Облаци и дъжд в петък и събота, в неделя - слънце

Минималните температури днес ще са от 3 до 11 градуса
0

Минималните температури днес ще са от 3 до 11 градуса. Предиобед ще превалява и прегърмява над западните и северни райони. Следобед ще се развива купеста облачност. Валежи се очакват в Южна и Североизточна България. Над планините и в Добруджа ще превалява и прегърмява.

Вятърът ще бъде до умерен от запад със скорости до 40 км/ч. Дневните температури ще достигат 15-20 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде облачно и ветровито. В следобедните часове над 2000 м височина ще има превалявания от мокър сняг и дъжд. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от северозапад до 70 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около минус 2 градуса, на 1500 м - до 7.

В събота ще се задържи облачно, в западните и южните райони ще бъде дъждовно. Добруджа ще бъде притегателен център за слаби гръмотевични бури. В неделя ще има повече слънце, а превалявания са възможни в Добруджа и над източните райони.

В понеделник и вторник ще бъде облачно и мъгливо в котловините и поречията, но хубавата новина е, че валежи не се очакват.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времетодъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари