Туристическият бранш в Добричко усилено търси кадри за сезона

Обявени са около 200 свободни позиции в хотели и ресторанти
14 апр 2021 18:50, Анисия Иванова
9
Туристическият бранш в Добричко усилено търси кадри за сезона
Снимка: БГНЕС

Туристическият бранш в Добричка област усилено търси кадри за идващия сезон. Само в бюрото по труда в областния град са обявени поне 200 свободни позиции в хотели и ресторанти.

Сред най-търсените са готвачите, за които преди Великденските празници има над 50 вакантни места. Някои работодатели държат на специалисти със средно образование в областта на хранителните технологии, но други са готови да наемат хора и с основно образование.

Хотелите са готови да вземат на работа повече от 60 камериерки - с основно и дори начално образование, а изискванията за средно са рядкост.

За очакваните майски празници има нужда и от над 70 бармани и сервитьори, които да могат да общуват с туристите и на английски, руски или немски език. Браншът търси и аниматори, администратори на хотели, спасители на басейни, пиколи, работници в кухните, според заявените позиции в бюрото по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 3 години
..знаиш ли, и аз ще отседна, там където "полу-основното" образование ми е позачистила стаята, нахапала сапуна и пипнала тук там по дрехите ми :) .. как не са бях сетил ... ми що да не го напрая, ей тъй на от..мазохизъм... Пък ще взема да докарам жената и децата, и на тях нещичко да крадна'т..опс .. да прегледат "овновното дори и началното образование" ..щото и заплатите им ще са достатъчно високи за банички с боза.. :)
3
0
 
5
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Заплати под 1500-2000 е несериозно да се коментират.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия три цифрени заплати, и работен ден който ти отнема 2 часа само за път и като цяло над 12 часа си ангажиран, да се ориентират към Украйна, Молдова, Киргистан... Уф забравих за Ковида, то сезон няма да има...
1
0
 
15
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Разбрахме какво се търси, но не разбрахме какво се предлага от страна на търсещите.