В Горна баня ще има жп спирка на влаковете между София и Перник

Тя влиза в експлоатация от събота с продължението на метрото
14
В Горна баня ще има жп спирка на влаковете между София и Перник
Снимка: БГНЕС

С пускането от 24 април (събота) на продължението на метролиния №3 до Горна баня в експлоатация влиза и новоизградената жп спирка Горна баня.

Още по темата
На нея ще спират всички влакове, пътуващи по направлението между София и Перник. По този начин ще бъде създадена удобна връзка между влак и метро за пътуващите от цяла Югозападна България (регионите Петрич, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник), съобщиха от БДЖ.

Директната връзка на влаковете с метрото на жп спирка Горна баня значително ще облекчи трафика в централните райони на София и е удобна възможност за клиентите на БДЖ за директен превоз към всички възлови точки на столицата с изградената мрежа на метрото.

Това ще бъде и още една възможност за пътуване на всекидневно придвижващите се до работните си места от по-малките населени места, чрез която се цели привличането на повече клиенти към използването на екологосъобразния железопътен транспорт и намаляване отделянето на вредни емисии в големите градове.

БДЖ подготвя и отварянето на билетна каса на новата жп спирка, както и ще бъдат поставени машини за продажба на билети за влак в станцията на метрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази модернизация ни я налага ,,Европа,,Не е заслуга на Бойково........
6
7
 
6
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
ГЕРБ и Бойко възродиха България,направиха я модерна страна. Като си спомня влака и рейсовете Перник-София каква мъка бяха, а пътя до Перник през Владая.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПЕРНИК СЕ ВЪЗРОДИ СЛЕД ИЗБИРАНЕТО НА Г-Н ВЛАДИМИРОВ ЗА КМЕТ!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНДобре ли сте?
3
9
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
В ГОРНА БАНЯ СИ ИМАШЕ СПИРКА НО ПРИ ГЕРБ ЯВНО Е БИЛА СПРЯНА!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винкело, вече е почти софиянец.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На партията и партийните другари благодаряхме задължително на 1.05,24.05,09.09, и 07.10. , като марширувахме пред(под) тях в дъжд,студ и пек.А те величествено ни махаха,като Крез от сушината на трибуната.Да протестиращ и да не си доволен е подсъдимо !За това всички бяха доволни.