Плаващо сметище по поречието на река Струма

Рибари сигнализират, че реката е затънала в боклуци
15 апр 2021 13:12, Ния Христова
9
Плаващо сметище по поречието на река Струма
Снимка: БГНЕС
Ново плаващо сметище се е образувало по поречието на река Струма. Рибари сигнализират, че реката е затънала в боклуци в района на община Бобошево, съобщи Нова тв.
 
Сметището се намира в участъка от река Струма между Бобошево и село Четирци. На потресаващата гледка се натъкнал Антон Антонов, докато обикалял реката в търсене на подходящо място за риболов.
 
"По принцип всяка година ходя лятото за 10-ина дни за риба на реката. Когато е по-студено, обикалям и търся място, където да е по-бавна реката. Преди месец попаднах на това място – цял тир може да се напълни с пластмасови бутилки и никой нищо не прави. Горският няколко пъти е минавал – идвал е да ми проверява билета, но не минава да види за какво става въпрос по реката. Не е негова работа да почисти, но поне да сезира някой", разказва Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделно събиране, заводи за рециклиране и яки глоби за замърсителите, иначе няма оправия.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Зелените къде са?А те вече са депутати!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен1Не е само от рибарите. Българина от много време счита, че реката е правилното място за изхвърляне на ***. Реката като минава през селата е "най-удобното" място за селяните да си изхвърлят ***. Много малка част е от рибарите, а някой дори почистват *** по брега като си тръгват в края на деня (аз примерно го правя)
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брутални ***. Няма 10 квадрата къде да седнеш без ***. И не е вярно, че са само от рибарите. Хората от селата си изхвърлят *** в реките. Последната 1.5-2г проблема стана повсеместен, така че 1, не си измивай ръцете с другите. Всички са в кюпа.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те тия *** са именно от рибарите. Отиде на риба, изпие каса биричка с царевица в PVC бутилка и изхвърли всичко наред. Да си изчистят те ***, която са направили. *** до *** под *** мърси наред, после чака някой друг да чисти.