Трактор унищожи десетки млади дръвчета край Мартен

Бизнесменът, чиято собственост е машината, се извини
11 апр 2021 10:01,
54
Трактор унищожи десетки млади дръвчета край Мартен
Снимка: Кадър БНТ

Десетки засадени фиданки бяха унищожени край град Мартен, Русенско. Това е станало в събота вечер, след като трактор със спуснато гребло е разорал поляната и унищожил част от дърветата, посадени наскоро от доброволци. За това сигнализираха в социалните мрежи хора от Мартен, участвали в залесяването.

По повод Седмицата на гората на общинския терен в град Мартен бяха посадени близо 1 200 фиданки липа, акация и дъб. Дръвчетата бяха предоставени от Държавно ловно стопанство Дунав и засадени от доброволци. Тази вечер, обаче, жителите на Мартен бяха изненадани неприятно.

"Хората днес цял ден се трудиха - носеха с тубите от единия край до другия вода да поливат дръвчетата. Деца, които се учеха на труд. И в един момент някой минава и унищожава това, което е трудът им и е много жалко, че има такива хора, които унищожават това, което другите създават за уюта, за чистия въздух на Мартен", каза пред БНТ жителката на Мартен Диана Ангелова.

Бизнесменът, чиято собственост е тракторът, се извини във Фейсбук. Обясни, че не е знаел за действията на работника си и се ангажира да възстанови щетите.

Кметът на град Мартен Димо Тонев вече е сигнализирал органите на реда за вандалската проява. Той каза, че щетите ще бъдат установени едва, когато стане ясно кои от дръвчетата са се хванали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм съгласен че трябва да бъде убит тракториста. Натрошете му костите, заключете го в трактора му и го запалете.
41
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Да бе, извинил се. Нарочно е направено. Мислели са че хората ще си замълчат, както винаги, т.е. ако мине номера. Сега естествено ще се извинява. Бизнесмени.....селяндурски тарикати са това! Да не е кьорав да види че има дръвчета.
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последица от 11 години и 4 мандата тотална корупция и беззаконно управление на герберастки калинки.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дерибействата в Територията продължават. Мутрите пращат много здраве и се извиняват.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте колко сме работливи българите- трактористът на своя глава, без работодателя му да знае се е разработил със страшна сила
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия "бизнесмени" съвсем умишлено и "случайно" така си пускат плуга и разорават пътища, поляни и чужди имоти, това е масова практика. Тоя могат като за начло да го ударят с 10 бона глоба, после и за щетите
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при управлението на протестърите, нали щяха да сменят модела?
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местният дерибеи плаче, да му отнемат трактора и солена глоба, че е в чуждо и унищожил дръвчетата, но в държавата на чалгата едва ли ще стане.
34
0
 
13
 
! Отговори
Прави се на тралала преди 3 години
Да не се извинява, а да ги засади обратно!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичоНе си прав. Добруджа не се владее от 30 арендатора. Те са малки и работят около 10К декари всеки. Само фирма Хамболд гледа над 50 000 декара, и то основно семки, "Ядки джили". Има един човек - октопода му казват. Никой не го знае кой е и що е. Депутат ли е, мъж ли е жена ли е... Октопода. Той държи земите на цяла североизточна България. Комбайните му като тръгнат да жънат лятото - колоната от комбайни е 10 километра. Сметни сам за кви декари иде реч. И никой не го знае кой е :)
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичоЗначи яко дупчене за газ из цялата златна добруджа и 100 год концесии на западни фирми за добив на шиисти.Ще ги бърка.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убийте тракториста. Опаковайте го със сезал в собствената му ватенка и го запалете. Аз така бих направил, ако някой си тракторист оре поляните покрай селото. Само крумовите закони ще сложат нещата на място. Всеки прави каквото си иска и се мисли че е много велик. Е не, това трябва да се спре.
30
2
 
7
 
! Отговори
VVVVVVVVV преди 3 години
МНОГО ВЪПРОСИ ...И ЕДИН ПО РАЗЛИЧЕН ...ЗАЩО ПРАВИТЕ ГОРА В МЕСТНОСТ В КОЯТО МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ ТРАКТОР И ДА ОРЕ ...ЕДНИ ДРУГИ ПЪК ТОЧНО В ПЛОДОРОДНИ ЗЕМИ РЕШАВАТ ДА ПЛЯСНАТ БЕТОН ЗА ПРАВЯТ ТОК ОТ СЛЪНЦЕТО ...И НАКРАЯ КВО ЩЕ МИ ЯДЕТЕ
29
0
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
И да купуваш вносно,мутрата не го бърка.Цяла Добруджа се владее от 30 арендатора и прибират всички субсидии .Изнасят жито първо качество,а внасят последно качество за нашия пазар.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българите трябва да е забранено да се занимават със земеделие защото стават алчни у жестоки.Купувайте чуждестранни стоки да фалират и да измрът тия гнусни алчби жестоки ***.Вижте ги-един няма да изглежда нормален всичките са като от калъп извадени -голям шкембак,небръснати,мърляви и гледащи на кръв.Похватите на действие са побойща,заплахи,палежи убийства.И такъв всяка година свинее все пивече и повече джипове,мерцедеси къщи вили земи -няма наяждане.За това.Купувайте вносно !
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарска му работа.
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново алчен бизнесмен е искал даизкарва пари от нещо което не е негово, от чужда земя! Сега като го хванаха в крачка твърди че не е знаел. Такива са бизнесмените в малките градчета и селата. Със заплахи и неправомерно влияние са новите феодали там!
25
1
 
10
 
! Отговори
Ананимен преди 3 години
Дайте имената и на двамата.
24
1
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Типично по мутренски.Това,хора няма изкореняване.Тъй ще е во веки веков.
23
0
 
16
 
! Отговори
Еми грант преди 3 години
Тук където съм се устроиледно дърво ако резнеш влизаш в затвора.