Сигнал от Helpbook: Строител затвори с бариера общински път в София

И още - липсващи тротоари, неокосена трева, преливащи кофи за боклук
3 юни 2021 19:48, Анисия Иванова
35
Сигнал от Helpbook: Строител затвори с бариера общински път в София
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info продължават да валят сигнали за неподдържани тревни площи в цялата страна.

Получихме оплакване от столичния квартал Бухово за обрасли тревни площи с над еднометрова трева, която в момента цъфти обилно и създава огромни проблеми за хората с алергии. Опасности създава и огромната популация на кърлежи, вредители и паразити, които тормозят хора и домашни любимци.

Проблеми с придвижването търпят преминаващите покрай възлов булевард между кв. Младост 1 и кв. Дървеница. Ето какво ни пише нашият потребител: "Тротоарите от двете страни на бул. "Андрей Ляпчев" между автобусните спирки на автобус 88 "блок 49 ж.к. Дървеница" и "Естакадата ж.к. Младост 2" са разбити, тесни, без настилка или с повредена такава. В участъка на моста тротоарите са тесни, недостъпни за детски колички, инвалидни колички или хора в затруднено положение, а в участъка след моста в посока на движението към ж.к. "Младост", тротоар липсва".

Изпратиха ни снимки от същия квартал, на които се вижда самоволно поставена бариера, която ограничава достъпа до обществен парк. Строител на нови кооперации е препречил незаконно път, който според кадастъра е общински. Молбата е за проверка от отговорните институции и незабавно премахване на бариерата.

В същия район живущите търпят огромни неудобства, което става ясно от получените снимки. Сигналът се касае за недостатъчния брой на кофи за боклук, които да обслужват домакинствата: „Посочените на снимката контейнери за боклук или са малко на брой, предвид броя живущи наоколо, или не се изхвърлят колкото е нужно. Кочината е постоянна около тях! От едната страна на тротоара винаги има паркирани коли, а от другата не може да се минава, заради въпросните контейнери, понеже винаги са затрупали тротоара и част от улицата с боклук! Кучета и гълъби ровят постоянно там и разнасят всичко навсякъде. Обяснете как да мина с бебешката количка оттам? Или увеличете бройката на контейнерите, или ги събирайте по-често! Не се търпи.“

Ако забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередност от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътят НЕ Е частен , а държавен , вече и входа към парка е дълбоко разровен и е изсипана камара с *** от стройтеля на блок 469В с цел да не минават хората от там и да не се бонтуват , а общинарите мълчат
11
0
 
0
 
! Отговори
Искам да питам ! преди 2 години
Колко от недосолните си плащат местните данъци в столичната община ?
10
0
 
4
 
! Отговори
Разрушителят преди 2 години
Тази незаконната бариерка може да бъде счупена много лесно!
9
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Кой разреши в кв. Красна поляна да затворят заради строеж ул. Мечка? Що за безобразие? Колко трябва да си платиш на кмета за да го допуснат?
8
1
 
5
 
! Отговори
Видимите резултати преди 2 години
Всичко е поФандъчено.
7
0
 
3
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Национализирайте парцела с решение на парламента.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столична община против софиянци
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми там е работата- не е общински, а частен. Мерси.
4
3
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Ко ви пука ..нали живеете в София :)
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога столична община ще раздава разрешителни за строежи на килограм?
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според скицата, пътят е в два парцела, без един триъгълник отпред
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАФИЯТА (ГЕРП-ДПС) ЗАПОЧНАХА ВОЕННИЯ ПРЕВРАТ. С ПОМОЩТА НА НАЕМНИЦИ ОТ ТУРЦИЯ ЩЕ КАПИТУЛИРАТ РАДЕВ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ МИАМАР.