Кмет се оказа с луксозен автомобил след уникална обществена поръчка

Само един конкретен модел отговаря на изискванията на градоначалника на Хаджидимово
11 апр 2021 20:35, Екип на Bulgaria On Air
60

Обществена поръчка, написана така, че да спечели определен кандидат - кметът на Хаджидимово обявил конкурс за автомобил, но поставените условия се оказват за конкретен луксозен модел и марка.

На 14 декември 2020 г. Людмил Терзиев обявява обществена поръчка за нов автомобил. Срокът на поръчката обаче включва и коледните празници. Така, до 29 декември, в общината очакват оферти за колата. Както е по закон от администрацията заявяват критерии. На условията, които поставят обаче, отговаря само един конкретен модел.

Airmatic въздушно окачване с безстепенно регулиране, автопилот Tempomat вкл. електронен ограничител на скоростта Speedtronic eco Start/Stop (B03)филтър за твърди частици (само за d моделите) система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели d (SCR) ауспухова система с видими ауспухови накрайници (не за d).

И това обаче не стига. Новата кола на кмета на Хаджидимово трябва да притежава сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, задължително хромирана лайсна и два ауспуха  от благородна стомана.

"Най- куриозното според мен е годината на първата му регистрация да е месец 10.2017 г.", заяви съветникът в Антикорупционен фонд адв. Деница Руканова.

Парите за новия автомобил са отпуснати с решение на общинския съвет. В него има съветници от 4 партии. Най- много са от коалицията ДПС/НДСВ, която издига и кмета. Решението пари да се отпуснат обаче е взето почти единодушно

"Ние гледаме в нашата фондация доста обществени поръчки и трябва да ви кажа, че поръчка като тази, с толкова конкретни спецификации не сме виждали", добави адв. Руканова.

Екип на телевизия Bulgaria ON AIR влиза в общината, за да потърсим представител на комисията, провела обществената поръчка. Председател е юристът Вергиния Попилиева.

На въпроса как техническата спецификация на този мерцедес се оказва директно върху техническата спецификация на обществената поръчка, тя отвърна: "Не мога да ви отговоря, не съм я изготвила аз. Няма значение, че съм председател на комисията, на мен това ми е представено и аз като председател оценявам документацията, която имам".

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
nina преди 3 години
и за какъв ще мъндахерцат мерцедес по селските пътеки??
46
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
В Румъния решават и решаваха нещата много по добре. Преди с бесило и разтрел сега с затвор ама при нас демокрацията е свободия за съжаление
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много забогатяхте в беге-то , бреее. Тук кметството има излишъци всяка година и 6млн ? по сметкиту и се возят на "Сандеро", на общинската полиция два дъстера и един СУВ мисубиши
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо търпите тази простащина?!
43
1
 
45
 
! Отговори
Престиж преди 3 години
Те всичките обществени поръчки са на този принцип. Щом кмет на Еди кое си село прави това, ако се разровите по градовете, там ще стане лудница.
42
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
ДПС баце
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала, аферим, машала, ашколсун! Крадецът вика дръжте крадеца.
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селска история.
39
2
 
11
 
! Отговори
пpocт каскет преди 3 години
До АнонименЕхааа, досега дружкитв от ГЕРБ и ДПС са си правили пира горките БСПари са се дърпали да одобрят поръчката!
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС финансира протестите през лятото, просто е очевидно.
37
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами отрежете държавната субсидия за Хаджидимово и ако щат да продадат мерцедеса, ако щат да го правят такси и да го яздят на ротационен принцип
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За неосведомените НДСВ продължава да съществува .
35
1
 
29
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ще попитам жителите на общината тази кола колко гори? В смисъл, колко минути?
34
1
 
35
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Това даже не са спецификации за конкретен модел, а за точно определена кола. Само дето не са написали номера на рамата и двигателя.
33
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета е невинен и чист като момина сълза.Спазил ли е закона?Спазил го е!Обвинявайте тези които са измислили този закон за обществените поръчки!И не е първи случай в който се описва с подробности точно определен модел кола в обществената поръчка.Преди години едно министерство постъпи по същият начин!
32
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехааа, досега дружкитв от ГЕРБ и ДПС са си правили пир За сметка на народа .... как така ?
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво кмете ,арен мъж си и много много им не обръщай внимание ,на тези чувствителните на тема корупция!Всичко е от завист,ако те беха на твоето место(ама не могът),щяха хеликоптер да си поръчат!Давай кмета сега ти е паднало ,идват общински избори и нищо се не знае,а до тогава трябва да си се повечко да си се позамогнал.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС затова подкрепя протестътрите в парламента и протестърите мълчат и траят.
29
0
 
11
 
! Отговори
А познайте преди 3 години
ДПС/НДСВ , А защо бсп е скрито???
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре сутрин всички ще сме забравили, и спокойно ще ни поведът на паша. Не се тормозете излишно!