2 млн. ваксини били доставени у нас за май

Към момента има достатъчно ваксини в страната
10 май 2021 11:04, Петя Славова
12
2 млн. ваксини били доставени у нас за май
Снимка: БГНЕС

Само за май доставките са 2 млн. от 4-те ваксини, за юни 2,5 млн. Имаме достатъчно количества в страната. Това заяви управителят на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов, предаде БГНЕС.

Още по темата


Зелените коридори продължават. От днес стартира ваксинирането на лицата, записани и от електронния портал, съобщи Кирилов. Към момента имаме достатъчно количества ваксини.

От началото на май досега 125 000 души са преминали, голяма част от тях са в зелените коридори, посочи още Кирилов. Днес в 10 ч. е стартирала среща на Информационно обслужване и общопрактикуващите лекари, срещата е за улеснение на заявките и вземането на необходимите дози от ваксините, съобщи още Кирилов.

Тази сутрин у нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
0
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Имат 30 процента от населението ваксинирани в Португалия, както и още 10 процента изкарали вируса. Нормално е да имат много по-малко случаи, след като си спазват мерките и стана топло времето. Какво ще кажеш анти-ваксърче?
6
8
 
0
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До 8В Португалия да не би да не ваксинират? Това е съвсем различна държава, която има съвсем различни мерки (в Израел ги махнаха) и население, което ги спазва. Да не говорим, че в момента третата вълна на вируса приключи. Нека да извадим данните от преди месец. Хич не ти е ясно, какво точно сравняваш. Ябълки с круши.
5
1
 
3
 
! Отговори
анон преди 2 години
Предполагам основно от Тромба-Зенека
4
3
 
9
 
! Отговори
хахахааа.... преди 2 години
2 млн. отрова били доставени у нас за май
3
5
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А какви пари ще ми дадат, за да си сложа ваксина?
2
4
 
5
 
! Отговори
до stiling преди 2 години
Благодаря им за ваксините, въпреки че аз няма да си слагам. Но все пак благодаря, че са се загрижили населението да получи от тези ценни ваксини.
1
8
 
4
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Що не пишете нищо бе джанам? Що не плюете и хейтите. Кажете нещо от рода е да ама не що сеге а не по-рано. Намерете кусур как не е направено като хората. Оплюйте и обяснете как ЕС нищо не ни дава и считат втора ръка хора и как трябва да излезем от ЕС.