Получихме близо 274 000 дози от ваксината "Пфайзер/Бионтех"

Зелените коридори за имунизация може да бъдат удължени
4 май 2021 19:25, Анисия Иванова
24
Получихме близо 274 000 дози от ваксината "Пфайзер/Бионтех"
Снимка: БГНЕС

Близо 274 000 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер/Бионтех“ бяха доставени у нас тази сутрин. Този препарат, както и ваксината на „АстраЗенека“, ще се поставят до 9 май включително във временните кабинети за имунизация. Те са  разкрити на различни места в страната, за да се засили темпът на кампанията.

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов заяви на брифинг, че организацията на ваксиниране по зелените коридори, както е до момента, ще продължи до 9 май. От началото на другата седмица ще се анализират бройките необходими ваксини за фазите първа и втора и по личните лекари. Ако има достатъчно бройки ваксини, необходими да обезпечат ваксинирането по фазите и остават свободни бройки ваксини, зелените коридори може би ще бъдат удължени.

Огромен е интересът в големите населени места към ваксинирането за разлика от по-малките.

"В началото на другата седмица - от 10-и нататък, трябва да се направи анализ на бройките необходими ваксини за фазите по личните лекари и тези, които имат основание да ги получат. Ако имаме достатъчно количество ваксини, които да обезпечат ваксинирането по фазите и остават бройки ваксини, зелените коридори могат да бъдат удължени. От 10-и на практика стартира в информационната система модулът, с който личните лекари да могат да подават заявката и желаните от тях дози ваксини и да получават там съответно график кога могат да ги получат“, коментира Ангелов.

Пристигналите днес ваксини ще бъдат транспортирани до РЗИ не само в София, но и в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Баааго , в момента в който някъде по света откажат да използват и забранят ваксина поради тежки странични ефекти .... и ние получаваме от същата .Сигурно е случАеност....
16
1
 
5
 
! Отговори
ще преди 2 години
Представи си, че земята работи за теб. И виждаш, че имаш качествен ресурс за още 30-50 години. Решаваш да ги изтребиш, защото черпят ресурса, не става както преди с война, ще те сочат с пръст. Пускаш биологично оръжие от ново поколение (с виновен - прилеп от май*ата си) и почват да се разреждат. Произвеждаш им и ваксина, не за да те надживеят, а за да продължат да се разреждат, като дори си плащат за да живеят. Продължаваш да разреждаш....
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разболей се ти зорлем от ковида, та като те повтори, да го уж изкараш по-леко. Иначе, може и въобще да не ковидясаш. Ваксината обаче ти гарантира... Какво?
14
9
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Ясно е че в малките населени места няма интерес, там хората са прости, затова е така. Те дори гласуваха за Дай България и Пинокио.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След края на пандемията ще получим останалите 7 млн. ваксини. Да живее българският избирател!
12
8
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
"Хайде сега Тиквата да осигури Пфайзер на всички желаещи българи"Ха, изненада, ами вече ги е осигурил, ти къде спа през последните дни? Айде мисли друга опорка!
11
6
 
5
 
! Отговори
мхм преди 2 години
получаваме и веднага ги продаваме на 3-ти страни, а в България все няма
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление на този етап никой не може да каже какво могат да навредяттези ваксини. Всеки трябва да прецени собственото си положение и да рискува -рискува е точната дума.Пфайзър има репутацията на най-добрата ваксина, но е първата по рода сиот РНК базирани. Никой не може да каже какво ще стане след 5 годинина приелите я. Има странични ефекти като миокардия при млади.Векторните ваксини пък могат да доведат до съсиреци.От друга страна ИМА МНОГО ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД И ТОВА НЕ Е КОНСПИРАЦИЯ.
9
5
 
4
 
! Отговори
Ддд преди 2 години
Бия физер рнк днк нано ваксината на др. гейтс и ставам безсмъртен. Антиваксърите на му мислят
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да я бият на цензорите в тоя скапан весник да да се възнесат
7
12
 
7
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Само Спутник V
6
5
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 години
супер!
5
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще тръгне да ти се ваксинира при 30 градуса навънка - въпрос с повишена трудност. Е, все се намират по няколко хипохондрика да не им умре меракя на първата линия за по десет лева боцкането.
4
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положението с ваксинирането е трагично, а тия ще си мислят за зелените коридори. Хората искат Пфайзер, а Тиквата е поръчал основно Астра-Зенека, която хората НЕ ИСКАТ. Хайде сега Тиквата да осигури Пфайзер на всички желаещи българи, щото пак тотално оплеска нещата и си играе с живота им...
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърде закъсняло...
2
9
 
16
 
! Отговори
Аха преди 2 години
А кой ще си ги сложи ?
1
13
 
12
 
! Отговори
Юруш преди 2 години
на Пресните Маслини, пардон, Ваксини! Боцнете се с Мутаген за Здраве!!