Завръщаме се по домовете след почивните дни: Очаква се интензивен трафик

АПИ съветва да се използват алтернативни маршрути
9 май 2021 09:35, Петя Славова
49
Завръщаме се по домовете след почивните дни: Очаква се интензивен трафик
Снимка: БГНЕС

Във връзка с очаквания интензивен трафик в края на почивните дни за Великден и Гергьовден, Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, да ползват и алтернативни маршрути, да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Още по темата

За улеснение на трафика по АМ "Тракия" до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на АМ "Тракия". За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел "Чирпан - Изток" на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел "Стара Загора – Кольо Ганчев", който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ "Тракия".

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел "Стара Загора" на АМ "Тракия" по път I-5 до пътен възел "Стара Загора – Кольо Ганчев". От там по път II-66 ще продължават до пътен възел "Чирпан - Изток", за да се качат отново на АМ "Тракия".

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ "Тракия" е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин са проходът "Петрохан" и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма".

На 29 и 30 април - последният работен и първият почивен ден за Великден, близо половин милион превозни средства са излезли от София. Най-много автомобили в посока Бургас са преминали по АМ "Тракия" - 225 048. След това е АМ "Хемус" - 128 700 МПС, АМ "Струма" - 46 605, пътя София-Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.

На 4 май - последният почивен ден за Великден, 90 177 превозни средства са се върнали в София. Най-много автомобили в посока столицата са пътували по АМ "Тракия" - 28 407. По АМ "Хемус" - 21 079, АМ "Струма" 13 528, София - Калотина - 16 377, по път II-16 през Искърското дефиле - 7001, и по I-1 през Владая - 3 785, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: магистралитрафикАПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Kalin72 преди 2 години
До АнонименВярно е, умните несофиянци си седим на село, гледаме си двора, на чист въздух и слънце, тишина и спокойствие, и поработваме дистанционно за поне 3К лева на месец :)
32
0
 
4
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
В бълхарията хората или са пияници и неуспяли, или "успяли" дето си мерят успеха в апартаменти и коли. За това всичко що-годе нормално се опитва да се махне. Манталитета се вижда особено много по малките населени места.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, връщайте се да слугувате, че все някой трябва да работи за 2000лв.. Софиянец няма да се хване на такива пари, освен ако не са за седмица, така че по-бързо. Ceляндурите са нещо, като гастарбайтерите на София. Берачите на малини. Прости до мозъка на костите си и не умеещи нищо. 90% от тях. Има и съвестни и грамотни- безпорно. Но са малцинство.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Kolino MongoПреди панелките ще паднат гредоредите в центъра.
29
1
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
Всъщност, аз съм от село. Но коментарът ти е безкрайно точен. Моите приятели от детските години се интересуват само от софрата, ракията, виното и салатата. Успелите били връзкари, у нас нямало как да се успее. Докато аз учех и работех в склад, за да си плащам семестрите, те се напиваха по полянките и мама и тати гастарбайтерите им носеха пари да се правят на великите богаташи. Днеска аз карам последен модел спортен автомобил, имам 2 апартамента и вила, а те са си същите. По софрите и с бракмите.
28
4
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Всъщност, ние нямаме нищо против хората от село. Но колко от вас работят за нормална заплата?! За София разбирай над 3-4000лв., колкото взима вече почти всеки. Масовката сте тотално неквалифицирани, говорите диалект, мразите всичко и всеки, карате BMW E60 и ринете дъното на обществото. Кой и как да ви хареса ми кажи?! Как ще ви хареса някой образован и заможен софиянец?! Та вие 2 думи грамотни не можете да вържете. Иначе има и свестни хора от село, безспорно. Излезли от селото, надрастнали го.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАз съм от село ... и за мен София е един мноого прекрасен и хубав град......НО..........ще си остане винаги най гадният заради дребното и ехидно мислене на шепа КОРЕНЯК софиянци които всичко скапват.....Аз лично познавам прекрасни и истински вежливи хора кореняк софиянци ,които са на светлинни години от тези които пишат тези жалки коментари за хората от село ......И скапват всичко......
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо давате квартири тогава за кой и за какво....Не разбирам... Спрете да давате квартири и никой няма да стъпи в златната ви София...Никой от провинцията не изгаря от желание да пребивава в София според вас най великият град в света, всеки е там заради скапаната работа и насъщният.....Най хубаво е да живееш в собственият си дом където и да се намира той....Наистина никога няма да разбера защо ги давате тия квартири после мрънкате ,че някой ви цапа златната столица....
25
2
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Интересно ми е изтънчените кореняк-буржоа, които се възмущават от селяните дето трябвало да си стоят на село, дали биха нарекли и дядовците си "миризливи"? Все пак след освобождението София наброява около 20 хил. души, от които 40% само българи. Та чисто статистически на всеки дядо или прадядо му е дошъл от някъде... Смешни сте, човек да ви се чуди какво компенсирате.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бъде почивка от почивката!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен
22
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
От заглавието излиза, че журналистите ще се върнат по родните места.
21
0
 
9
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Демек в София. Айде и тоя път *** в кофите, а не пред вратите.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Софиянци" се завръщат от родните места.Не слушайте троловете,масата народ отидоха да видят близки приятели останали да живеят все още в провинцията и да изкарат празниците да напълнят багажника с буркани,месце,както е било винаги.
19
5
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Добре завърнали се , селяни ! Отново ще докарате вонята си в столицата!
18
0
 
6
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
Като почнат да падат панелките ще ги видим тея дето плюят днес :)
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
милиционерчетата ще захлебят сега. че от 2 години само бой по протестите не се става такка мелеонер.
16
2
 
5
 
! Отговори
Тъжно! преди 2 години
Казват , че 400 000 коли се връщали от някъде в София. Даааа, всички обедняли шопи ходят и се връщат постоянно, ту в Гърция, ту на Малдивите, ту по вилите -палати по черноморието или на Балеаритр. Даааа, тъжен народ! Беден народ! Защо ли се връща в блатото на Борисов ????
15
0
 
13
 
! Отговори
истина преди 2 години
Завръщаме се уморени от почивните дни.Някой прекалиха с работа на вилата, други с яденето, трети с пиенето.... Има изход - ще починем на бюрото си.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Купуваш ти... Дядото на агнетата, ама какво ли съм тръгнал да ти обяснявам...