59-годишна лекарка почина след повторно заразяване с COVID-19

Тя не е имала придружаващи заболявания
19 апр 2021 12:32, Нели Христова
67
59-годишна лекарка почина след повторно заразяване с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Поредният лекар загуби битката с коронавируса. 59-годишната д-р Огняна Кумбова от филиала на Спешна помощ в Свиленград е починала след усложнения с Covid-19 в старозагорската болница.

Тя е била заразена повторно с вируса, след като в края на миналата година е преборила инфекцията.

Докторите от спешното отделение в Свиленград заявиха във Фейсбук, че са потресени от трагичната раздяла със своя прекрасен колега и изразиха болката си.

Не се съобщава дали д-р Кумбова е имала придружаващи заболявания.

7 души са починали от Covid през последното денонощие в Хасковска област, съобщиха от Областната администрация.

Сред тях е и мъж на 65 години от община Свиленград. Загубили битката с коронавируса са още трима мъже на 61, 74 и 71 г. и една жена на 74 г. от община Хасково, жена на 70 г. от Димитровград и мъж на 65 г. от Минерални бани.

От началото на пандемията са починали 576 души от областта, а напълно излекувани са 6915 души.

Случаите на коронавирусна инфекция са 9144. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест са 255. В МБАЛ-Свиленград те са 50.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там където чуете ВитоЦ няЕма знайте че ЕдЕот ИМА.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато миналата пролет ви казвах че вируса повтаря тук всякакви селски баламурници ми подскачаха.Казах го защото тогава бях се заразил повторно.Сега ви казвам че от тогава се заразявам МНОГОКРАТНО !!!Това няма да спре нито с ваксини нито със стаден имунитет.Просто всички трябва да се заразят и който остане добре а който не пак добре.Всичко останало са спекулации.Умира се от вируса умира се и от ваксините но по-малко.Това е положението.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат НПак си пропуснал часа при психиатъра!
50
2
 
3
 
! Отговори
Ваксина? преди 2 години
Покой на душата и. Чудя се дали се е ваксинирала..?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До наблюдателТичай и започвай да правиш аутопсии! Какво чакаш? Никой не може да ти забрани. СЗО не може да забранява на никой да прави каквото и да е, вкл. и да прави аутопсии. Има и Ебола в Африка, тичай и там да правиш аутопсии!
48
3
 
8
 
! Отговори
??? преди 2 години
Повторно заразяване. Да не излезе, че имунитетът от преболедуването трае от ден до пладне?
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НаблюдателСАМИЯТ ФАКТ ,ЧЕ СЗО ЗАБРАНИ АУТОПСИИ МИ ГОВОРИ,ЧЕ ИМА НЕЩО НЕРЕДНО.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антония Първанова каза,че голяма част от тестовете са компроментирани.Мангъров каза,че само две лаборатории в БГ могат да докажат британския щам.Лекарката е ваксинирана.За това ,пълно мълчание,кога и с коя ваксина.
45
3
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Пишат глупости и ги преписват на Ковид, без да се уточнява диагнозата. Направено ли е изследване от какво точно е починала, има ли аутопсия и резултати от нея или някой е решил да си сложи паричките в джоба и да лепне диагноза. Два пъти заразена? Ваксинирана ли е била? Имала ли е други заболявания. Всичко е за сплашване на народа
44
3
 
9
 
! Отговори
Г. Осиновителя преди 2 години
Това е българския щам, заразява преболедували и ваксинирани.
43
3
 
17
 
! Отговори
curious преди 2 години
До Някой 43 Разбира се, че е рядко повторното заразяване, според мен е възможно в случай на мутирал спайк протеин и мутация в начина на захващането към ACE-тата. Имунитета при преболедувалите е по-пълноценен!
42
5
 
32
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Дали е била ваксинирана? И дали въобще е повторно заразяване или първият път не е бил ковид. Лесно се пишат статии, които всяват паника, но всички компетентни хора казаха, че повторно заразяване е много рядко в статистиката. В началото се говореше от тези, които ръководят пандемията и други специалисти, че преболедувал човек има по-добър имунитет от ваксиниран. Има много но.... и не трябва да се всява паника от журналистите.Жалко за лекарката!
41
10
 
28
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Забравихте ли че в България вече всички болести се наричат Ковид и се умира само от Ковид? Даже да влезеш в болница за изследвания вече автоматично си с Ковид. Няма и половин час след тампона при прием в болница и от РЗИ вече звънят по телефона да питат къде ще търпиш карантината. Примерите са много. Обръщам внимание че в света са известни само няколко случая на повторно заразяване с Ковид и половината от тях са в Бг. Е, наистина няма такава държава.
40
1
 
2
 
! Отговори
Май Месец преди 2 години
а е толкова студено, трябва Глобал топлото да е тук!
39
1
 
6
 
! Отговори
Ваксиниран ЮдейСемит преди 2 години
абе вие Зелени Паспорти да ви позят - нямате ли?!
38
0
 
1
 
! Отговори
curious преди 2 години
До 37 Е не казва че не се е карантинирал. а само. че не се е тествал !
37
11
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Да, забравих нещо важно да ви кажа - вирус НЯМА.
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не намесвайте тоя *** Чорбанов - подозирал, че е заразен, ама не се тествал, нито карантинирал и решил да сее зараза и майната им на околните - да ***.Еманация на български чобанин, причината защо България е с най-висока заболеваемост и далеч най-висока смъртност в региона.
35
1
 
12
 
! Отговори
? преди 2 години
И кво сега - ваксините работят или са прах в очите?
34
0
 
13
 
! Отговори
curious преди 2 години
Чорбанов не е с повторно заразяване ами с първо според неговите думи: "Споменавах, че вероятно съм го прекарал. Имах гърлобол и хрема тежки, но толкова. Не съм си правил тест, мина бързо. Е, не е било това, затова и се заразих." Много вероятно е повторните заразявания да са по две основни причини 1. мутирал щам и 2. компрометиран имунитет.