Борисов: Цената на ваксините ще се вдига, борбата продължава

В новите бюджети трябвало да се залагат по-големи буфери за ваксини
Обновена: 11 апр 2021 15:39 | 11 апр 2021 13:19,
135
Борисов: Цената на ваксините ще се вдига, борбата продължава
Снимка: Пресцентър

Цените на ваксините ще се вдигат. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Той обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според него в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

"Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила", заяви още Борисов по време на посещението му в село Тополово.

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. Борисов  изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията.

Министър-председателят посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ "Отец Паисий".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони. "Направихме много за образованието", изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред.

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
3
 
! Отговори
До 99 преди 3 години
Какво уби бе .Видял си ти как наистина ни убиха на три пъти тези на които ти сега вярваш.Твоите милиони набори през 90те за това напуснаха страната.Сега сте е гати презадоволеното ,глезено поколение с безметежнотоусещане за безнаказаност,не признаващоправила,норми закони!Питай мама итате как са те отгледали докато ти растат зъбки!.....Ех да се върне оня ,,възход"-инфлация 1 в света да разбереш що е то убийството което ние преживяхме.М.у.*о вци !!!
94
5
 
1
 
! Отговори
hgh преди 3 години
Англия успя да се ваксинира за рекордни време. В момента в Б-я умират повече хора на ден от Ковид отколкото в Англия, а е Б-я е 10 пъти по-малка по население. Най-антиваксърските държави ще бъдат най-прецакани накрая.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета ви коментарите и ще ви кажа ,че много подценявате Борисов Повярвайте вече е измислил ситуацията
92
4
 
4
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Каква борба бре?Ами Вие предадохте българския народ , играете си с живота на хората !Съд , затвор или линч лично за Вас Борисов!
91
2
 
4
 
! Отговори
мхм преди 3 години
на последно място по всичко, за какво говорим. Този човек ни уби, буквално за още 30 години
90
4
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Не ме интересува, няма да се ваксинирам. Да я плаща Бойко.
89
2
 
5
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Как е едно тотално провалено управление повече от 10 г. медийно се превърна в успешно. Такива "корифеи" като др. Борисооф трябва да замълчат, когато фактите говорят. Във всички сфери сме едни от първите по негативна класация. Други държави след 10 г. в ЕС повишиха значително стандарта на живота си. Бюджетът е на дефицит с над 660 мил. лв. за първото тримесечие, държавния дълг нарастна от 4,8 млр. евро през 2008 г. на над 20 млр. лв., преките чуждестранни инвестиции намаляха 10 пъти. Наглец
88
0
 
4
 
! Отговори
Ваксини преди 3 години
Пийте блага ракия
87
3
 
12
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
То за това е цирка. За ваксините да си ги набучат стадото,а и за парички. *** вие си слагайте маските и си стойте у вас до края на живота. Племе загубено робско.
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То кризата е предизвикана от вашето протестърско правителство, съставено от случайни хора взети от Орлов мост.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората виждат кризата. Неясните ни успехи са изговорени само от Борисов във Facebook
84
3
 
15
 
! Отговори
Булшит преди 3 години
Цените се вдигат, купувайте евтини отрови.
83
0
 
4
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Само да го слушат ли? Не вярвам!
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Днес е една от върлите гърбави медии :) Направи ли ви впечатление, че са строили деца да му слушат словоизлеянията :))) Децата го гледат, той говори за политика и партии, как били спечелили и т.н....цирк :))
81
3
 
14
 
! Отговори
Мутри марш да ви преди 3 години
Ти се отказа от депутатското си място! Махай се мутро. Днеска едно утре друго. Не може повече да ръководиш хората защито ги предаде. Върви си в Банкя и повече не се мяркай. Не ти искаме помоща не си ни нужен.
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя няма лесно да се предаде.Мисирките от купените от него медии продължават да тичат подире му и да отразяват всяка негова глупост.Още Гьобелс е казал,-дайте ми медиите и ще превърна всеки народ в стадо овце.А нашия притежава медиите.
79
2
 
5
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Времето е хубаво за разходки с малки момиченца!!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са сложили милите дечица под строй да слушат Бащицата :))) Направи като колегата ти диктатор Вучич Бойко, сложи си публично пред медиите ваксинка, не се офлянквай толкова :)) Иначе с Бокича сме на едно мнение, не може да ни уплаши едно вирусче, за други въпроси го храня яко :)))
77
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксърите да бързат да се боцкат, че свършиха!! И да си вземат по 5-6 да имат за черни дни.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече конкуренция има, толкова повече цената ще пада, драги. Не знаеш елементарните принципи на пазарната икономика. Но пък "умният" българин, който те преизбира, още повече не ги познава. Българинът най-много "разбира" от политика и от футбол и затова е на това положение и в двете. Даже футболът ни малко изпреварва политиката в момента. НАРОДЕ!!!!