Нов пътен възел на АМ "Тракия" ще е готов до края на лятото

Той ще разтовари трафика и ще съкрати разстоянието Бургас - Русе
7 май 2021 08:10, Елка Василева
16
Нов пътен възел на АМ "Тракия" ще е готов до края на лятото
Снимка: архив, БГНЕС

До края на лятото ще бъде готов новият пътен възел на АМ „Тракия” в близост до град Стралджа.

Очаква се отклонението да разтовари трафика и да съкрати разстоянието между Бургас и Русе, предаде БНР.

Вече е подписан протоколът между община Стралджа и Агенция "Пътна инфраструктура" за строителството на пътния възел до село Воденичане, съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов. "Има реалната възможност да започне изграждането на пътния възел до село Воденичане. То е наистина много важно за цялата община Стралджа."

Новото пътно отклонение ще бъде изградено между 298 и 299 километър на магистралата и така ще се съкрати значително пътят от пристанище Бургас към Русе и Дунав мост.

Новата отбивка за магистрала „Тракия“ ще облекчи и трафика в района на пътен възел „Зимница“. Стойността на обекта е над 1 100 000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Ще е удобен ако минаваш през Котленския проход. От Търговище за Бургас. За Русе не, защото от Бургас за Русе се пътува през Ришкия.
12
5
 
3
 
! Отговори
Васил преди 2 години
Пътния възел ще обслужва окупационният корпус във военната база "ново село". Ще го построят бързо с български пари по заповед от Вашингтон.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже живеем във Варна, се зачудих как ще подобри пресичането на Стара Планина горният пътен възел? Мисля, мисля, ...засега не измислям. Не знам колко са опитвали да преминат с кола Върбишки проход, но последно там беше страшно обрасъл един участък и е за офроуд, не за кола. ТИР не може да мине оттам, освен да обиколи през Котел. После пак няма логика, защото от Омуртаг до Русе пак няма първокласни пътища. Голяма чуденка са мотивите. То трябва генерално да планира, а не тук ще правим възел, т
10
3
 
7
 
! Отговори
СС преди 2 години
До 10. Само ***, изпълзяли към някой от големите градове, говорят против селата. Това го казвам от лични наблюдения именно на такива хора. Затова трябва да се върне жителството и кой откъдето е. Довлякохте се в градовете, мърсите, карате все едно че сте на полето / къра, както вие му казвате/, държите се нагло, на всичко отгоре хората, останали по селата ви виновни. Няма такава наглост!!!
9
2
 
4
 
! Отговори
re преди 2 години
Изчакай, до няколко години според някои статики 4 милиона ще станат софиянци. Северна България наближава 1 милион, а до тогава ще е 100тина хиляди. Споко.
8
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3Селата трябва да ги забранят със закон и жандармерията с кучетата да мине и да ги изсели. Живеят по 200-300 души и мизерстват с нулев принос към брутния вътрешен продукт, а останалите дето изкарват парите в тая държава и ги стрижат безмилостно трябва и на тези готованци да им плащат пътища, водопроводи, администрация, енергийна инфраструктура и прочее благости за които селяците си мислят че са безплатни.
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тряа да се строи, да се въртат пари, за дацизпада по нещо и за душата.
6
1
 
13
 
! Отговори
Zxcv преди 2 години
Този пътен възел е абсолютно излишно трошене на пари! Пътят за Русе е или през Петолъчката, или през Ришкия проход. И за двата варианта вече има изградени отбивки от магистралата. Тука някой местен феодал е задействал селските си "връзки" с държавни пари да се изгради шосе до вилаета му
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само един милион!? Това да го видя не вярвам.
4
0
 
24
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Каква точно е логиката от този възел освен да обслужва общината? Оправданието за Русе-Бургас няма логика, трафика сега минава през Ришкия проход. От новия възел до Русе трябва да минат през Котел или Върбица, а там е ужас отделно извън проходите трафика трябва да мине по второкласни пътища. Никаква логика
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1И двете дядо попе
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре за магистралите а останалите пътища по селата или там не живеят хора и не плащат данъци и винетки
1
4
 
11
 
! Отговори
Възел преди 2 години
Направо започвайте да правите кръгови на магистралите, за облекчаване на трафика.