Задържаха мъжа, който застреля съселянин в Манастирище

Бил е агресивен и конфликтен, в селото са пропищели от него
30
Задържаха мъжа, който застреля съселянин в Манастирище
Снимка: БНР- Враца

44-годишният мъж, който простреля смъртоносно човек, след което се барикадира в дома си във врачанското село Манастирище, е задържан, съобщи БНР.

Още по темата

В операцията се включи специализиран полицейски екип. Действията на разследващите органи продължават. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт.

Около 14.00 часа днес в покрайнините на селото 44-годишният мъж е стрелял по свой съсед на 34 години.
Стрелецът причакал на улицата своя съселянин, който се е прибирал в дома си с колата си. Той се прибирал обичайно по това време за обед. В автомобила е бил и брат му. Простреляният в гърдите мъж е починал на път за болницата.

След стрелбата стрелецът се барикадирал в дома си, където е била и възрастната му майка. Двамата бяха изведени от къщата след два часа и половина от специализиран полицейски екип.

Георги Гайков - заместник-директор на специализираните полицейски части, обясни, че чрез  прилагане на тактическа хитрост от страна на командосите от СОБТ, лицето не е успяло да окаже съпротива.

Ще бъдат назначени експерти и здравословното състояние на стрелеца, тъй като е установено че той страда от психични проблеми. Предстои да бъде установено и как се е сдобил с оръжие, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Не му е давано законно оръжие. Той твърди, че го е закупил от преминаващ търговец! Предстои назначаване на
съответните експертизи", каза той.

"Открити са боеприпаси в дома му но в момента се извършват процесуално-следствени действия", допълни вътрешният министър в оставка Христо Терзийски, който също беше в Манастирище.

Хора от селото разказаха, че от години стрелецът е имал прояви на агресия и насилие. Бил е конфликтен. За проблема в селското кметство е внесена подписка, подкрепена от 100 души.

Има сигнал до правоохранителните органи за инцидент с дете от селото миналата година, разказа Цветомил от селото.

„Да и тя отказа да заведе някакво производство срещу него, извади нож на дете, сряза гумите на детето, на АТВ, и на мен ми посегна с нож. И на други хора е посягал, гонил с ножове. Това се очакваше да стане рано или късно",каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 А близачите на ГЕРБ и ББ направо избиват рибата!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еееее... Жалко!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вдигне ръка този , на който не му се е приискало да среже гумите на някое АТВ.
11
0
 
6
 
! Отговори
Разбрах преди 2 години
от други медии, че тоя е с параноидна шизофрения. Демек не подлежи на съд и присъда.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И такива неща стават когато на някои хора им липсват години от възпитанието...не визирам убиеца а жертвата,много провокатори има в тази иначе малка държавичка!!
9
8
 
14
 
! Отговори
Рънърса преди 2 години
Едва ли без причина го е застрелял, по този край не са съвсем нормални 97% от хората.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медал ли ще му дават?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно убитият го е тормозил дълго време и накрая на човека му е дошло до гуша, от снимките в интернет се вижда, че е бил анаболен с татуировки, а такива хора са агресивни и с комплекси.
6
0
 
10
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
...тактическа хитрост...
5
0
 
13
 
! Отговори
Питаща преди 2 години
Някой знае ли етносът на жертвата и убиецът?
4
5
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Е поне в това отношение харесвам САЩ и Джуджистан. Там ако стане подобно нещо, никакви полицейски екипи нямаше да прилагат "тактическа хитрост" (мухахахахахаха), ами щяха да го застрелят като бясно кyчe
3
6
 
9
 
! Отговори
Сорос § Со преди 2 години
Ммм, чудесен е! Долен човек, изрoд, който тормози и бие деца и убива хора! Със сигурност ще се погрижим да не лежи ефективна присъда, защото на нас ни е нужен там - сред хората, да ги тероризира! Със сигурност ще го имаме предвид за следващата ни номинация за Човек на годината!
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо услужливо е спестено, че убитият, заедно с братята й, жината и той, дисата и тя, са пребили миналата година убиеца, при това зверски. След като за бойковия електорат законите не важат, или важат някакви други, неписани, хората луди или не, вземат нещата в свои ръце. И тук като основен виновник може да бъде посочен, неработещото шуробадженакорушветчийско котило потомствени трудоустроени стресирани лапачи на държавна хранилка.
1
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕЛЕКТОРАТА НА радеф подивя