Концесионер: Всеки сам да определи цената на чадър и шезлонг

Разходите ни не са малко, каза Николай Димитров
1 апр 2021 12:43,
17
Концесионер: Всеки сам да определи цената на чадър и шезлонг
Снимка: БГНЕС

От Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите поискаха безплатни чадъри и шезлонги поне за 3 години напред, но концесионери на плажове не одобряват техните искания.

Николай Димитров е концесионер на плаж в Крайморие. По думите му те не плащат само концесионни такси, но и голяма част ДДС и данък печалба за годината.

Още по темата

"Разходите за осигуровки, обезопасяването на плажа, за почистването, тоалетни, вода, това не е малко. Не бива всяка година да сме дъвка и да се търсят решения през нас, но само за наша сметка, това не е правилно", каза пред БНТ Николай Димитров.

Той призова за гъвкав подход от Министерството на туризма и всеки плаж сам да определи цената си за шезлонг и чадър.

От БХРА настояват за това, че в следващите поне 3 години трябва да се предлагат безплатни шезлонги и чадъри, особено за туристи, които са настанени в хотелите и да се въведат много ниски цени на плажните услуги на туристи, които не са настанени в хотелите.

За целта държавата следва да освободи от концесионни такси и плащания концесионерите и наемателите на плажовете срещу ангажимент за предоставяне на безплатни шезлонги и чадъри. А в случай, че е необходимо, държавата и да доплати на концесионера да се грижи за плажа. Но предоставените услуги трябва да са безплатни или да са на изключително ниски цени. "Като под ниска цена ние не разбираме по 5 лв. за чадър или шезлонг", заявиха още от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koe mu e hubavoto da idesh na okovan s chadari i shezlongi piasachen plaj s stotici hiliadi debeli, mazni alkoholizirani, vodorasli, silni valni, plavasti piasaci, ostri vetrove...? dori da ne plastash, a samo vsichko tova da vliza obilno v ochite i ushite ti plus oglushitelen shum ot nesto, koeto za niakoi hora e muzika i kultura, a za drugi e obiknoveno kartene ne ushi i masovo razbivane na zdraveto, poneje vsichki otpadni mnigobroini hotelski vodi sa sasto v tozi zaliv?!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се надцени да бъде глобяван.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2018 г плаж Катизма на остров Лефкада платихме 40 евро за 2 шезлонга и чадър.Носеха бутилки от 1.5 литра с мин.вода в кофички с лед. Влизаше в цената. Бяха едни бели шезлонги.После се оказа , че имало и сини шезлонги, които стрували само 20 евро. До то по островите си е по-скъпо. На Закинтос сме плащали такса още 2014г., докато на север просто се купуваше едно фрапе.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 Колега,много бъркаш нещата с плажовете в Гърция.Първо,ако плащаш за каквото и да е на плажа,това е заведение.Там просто не можеш дори хладилна чанта да вкараш със сандвичи и бира,защото е забранено.Второ,в Гърция има скъпи плажове,но има защо.За чистотата въобще няма да говоря,паркинг платен на плаж не съществува.Морето няма да го коментирам,несравнимо с нашето.Да,една кола е 5 евро.Като не можеш да си го позволиш,отиваш на свободната зона.Там ограничения няма и е достатъчно голяма!
10
0
 
4
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Големи разходи имали - тоалетните на всички плажове са платени! Да не ги поддържат без пари. За почистването да не говорим, че много малко плажове са наистина добре почистени. Имали разходи за данъци върху печалбите - смях в залата. Единствените им разходи са за спасители и дори и това не съм сигурен, че те го плащат!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давам 100 лв за чадър и шезлонг за 2 часа, но с 20 годишна масажистка към тях!Опашки шъ има за тез "чадъри", ей...-))))
8
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Някой някого да е карал насила да взема плаж на концесия?!Държавата е единствен собственик на плажната ивица(друг е въпроса защо въобще тя се дава на концесия,а не се обслужва от държавата,но това е друга тема),съответно тя налага правила за нейното ползване.Така че,кратко и ясно,на който не му харесва,да си взема джапанките и вкъщи.Резултата от работата на концесионерите е всички да бягат в Гърция.Сами го постигнахте и никой не ви е виновен.Аман от такива "бизнесмени".Не се наядохте!Аре у лево!
7
3
 
3
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Чекайте меЧекайтеКолкото и досега...
6
0
 
9
 
! Отговори
Гъцата преди 3 години
Ми ае ги сметаме на нещо по кръгло ве, по дваесе лева чадър, 20 шезлонг, 20 паркинг, 20 бариера и 20 за мене и готовоооо , ае дай 100 лева и бегай....
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Ормос Панагияс на плажа отиваш-купуваш едно фрапе за 3 евро и ти дават безплатно за цял ден чадър, шезлонг и 500мл. минерална вода. Тихо, спокойно, евтино. Няма да им стъпя на бе то но мо ри ето.
4
3
 
25
 
! Отговори
гладни кучета преди 3 години
Тия се заръфаха а забравят че Гърция е близо и пъти по-качествена и чиста!А и там също са прегладнели!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция чадър, шезлонг и минерална вода на плажа са безплатни.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага му предлагам решение - затваря кепенците, и отива да мие чинии някъде. В чужбина също не са им малко разходите за изброените неща. Как там може чадър и шезлонг да струват 8 евро, а тука да са 25-40 лева? Правете ги колкото щете да струват бе. Никой не ви пречи. Ама после да няма рев що било празно на плажчето....
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли фалити за вас?