Проф. Кантарджиев: Връщащите се от Гърция да имат "едно наум"

Пандемичната година за медика се оказва натоварена
Обновена: 9 май 2021 17:30 | 9 май 2021 16:40, Петя Славова
35
Проф. Кантарджиев: Връщащите се от Гърция да имат "едно наум"
Снимка: БГНЕС

Пандемичната година се оказа доста по-натоварена от предишните за директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той коментира пред Нова тв "притеснителните" щамове на COVID-19, които върлуват в чужбина:

Тези хора, които се връщат от Гърция, например, да не се събират много и да имат "едно наум", че в тях може да е някой от по-трудните за овладяване варианти.

Още по темата
В личен план обаче медикът се радва на добра година. Професорът стана дядо. "Това е нещо, което си заслужава да доживееш. Наистина е голяма радост", сподели той.

Проф. Кантарджиев разказа, че неговият баща е искал той да постъпи във военно училище. Предпочел обаче медицината."Татко беше лекар, съпругата ми беше лекарка, а и синът ми стана лекар", добави той относно равносметката за пандемичната година. Той обясни и, че спортът е много важен, особено за младите на въпроса дали ще учи на джудо и внука си. Той обясни, че е привърженик на индивидуалните спортове.

Проф. Кантарджиев обясни, че в момента има и пик на ухапаните от кърлежи. "Който е ухапан от кърлеж в градска среда, две таблетки доксициклин, ако е възрастен. Ако е дете - азитромицин - 10 милиграма на килограм. Взима се еднократно.", предписа специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
0
 
! Отговори
Хахаба преди 2 години
*** мустак! Дано не се радваш много на внучето..
27
1
 
3
 
! Отговори
Ди преди 2 години
Аз пък ще имам едно наум, че вие тук сигурно изобщо не правите тестове за новите щамове.
26
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука некъкви(си) искат да съдят Кантардиев без подкрепата на съвецката армия.
25
11
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
А може ли да емигрираш в СССР.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев, къде ум от чалгари, които са фенове на ИТН.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имат ум...
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм ,но не мисля че съдят,щом го оставиха след оставките явно се са разбрали да продължи цирка ,да не се окаже че Борисов и слави играят Сантасе
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев, май ти липсват заплатите дето взимаше за да лъжеш народа
20
0
 
22
 
! Отговори
ВМА преди 2 години
Синът ти ***, Професоре, уникален *** е ,злобен, арогантен,с мания за бонапартизъм, Терор ,луди ги направи в Клиниката, то не бяха "другарски" съдилища и терор на персонала, то фиктивно и изписване на лекарства...Изгони всички можещи и знаещи лекари , със наглата специализантка Шарковата колят и бесят , мерзост безкрай. И да внимава при левите завои с велосиПедито щото се има за Велик иси мисли, че всички трябва да да му дават предимство.Не е лекар,а гад
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе ***.17000 жертви имаш.гърците около 10000.Правят по 70 Хил проби на ден и тук едвам стига 10-12 Хил на ден.Ваксинират над 100 Хил на ден и тук нито 10.До сега ваксинирани са повече от 3,5 милиона а в България нито милион още.Стига с тази злоба ,не ставаш по добър така
18
0
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Професоре, аз имам 2 на Ум, Какво да Правя?!
17
10
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Гърция се справя добре с пандемията , за разлика от България .Риска да се заразиш в Гърция на море е много по-нисък от риска да се заразиш в БГ Хотел на Черно Море . Това е статистика на СЗО , нищо лично .Та аз лично съм трезвомислещ човек и ще си водя семейството в Гърция , това е моя избор .
16
7
 
17
 
! Отговори
В Гърция преди 2 години
имат същия брой заразени колкото в дупката България, а загиналита 17 хиляди в *** срвщу 10 хиляди в Гърция. Лъжеца и престъпник Тиква лъжеше и манипулираше, че сме се справяли по-добре от тях. Масово хората и шри вирус и без умират, заради кюлчета на ***!!!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да имат едно наум, след девет месеца - честитка.
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега прогнозите ми сочат, че в края на май 2021 започналия в края на март, спад ще спре и ще започне повишение с пик в началото на август.
13
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които се завръщат от Гърция ще подпалят четвъртата вълна. Само до края на седващата седмица ще видите колко народ ще напълнят болниците.Това е от далновидната политика на жипко бибитков и този пулявия неосъщественият военен. Като военен щеше да свърши повече работа поне щяха да го пушнат в Кандахар
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ваксинираните нали могат да носят зарази, защо не ги тестват с PCR? Ваксината нали е за по леко уж преболедуване. Производите нямат никаква отговорност за този биопродукт наречен ваксина!
11
3
 
16
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Те всичкото вирус блъскат като Корона, пък щамове ще различат, дрън-дрън!
10
3
 
19
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Бай Шиле, любимия клоун от НОЩното представление на Цирк Корона
9
6
 
25
 
! Отговори
При кърлеж антибиоти преди 2 години
Браво бе мустак, велик щабник излезна от тебе.