Безстопанствени кучета, отпадъци, неокосена трева - сигнали от Helpbook

В изключително лошо състояние е пътят Широка лъка - Солища
14 май 2021 18:23, Анисия Иванова
29

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info на първо място ще ви запознаем със сигнал за безстопанствени кучета в район „Приморски“, град Варна:

"Искам да сигнализирам за агресивни кучета в кв. "Виница" на площада между улиците "Албатрос" и "Морски звуци" (старата бензиностанция). В двора на въпросната стара и нефункционираща вече бензиностанция се е "заселила" бездомна жена, около която се навъртат 5-6 доста едри кучета. Спускат се и лаят след автомобили и хора. Съвсем близо е ДГ „Иглика“, което прави района допълнително натоварен откъм движение. Надявам се, че бързо ще бъдат взети мерки. Проявяваме разбиране за това, че няма къде да живее, но мястото се използва от нея и вече втори такъв. Миризмата и гледката са потресаващи.

Получихме и сигнал за ужасното състояние на междуселски път. Ето какво пише нашият потребител: "С настоящото алармирам за изключително лошото състояние на пътя Широка лъка - Солища. Пътувам често дотам и поне през последните 5 - 6 години ремонт на пътя не е правен. Същият се почиства от свлекли се скали и камъни (което е прекрасно), но тежките камиони го разбиха много през последните години. Считам, че: 1. Авариен ремонт с цел запълване на най-дълбоките дупки е спешно наложителен. 2. Тъй като денивелацията е сериозна и редица водачи си позволяват да правят слалом (често с тежки машини), също така считам, че е нужно да се постави предупредителна хоризонтална и вертикална маркировка. Районът и в тази част се посещава вече от много хора и така ще се предотвратят произшествия. За жалост от снимкте ми не личат особено добре дълбочината и опсността на ямите. Моля за спешна намеса!"

Неприятна гледка представляват и изпратените снимки от язовир Въча. Огромно количество боклуци като пластмасови бутилки и отпадъци от всякакво естество плават в плътна пелена по повърхността на водата. Молбата е за извършване на проверка и бърза, адекватна реакция за почистване на язовира.

С нетърпение очакваме намесата на отговорните органи за взимане на спешни мерки по поддръжката на зелените площи в столицата. В район „Младост“ около детска градина избуялата трева е с размерите на човешки ръст и е нужно своевременно косене.

Подобно е положението и в район „Сердика“. Неокосена растителност, наличието на кърлежи и бълхи тревожат живущите в квартала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
TOP SECRET преди 2 години
Тва е Резултата от управлението на БорисовМеркел я плюят че съсипа Германия за 16 г и я превърна в Рай за Престъпници и Борисов същата история , разликата е че в Германия и селата имат Обща Канализация за Фекалните води а у нас външни Кене#фи с 5 м яма като по Византия
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме занимавайте с откачалки.
5
0
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Кога най после българите ще спрем да замърсяваме природата,градинки, паркове, улици. Бездомни кучета не падат от небето,пак ние ги изхвърляме на улицата.Ако не замърсяваме непрекъснато,тези пари ще отиват за ремонт на пътища и много други полезни дейности.Няма по замърсена цивилизована държава в света от България.Великите българи.....ала бала.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред нас Овергаз преди 15 г разкопа тротоарите,сложиха тръби за газ и върнаха старите плочки, вече изпочупени естествено. Пак така естествено столична община не ги глоби. Сега между изпочупените плочки расте трева. Та лятото си кося трева на тротоара пред къщата. Но е разбираемо. Овергаз са бедна фирма и нямат пари да си оправят поразиите.
3
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
"Работа, работа, работа!"Ама несвършена.
2
2
 
4
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Така е при управлението на фигуранта Радев.
1
2
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКЪВ Е ЖИВОТА В ЕС