Засилени проверки в Пазарджик за агнешкото месо

Цеховете за производство на козунаци и яйца също на прицел
14 апр 2021 17:07, Ния Христова
4
Засилени проверки в Пазарджик за агнешкото месо
Снимка: БГНЕС
Областната агенция по безопасност на храните в Пазарджик стартира засилени проверки за качеството на агнешкото месо, което се предлага в търговската мрежа, съобщи БНР.
 
Преди Великден засилени проверки ще се извършват и в цеховете за производство на козунаци и пакетиране на яйца.
 
Според проверяващите е важен и контролът на клиентите.
Още по темата
 
"Агнешкото месо може да се предлага като цял труп, на половинки, на четвъртинки. Важното е на всичките парчета на месото да има печат. Печатът може да се предлага в два цвята, в син цвят е месото, което е произведено в България, отгледано в България и заклано в България, а месото с червен цвят е отгледано в страни извън България, заклано в българска кланица, буквата  БГ и номера на кланицата, в която е заклано", каза д-р Надка Станчева от Агенцията по безопасност на храните.
 
В дните до Великден ще се следи и начинът, по който се съхраняват яйцата. Ще се вземат и проби за лабораторни изследвания.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари