Зелен коридор за ваксинация има и в Слънчев бряг

Специален екип ще прави имунизации в хотели и ресторанти
13 май 2021 19:22, Нели Христова
16
Зелен коридор за ваксинация има и в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Започва ваксинация на хората, които работят по хотели и заведения в Слънчев бряг.. Това стана ясно на среща, организирана от ексдепутата Димитър Бойчев, който представляваше региона в Комисията по икономическа политика и туризъм.

Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров и представителите на хотели и търговски вериги в община Несебър обсъдиха работен план за действие.

Здравната инспекция в Бургас разполага с всички видове ваксини, одобрени от Европейския съюз - двудозови и еднодозова. Служителите в най-големия курорт ще имат право на избор, обясни д-р Паздеров цитиран от "24 часа".

Във “Вива Клиник” в Слънчев бряг има зелен коридор за ваксинация, където и към момента има осигурени ваксини. От УМБАЛ “Дева Мария” пък имат готовност да предоставят линейка с екип, който да прави ваксинациите на място в хотели, ресторанти, магазини.

По време на срещата стана ясно, че в курорта вече има и чужденци с трудов договор в България. Те също имат право да получат безплатна ваксина.

“За много кратко време може да превърнем Слънчев бряг и региона в най-безопасната морска дестинация за почивка. Това е добър знак за партньорите ни от чуждестранните туроператори. Чрез тях информацията ще достигне до цяла Европа”, каза Димитър Бойчев.

Д-р Паздеров обърна внимание, че процентът на ваксинирано население е сред основните приоритети за летовниците. “Хората трябва да са достатъчно отговорни и да се ваксинират. Така ще има по-добър летен сезон”, каза директорът на РЗИ.

В някои от отворените хотели вече са ваксинирани част от служителите. Представителите на местния бизнес отправиха апел към служебния министър на туризма да се направи позитивна кампания за здравния и имунизационен статус на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Тея па, пак са паднали от виенското колело, на главата си. Водят ги на лидъл или кауфланд. Купуват си дезифектант, водка, уиски, ракия и аху, иху една седмица, после ги товарят на чартъра и с начале. Украински персонал, на цар Киро ментетата и дай газ на жигулито.Се едно не знаят, в коя държава живеем.
4
0
 
5
 
! Отговори
Черноморски гларус преди 2 години
Коридори има, туристи - няма
3
2
 
5
 
! Отговори
Деббили, блЯ... преди 2 години
... Да се подложа на експериментална генна терапия, за да работя 3 месецА, от които ще ми бъдат платени я 2,я 1+...:))МутРята с оТелите да бодат домочадието и да запретнат ръкави...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и в тоаАетните да инсталирате екипи.
1
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Пияните ингилизи да се нареждат.