За Великденските празници предпочетохме България

Резервациите в последния момент над очакванията
20
За Великденските празници предпочетохме България

Българите отново предпочетоха страната ни за Великденските празници, заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова. Тя разговаря със Златко Златанов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация и председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи.

Предварителните данни на БХРА за заетостта на местата за настаняване по време на продължаващите Великденски празници показват, че резервациите в последния момент са повече от предварително очакваните.

В настоящите почивни дни реализираните посещенията в СПА курортите надвишават планираните, което е знак, че родните гости имат интерес към българските туристически услугите и ги предпочитат по време на почивни дни. Според Златанов има голямо търсене на СПА услугите и на аниматорски програми.

Министър Николова подчерта важността на спазването на разписаните указания за работа в започващия летен сезон и подчерта, че те са единни за всички и утвърдени от здравните власти. По думите й страната има печат за сигурна и безопасна дестинация и трябва да запази полученото признание и утвърдения имидж на сигурно място за пътувания и почивка.

„Както виждате дори и в празнични дни продължава и работата ми на терен, защото за мен е важно да се следи за спазването на въведените мерки“, заяви вицепремиерът. И допълни, че инспекциите ще продължат и занапред, като контролът ще се запази постоянен и безкомпромисен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: туризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чалгарски връзкари със свински физиономии от републиката на велики тиквунций празнували хаха
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите в Гърция, има такъв народ.
16
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Някой помни ли как беше при комунизма?Еми, е те така беше като сега.Само че тогава не пускаха дори и със PCR тест да излезеш от България.Искаха подписи на трима партийни секретари на БКП, които да гарантират за тебе че няма да избягаш и ще се върнеш.Изключение правеха социалистическите държави - Румъния, Полша, Чехословакия, ГДР и Унгария, където ни пускаха да ходим до 14 дни максимум.Сега ни искат тестове за коронавирус срещу пари.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам си имоти из България и ще си ходя да ги навестя.А, и да не забравя - да изчакам 2-3 години за да видя ефектите от експерименталните ваксини срещу коронавируса. Както добрите, така и лошите.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
госпожата със сертификат за владеене на Ексел, отговаряща за киберсигурността, демографската политика и туризма ... и от нищо не разбира ... ама като си ляга с правилният чичак, това е критерий за министърка.
13
2
 
3
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Държавата ще на прави нищо да нямат хората във жобовете много хора си мечтаят за екскурзии извън чужбина а некой нямат на масата козунак и боядисани яйца на никой нищо не са помогнали тук едни пари да отида при други пари
12
4
 
7
 
! Отговори
Док преди 2 години
Поредната статия, доказваща че управляващите ни мислят за крретени!! Как да изляза от държавата без да изпълня безумните изисквания за тестове, ваксини и пр, ***, лелю?! Вчера по гръцко е било 35-36 градуса. Ако нямаше ограничения, опашката на Кулата щеше да е до Благоевград! От бягащи от вашия рай!
11
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
Предпочетох у дома на балкона под карантина, иначе със сигурност щях да хвърля едни 1200 лева на БГ "хотелиерите" за три дена.... М, дааа точно, а нямаше да си развея шапката минимум до Гърция... ДГД...
10
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И аз предпочитам на море или на планина, но от 15 години ги виждам само на сън! Щото не съм министър, политик или "бизнесмен"! За работещите бедни, внасящи до стотинка данъците си към държавата, почивката е лукс!
9
3
 
2
 
! Отговори
Sk преди 2 години
С,ъ,д,е,р,о,с,в,а,т
8
4
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Тази яде и пие из ресторантите, без да даде 1 стотинка!!А другите граждани ги съдействат ресторантьорите с дебели сметки. И не само тя, ами нейния Симеонов
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая вече Не е министър - мечтая за деня ,в който публично ще и сложат белезниците и към сливенския затвор !
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това някакъв майтап ли е! Кой пише тези кретенски статии! Да не би да имаме избор къде да почиваме за празниците?!
5
8
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И какво значение има фактът, че журналистите са предпочели България!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя вирус е протекционистичен! Брюксел да го забрани!
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези изтръпнали пенсии!?
2
6
 
24
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Махнете ограниченията за пътуване и ще си говорим отново.
1
6
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Естествено!Че няма да ходят в Русия, я!