Младежи от Силистра почистиха брега на река Дунав

Основните замърсявания - резултат от ниската екологична култура
16 май 2021 15:35, Красимир Ангелов
35

Младежи от Силистра се организираха в социалните мрежи и излязоха да почистят брега на река Дунав в района на града.

Боклуците тук са от хора, дошли да си изпият кафето или да се разходят по брега, както и от рибари. Боклуци остават и след като нивото на реката се повиши - при оттеглянето на водата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според младите хора обаче, основните замърсявания, са резултат от ниската екологична култура на хората – с подобни акции те целят промяна на манталитета на хората и отношението им към природата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
У преди 2 години
Усещам много яд у разни чистофайници, дето били изчистили пред тераса или блок. Яд ги е, че са събирали фасове, а другите ги хвърлят. Ами хвърлят, защото е прието за обичайно, а и не съм чул да има глобен българин в България за хвърлен фас или найлон от кифла. Ние този проблем го решихме с бабите от блока. Чистеше се седмица след седмица, докато не остана нищо в радиус до съседните блокове. Сега ако някъде се хвърли фас, се вижда от метри и все някой го вдига. Хартия се вижда даже и от терасите
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Тъжно, че някой си решава да се фука и да дава гласност с това, че вложил 2-4-8 часа от времето си да изчисти нещо си.Не е тъжно, а радостно! Не се фукат, а споделят разочарование от масовата липса на домашно възпитание на населението!Много добре правите, че не замръсявате около Вас. Не е важно да го праявите за обществото, важно е да имате съзнание, че го правите за себе си!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжно, че някой си решава да се фука и да дава гласност с това, че вложил 2-4-8 часа от времето си да изчисти нещо си. Постоянно го правя, но гласност няма. Няма за пред кого да се хваля. Правя го за обществото (в което съм и аз самият).
12
1
 
7
 
! Отговори
Бени преди 2 години
В Силистра останали ли са хора да живеят? Те са в Испания и Англия да мият чинии и тоалетни.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е зле, като за мякащи ceляндури. Щом търсят и публичност, смятай за какви комплексари говорим. Това го казвам, като човек, който е дарил над 10 000лв. под формата на озеленяване и труд за кв. Манастирски ливади в София.
10
0
 
4
 
! Отговори
ananio преди 2 години
Без здрави санкции *** няма да се превъзпита. Браво на тези младежи!
9
0
 
3
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
От друга страна има и хора, които живеят неосъзнато и смятат всичко отвъд входната врата за чуждо. Преди месец почистих под терасата на една жена с дете, която беше хвърлила над 200 фаса. Тя видя, че чистя и чак не повярва, че го правя за без пари. Почна да бръщолеви шаблонните, "да се организираме блока", аз и казах че няма нужда понеже вече съм почистил и е нужно единствено да не хвърля. На следващият ден я видях как хвърля, подарих й пепелник, а тя започна да лъже, че не била тя. Комедистан.
8
0
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Веднъж ходих за риба с един приятел, който се възмущаваше на *** по брега. Казах му, че не всеки си оставя нещата нарочно. Той обаче твърдеше обратното. На тръгване го видях да си забравя кенчето бира, но нарочно не му казах нищо. Попитах го дали си прибра кенчето чак когато пътувахме обратно към града. Умря от срам, но му беше за урок, да не прави предположения.
7
1
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
Ебре ¥, ебре... я да се връщате при власите
6
3
 
1
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 2 години
А ТУТРАКАН КОГА....ЧИСТАЧИТЕ НА МАДЖО
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера чистиха,днеска минаха *** ювците и пак е същата помия.. преди да давате пари за чистене,давайте пари за камери с лицево разпознаване за местата,където ще чистите! Иначе ефектът е нулев!
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е било чистено 30 години.Демокрацията показа в мизерна светлина българите.Свободни, те са мизерни хора.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо са изцапали природата, а после я почистват.Можеха изобщо да не цапат, нали ?
2
1
 
8
 
! Отговори
МладЕЖ преди 2 години
ВИЕ СТЕ МАФИЯ -ТРИЕТЕ И МАНИПУЛИРАТЕ МНЕНИЯТА
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво що не видях един път пенсионери да се съберат да чистят или засеят някое цвете ? Цял ден седят по пейките пред блока и плюят младите, какви били .Е вие нали сте много работливи. Соца ви бил научил на това на онова ... АЛАБАЛА .Соца ви е биел по главата за това сте бачкали...след него мързеллл