на децата си", каза гл. инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция”.
 
"Глобата е 50 лв., на водача се отнемат и контролни точки, но не това е най-важното. Трябва да сме отговорни към нас и пътниците. Много често самите пътници при спиране се учудват защо са санкционирани. Напомняме, че е тяхно задължение да поставят коланите", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
кат е грешка преди 3 години
След като човек се срещне на живо с хора от тази служба, остава с трайното убеждение, че полицията се крие зад храсти, мантинели или природни препятствия и после те разпитва с несвързани въпроси-какво работиш, за къде си тръгнал, ко ши прайм и се чудиш какво искат да кажат. С две думи са срам за Полицията и пречат на движението с това криене и на имиджа на самите полицай, защото са униформени все пак.
13
1
 
2
 
! Отговори
СС преди 3 години
КАТ да проверяват "донорите" с мотори по пътищата хвърчат с 120 км !!!
12
0
 
7
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 3 години
Катастрофите ще са много по-малко, ако закрием КАТ като структура доказано вредна за безопасността на движението.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да е по-лесно да се наредим на касата в КАТ или онлайн и да си платим за служебно нарушение за година напред.
10
2
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега #12, това не беше посочено в статията.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово виждам татковци без мозък, които държат децата си прави върху седалките и дори такива, които държат детето си между волана и себе си.Не знам с какъв акъл изобщо са такива индивиди...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меверето познава само общо 3 нарушения - превишена скорост, шофиране без колан и под въздействието на алкохол и наркотици. За всичко останало са слепи или просто ги мързи. Неведнъж съм ставал свидетел на неправилно изпреварване, неподаване на сигнал, засичане, минаване на червено и т.н., които се случват пред очите на патрулиращите в астрата шкембелии, без тези блюстители на реда да си мръднат пръста. Сигурно даже не им прави впечатление, предвид че те извършват същите нарушения.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз с нетърпение чакам кога КАТ ще започне акция за светлините. Напоследък освен че колите направо се внасят с ПРЕКАЛЕНО ЯРКИ светлини, също и започнаха да си слагат такива. Той да виждал - а това, че тия срещу тебе и тебе не виждат, това явно не интересува КАТ. И то да бяха само частните коли, а то и половината светофари заслепяват. Да не говорим за мигалките на самите КАТ - ако са пред или зад тебе и си пуснат за нещо мигалката - направо си ослепяваш за няколко секунди.
6
0
 
9
 
! Отговори
Платец преди 3 години
Даааа,детски столчета ,колани,паспорти на всеки апартамент сега по на 40-50годишни блокове,и какво ли не за овчия народ в една вълча територия(за държава не става дума-такава няма!)
5
0
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Правете акции по селата да озаптите индиянците че ни изпиха кръвчицата и стават от нагли по нагли!Безполезна орда башибозуци!
4
10
 
12
 
! Отговори
Без думи преди 3 години
Паре треат..парее!Тиквата е нахъсал рекетьорската банда да сурвака че Паре тряат за тях,за даскали,доктори,държавни лентяи,ДАЙ,МАЙ,военни,певци и китаристи,пенсионери,електоратя на банкоматя,разни свободношляещи се лентяи,безработници,бонуси,монуси,явни и тайни кражби..и т.н!Откъде пари като държавата от нищо не печели?
3
5
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Обърнете внимание, че ще бъдат глобявани онези шофьори, които нямат детско столче в автомобила. Откога този аксесоар стана задължителен, като тубата нафта за бензиновия автомобил?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако мои познати не бяха с колани сега щяха да са живи и здрави. На магистрала тракия някакъв сеяндур ги засича. За да избегне удара водача бие спирачки колата поднася и се обръща на таван. Докато откопчаят коланите надолу с главите избухва пожар от изтеклият бензин. Изгарят живи без да може някой да им помогне. Та коланите колкото са полезни в едни ситации са два пъти по вредни в други.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва акция Да глобим тези които до сега не са имали глоби.Като се замислиш ако акциите даваха реален резултат до сега да сме се оправили. А то? Акции ежеседмично откакто Бочи беше секретарка. Петнайсет години акции резтат - плачевен.