Виртуална разходка из България с Google Street View

7 месеца ще бъдат обиколени 20 града в държавата за да актуализират данни
12 май 2021 22:38, Петя Славова
33

Автомобилите на Google Street View се завърнаха в България. През следващите 7 месеца ще обикалят държавата за да актуализират изображенията на родните градове, пътища и природни забележителности.

4 автомобила оборудвани с HD камери ще позволят на потребителите на Google Street View да опознаят България и да се ориентират лесно в над 20 града в страната, сред които Петрич, Търговище, Котел, Козлодуй.

Адриано е от Бразилия. Идва в София преди 6 месеца за да подготвя българските състезатели по плажен волейбол за олимпийските игри в Париж през 2024 година. Споделя, че Google Street View е неизменна част от ориентацията му в града. Помага му да опознае България и нейната история, предава Bulgaria ON AIR.

"Използвам Google Street View често. Много ми помага, не съм от София и това е моят начин да проучвам местата, които искам да посетя предварително, както и да се ориентирам в града. Племенницата ми преди време беше на гости каза, че иска да посетим музея на комунизма и си спомням, че го потърсихме в Street view, беше страхотно, успяхме наистина да видим дори монументите в двора на музея.  Без Google Street View не мога да отида никъде, много е важен за живота ми в София", споделя треньорът на българският национален отбор по плажен волейбол Адриано Тикао.

Първите кадри в България бяха заснети през 2012 г. Сега, в допълнение към пътните артерии, Google представя и панорами от пешеходни зони и забележителности. Потребителите могат да направят виртуална разходка до Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други красиви кътчета в страната.

Google преработва изображенията със специализирана техника с цел защитата на поверителността. Всички лица на хора, както и регистрационни табели на автомобили се замъгляват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Google Street ViewBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помня като махнаха визите за украинците , в Москва журналисти питат руснаците как се чувстват в такава ситуация - украинците вече могат да пътуват в ЕС свободно но руснаците трябва да си вадят визи Мънкаха разни оправдания руснаците че не било важно , че без това нямали пари да пътуват , а един казва - За мен не е важно , аз мога да пътувам навсякъде с Гугъл стриий вю ...Такива работи
12
0
 
5
 
! Отговори
У преди 2 години
Нека да я актуализират, защото може да се види къде, как живеят хората. Скоро попаднах на столицата Медисън на щата Уйсконсин. Като разгледах един район, ми направи впечатление, че по улиците има рисувано с тебешири и само тук там има коли. А в "прехваления" от някои Китай, има само отбрани панорамни снимки. Опитвали сме да разгледаме улици в Шанхай и няма смисъл, има само лъскавите места. Аз лично не виждам защо се политизират тези неща, даже и да да се крие, там живеят хора. Светът е Шарен!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Автомобилите на Google Street View се завърнаха в България. През следващите 7 месеца ще обикалят държавата за да актуализират изображенията на родните градове, пътища и природни забележителности."Още малко тържествена заря ще гърмите за тази глупост. Стига сте губили времето на хората с формалности.
10
2
 
0
 
! Отговори
сс преди 2 години
***а няма ли дадем да ни снимат, как така някаква си частна компания и почва да снима всичко наред? ми държавната тайна къде е???
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** сте Та канибали ви гостуват чак
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редиш черно и евтино Ако плащаш Като при будителите 97
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХахаА да миеш чинии атракция ли е?
6
9
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Това е страшна атракция явно у БГ!! Като у Нигерия то всъщност разликата между БГ и Нигерия е незначителна във полза на Нигер!!!
5
3
 
8
 
! Отговори
Валеца преди 2 години
Половината от изгледите на стрийт картата, особено в малките населени места са от зимата на въпросната 2012 г. А да видим дали ще благоволят да си актуализират и сателитната карта, че и тя е горе долу от тогава.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно не снимат изоставените села пълни с ромеи ми Софийските улици
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво снимат, но повечето снимки в Гугъл Вю от България са доста скапани.
2
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия не разреши на шпионите, да фотографират спокойно и на воля, но в България е друго. А като са в Котел, може да отскочат до близкото село Градец, да поснимат малко и да си изкарат акъла, особено ако някой виден представител на бойковия електорат си набере камери. Такива резервати няма и я Африка.
1
27
 
4
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Много мило, но искам да припомня на гражданите поговорката "Безплатен обяд, няма."Никой не знае за какво ползват цялата тази информация, която събират. Освен това това дето ни чипират с ваксините и ще ни следят с 5 жи антени. Ще ни усещат кръвното налягане, температурата и ще ни вкарат нано-чип в мозъка, за да следят на леля Марче от съседния вход, мислите.