Хиляди отнесоха глоби след 24-часова акция на КАТ за скоростта

Най-много нарушители на пътя са установени в София
23 апр 2021 17:37, Ния Христова
33
Хиляди отнесоха глоби след 24-часова акция на КАТ за скоростта
Снимка: БГНЕС
24-часовия маратон за контрол на скоростта на КАТ приключи. 
 
По време на акцията, проведена от полунощ на 20 април до 24 ч. на 21 април, са констатирани 12 159 нарушения на скоростния режим, съобщи bTV. До края на тази неделя, 25 април, ще има засилени проверки. 
 
В операцията са били ангажирани 227 екипа, разположени на 402 точки за контрол.
 
Най-много нарушения са констатирани от екипите на СДВР - 3655 случая, на ОДМВР-Пловдив - 1282 и на ОДМВР-Пазарджик - 635.
 
Европейската мрежа на службите на Пътна полиция трябва два пъти в годината да провеждат операции за контрол на скоростта. Причината е, че несъобразената скорост остава една от основните причини за по-голямата част от настъпилите пътнотранспортни произшествия. 
 
Анализи показват, че през 2020 г. у нас именно заради несъобразена скорост са настъпили най-много тежки пътнотранспортни инциденти с най-голям брой загинали и с най-много ранени. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 3 години
Само камери за средна скорост са спасението, във всички участъци в България да се направят, но не им изнася, защото тогава правилата ще се спазват, няма да ги има храстите и хранилките!
24
0
 
3
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 години
Като извикаш КАТ да напише протокол,то може и да е имало ями,които не позволяват да караш повече от 10км/ч но щом има ПТП,ще пишат несъобразена скорост.Истината,че точките за контрол,са на места,така наречени хранилка,т.е на участъци с безумно ограничение,където естествено шофьорите не го спазват.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми аз карам по знаци и не съм имал проблеми за 10 години. Някакви глу.паци ми бибиткат и почти отнасят пешеходци. Някакви накъркани ми мигат, и после засичат 2 коли по диагонал през 3 ленти, и накрая аз чакам зад тях на светофара. Спрете да карате като нерваци и самоубиици бе!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
несъобразената скорост няма нищо общо с превишената, ама какво да роди друго милиционерската ***...
21
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
установените цифри са завишени но да допуснем че са реалниедва ли 20% ще си платят глобитедано поне отнесат точките
20
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
само тка. бедния българин плаче че няма пари амА надува яко с бараките по пътищата. И как така глоби неплащат разни нарушители не мога да го разбера. *** БГ-то.
19
1
 
5
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
до ШофьорНе е само минаването на червено ,колко други участници в движението има , които си провят каквото си искат и карат както им харесва! Писъствие на катаджии -0 (нула)А иначе на пусийката (засадата) е лесно - палка , проверка (в повечето случай за глynocmu),актче ,глобичка , фишче ,с една дума - плащай , а имаш ли пари , безработен ли си - никой не се съобразява с теб !Важното е да се вземат едни пари , щото са бедни горките полицаи - закъсали за пари ...
18
0
 
0
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КАДЕ СА МЕ СНИМАЛИ?-МОЯТ АВТОМОБИЛ Е СЪС СЪЩИТЕ НОМЕРА- А ТОВА Е ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ-И КО ПРАИМ СЯ?
17
0
 
9
 
! Отговори
Шофьор преди 3 години
Пак ли за скорост, а за минаване на червено, кога? Днес по 4-5 коли минаваха на крастовището на румънското посолство на тъмно червено. Няма кьорав полицай!Иначе много работят, скрити по колите само с камери снимат. Тези които не са дорасли за камери, се крият зад завойчета в града, за да чакат някой с телефон в ръка или без колан.Добре, че се кротна Винету, че иначе не им стигаха ченгета да наредят по Цариградско или да отцепват булеварди или цели райони, когато се юрнат онея от НСО.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полиция - лустрация - съд - затворА може и по кратко от първото директно на последното, няма какво много да се цепим, всичко е ясно - полицай/затвор?
15
0
 
31
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Когато видя катаджия да помогне на гражданин да може да осъди АПИ/Общината затова , че си потрошил колата в поредния трап, тогава ще им кажа браво! Как пък все шофьорите виновни? Потрошил си колата в някоя яма - викнеш ги, направят ти акт я за несъобразена скорост (любимото им), я че си карал в нарушение на несъществуващи пътни знаци (новата мода). Как да ги уважаваш?
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак изтървах промоцията. Или аз съм късметлия, или тия дето ги хващат са големи каръци. Е, не карам с 200, ама и не намалям на всяко 60 на междуградско.
13
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
И къде по наште пътища ги ловихте, че по тия трапове ще се обърнат колите беей
12
1
 
23
 
! Отговори
11 преди 3 години
Докато тези тъпaни не излязат от храсталаците и да започнат истински да контролират движението, като участват в него, така ще бъде. Сбъркана им е функцията и само дерат кожи.
11
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
До ssАми пожелавам ти да ти го наконтролират в празната кратунa на изхода на някое празно село до табелата.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината е, че несъобразената скорост остава една от основните причини за по-голямата част от настъпилите пътнотранспортни произшествия.----------------------------------Това е най-безумната причина! Всичко е "несъобразена скорост"... От месенето на козунака до късното вадене все си е несъобразена скорост. Всяка катастрофа е при несъобразена скорост - дори когато си спрял... Примерно, не си успял достатъчно бързо да излезеш от автомобила за да бъде причината неправилно паркиране :)))
9
12
 
8
 
! Отговори
ss преди 3 години
крайно време е да се дават права на частни фирми за контрол на скоростта ! Всеки да има право да сключи договор с кат, да си купи една камера с радар със сертификати и т.н. и срещу 30% да започва да работи ! Ем по малко куки, ем по-малко безработни, ем ще има и *** превенцията !
8
1
 
22
 
! Отговори
a късмет преди 3 години
акция за раздрани гърнета и ревящи двигатели и пърдящи моториама освен скорост и за алкохол заптиета от кат друго не контролират
7
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако правят акция, виновни. Ако ги няма по улиците, пак виновни. Я се поинтересувайте как са научили френските шофьори да спазват правилата за движение през 70 гд. А, дупките по улиците не са приоритет на КАТ.Преди да ги плюете, обърнете внимание на манталитета. А, после потърсете вината в КАТ.
6
3
 
18
 
! Отговори
платен очевидец преди 3 години
Глобите обосновани с "несъбразена с пътната обстановка скорост" към тези за превишена скорост ли ги включват? За едни 2 жени дет си потрошиха колите питам.