Преди Великден - агнешкото рязко поскъпна

Пекарните очакват високи обороти
16 апр 2021 21:37, Петя Славова
35

Очаква се тази година българите да похарчат над 80 милиона лева по великденските празници. Това е в пъти по-малко в сравнение с предходни години, въпреки завишените цени на повечето стоки. А независимо от Ковид пандемията – мнозина признават, че ще пътуват през празничните дни.

Въпреки поскъпването на много стоки и продукти, Надежда ще сложи на великденската трапезата само храни – родно производство, предава Bulgaria ON AIR.

"Не мога да си затворя очите и да взема нещо, защото е по-евтино. Държа много да е наше производство", коментира Надежда Аржентин.

В сравнение с миналата година - цените на млечните продукти остават същите. Агнешкото месо обаче поскъпна рязко. В момента килограмът върви средно по 17 лв.

"12, 13 лева беше агнешкото. Сега е, в най-големия магазин наблизо е 24 лева кг., а на друга фирма е 16,50 лв", сподели Александър Кузманов.

Тази година Силвия ще посрещне празниците в България. От години тя е болногледач в чужбина, но заради Ковид ограниченията тази пролет ще посрещне Великден у дома.

"Не зная как вървят цените. Да, има малко завишение от това, което аз си го спомням, но не миналата, а по-миналата година. Но когато човек има желание, няма никакъв проблем, ще се намери начин, за да се почете този празник", каза Силвия Секуловска.

Пекарните обаче очакват слаб оборот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Брех.9 преди 3 години
Каква ежегодна изненада, а...
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък тук в баш европата цените са 50 процента надолу. Но тук няма мутри които да вдигат цените за празниците. Тук правят точно обратното за празници всички цени нодолу само при вас нагоре. Да ви имам държавата сеяндурска. И вие се имате за европейци ли. Ега ти Африканците.
16
4
 
0
 
! Отговори
Търсете преди 3 години
Българското агне.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиера нали искаше програмисти да стават овчари. Скоро ще е безработен и ще може да се заеме с други овце които да му се радват.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Великден задължително трябва да има козунак и червени яйца. Всичко друго не е задължително! Така че...
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой купува овчето или дълбоко замразеното по магазините?Все още има доста овцевъди по селата, пазарувайте от тях директно на нормални цени.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Яворti ako ne si praznival Koleda i Velikden ne otgovarqi za vsichki
11
2
 
7
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Изоставаме с всичко, но ни е до Великден, не помагаме на хората и ни е до Великден, не се знае дали ще се състави правителство (след това, което днес си отиде и е пълен потрес и позор) по време на пандемия, но ни е до Великден. Не понасяме роднините си, но се преструваме, седейки с тях на маса и ядейки козунак и агнешко. Лесното ни е в съзнанието. Майките ни се трепят да приготвят трапеза, а ние празнуваме, тъпчим се с храна и не сме им благодарни. Празнува ни се, мързи ни.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз затова всяка година си поръчвам домашно агне на една цена. Да си продават вносните замразени агнета за 20 лв
9
6
 
2
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Добре, де, може ли да се говори за този празник, когато има две седмици до него. Преди 10-ти ноември, по обективни причини, никой не е празнувал Коледа и Великден. След това всички са започнали да ги празнуват. Новините явно ще са за Великден. Ние сме бедни, ама на много хора им е до празници, както и до пътуване по време на празниците. Заети сме, забързани в ежедневието, ама ни се празнува. Нека всеки да си спомни, че миналата година на Великден бяхме затворени и убиха Милен Цветков.
8
2
 
9
 
! Отговори
ДядиВиТодорОтПравец преди 3 години
"Кой не скача е червен",помните ли?
7
2
 
13
 
! Отговори
хичо преди 3 години
Добре,че поне олиото поевтиня ...от 2,5 на3,5 лева...
6
3
 
7
 
! Отговори
От чужбина преди 3 години
Др. Трифонов да се заема и да намали агнешкото. Иначе няма да му стъпя на концертите.
5
2
 
7
 
! Отговори
Made in BG преди 3 години
Ами като са толкова "Бизнесмени" и товарят цената ,вместо да продадът продукцията ,нека замразяват или мелят за колбаси! Аз лично ще си купя от провинцията под 15лв.,а пък ако ли не се случи ,не че нямам пари за агнешко ,а бойкотирам и ще си хапвам свинско😀 Такива спекули с обирджийски характер трябва да се бойкотират иначе не става!
4
5
 
6
 
! Отговори
Оставка@йдуци преди 3 години
Който си има нощно шкафче няма такива грижи.Изводът е: Яжте филии с мас.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дръжте си яйцата и агнешкото за догодина.
2
1
 
10
 
! Отговори
Тунберг преди 3 години
Подкрепете българските фермери:да им дадем възможност сами да си ядат агнетата, за да се почувстват като милионери.
1
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Пазете си го.Може и 50 лв. килограма да стане?