Семейство облицова тавана на всекидневната си с по 1 стотинка

Отнело им е цели четири години
94
Семейство облицова тавана на всекидневната си с по 1 стотинка
Снимка: Кадър Нова тв

Семейство от Варна облицова тавана на своята всекидневна с монети от по 1 стотинка. Идеята на Мария и Ясен Георгиеви се ражда спонтанно.

„Дъщеря ми ми беше изпратила едно клипче, на което се вижда как един мъж реди стотинки на пода. В момента, в който го видях, веднага ми се роди идеята да направим и нашия таван така”, разказа Мария пред Нова телевизия.

Оказва се обаче, че залепването на толкова много стотинки и то на тавана е доста трудна задача.

„Технологията на клипчетата, които гледахме, е съвсем друга. Залепихме ги със санитарен силикон и отгоре лакирахме с обикновен лак”, разказа тя.

Мария споделя, че са нужни и много усилия.

„Всеки ред има 227 броя стотинки. Това значи 227 пъти вдигане и сваляне на ръката”, поясни жената.

А реализирането на идеята е отнело близо 4 години. В инициативата се включва цялото семейство, а резултатът е впечатляващ. Мария и Ясен вече са измислили и име на тавана.

„Когато го видяхме завършен - съпругът ми погледна нагоре и каза: „А, змия”. И оттам го кръсти змийския таван”, каза жената.  

Семейството обмисля тепърва да облепи и кухненският таван по същия начин и вече събира стотинките за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: таванстаястотинки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако им се ядосат комшиите над тях могат просто да направят едно мъничко наводненийце така, че да протече тавана...
60
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После как Слави имал толкова много хора за него....
59
1
 
7
 
! Отговори
Mного практично преди 3 години
Ще спира космическата радиация
58
8
 
10
 
! Отговори
Незнайко преди 3 години
Това е наказуемо от закона. Сега тези чалгаджии трябва да им друснат една солена глоба. Ама те не знаели? Нищо, ще се научат. Тъпотията трябва да се заплаща.
57
1
 
4
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
До Анонимен 74Обърни се към женените :)
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не видях колко квадраъа е тавана, но 4 години ми се виждат бая
55
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Под пари ще останат...
54
1
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Всекидневната им прилича на гробницата на фараона..
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятно ли е на някой да има усещане за змия у дома си?
52
4
 
20
 
! Отговори
Да направиш... преди 3 години
...такова нещо не е кой знае какво, но да го направиш и да се похвалиш по телевизията, при положение, че деянието е подсъдно....тези хорица не са особено интелигентни....
51
3
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 3 години
пред 97 година един хляб е струвало 200 000 стотинки.Чието тегло в 1 една стотинка е много голямо, а материала за тези стотинки е много много по-скъпи от един хляб, затова за държавата е по евтино да ти даде един хляб а на тях трябва да им върнеш този материал.И затова си има закони, хляба е за тебе материала е за тях.
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са се сетили че това е подсъдно
49
1
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Ти говориш в случай, че държавата и банката съвпадат, но това отдавна не е случаят. БНБ не може да печата пари както им скимне, защото ние не си определяме валутния курс, вързани сме към еврото и едно определено количество Х е стойността на парите ни. Печатницата ни не е в България даже. Европейската централна Банка решава за количеството монети и банкноти в Евро, не вярвам ако един грък ходи си гори парите да прави подарък на Гърция, мисля че е точно обратното.
48
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има закон, парите-монети, банкноти, в обръщение, не се унищожават и спират от употреба по предназначение. Дори, ако са изтекли от употреба, се връщат в БНБ.
47
4
 
7
 
! Отговори
<><> преди 3 години
Хубаво се е получило ...н фона и на камъните !
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години се говореше за хора, които палят книжни пари в нощните заведения и за едни други същества използвали книжни пари вместо тоалетна хартия.Не знам защо се отключиха тези спомени. Вероятно защото унищожаването на парични знаци е подсъдно. Тези монети вероятно са излязли от употреба. Но БНБ унищожава по указан ред. Преди повече от 12 г. в Шоуто на Слави един човек сгъна шест или седем монети от 1 лв. с лекота и хората коментираха, че това е незаконно. Но на практика законите в Б-я са мит
45
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако имаше държава сега щеха с глечки за зъби 4 години да ги махат една по една и след това за назидание по 2 години каторга. а за главата на семесйтвото за това че такъв ръб се е осмелил да създава потомство, доживотен зандан. дали са ползвали някой буквар вместо тапети.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
49 Не е същото, макар и катинарите да са глупост, натежават и могат да срутят моста. Тук става дума за пари в обръщение, чието изваждане от обръщение, е наказуемо.
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
61 Второ, наистина е кимоно, грозно и зловещо, дето липсва само змията, както правилно е отбелязана авторът на кача.Трето , надлъжните органи, да се самосезират. Следва да има наказание. Що за журналисти, също?
42
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо, това е наказуемо, действащи монети-в обръщение и банкноти, не могат да се унищожават, или използват за строителен материал, немогат да бъдат изваждане от употреба, за това си има органи и процедура.Съвсем сме отказали, всичките.