В Силистра следят пътната обстановка с... бутафорна камера

Тя е направена от статив за камера, кашон и черен спрей
11 юни 2021 16:20, Петя Славова
51
В Силистра следят пътната обстановка с... бутафорна камера
Снимка: Кадър, БНТ

Полицейска камера за скорост, направена с подръчни средства, следи за пътната обстановка в община Алфатар. Инициативата е на двама мъже, които решават по оригинален начин да се борят с натовареното движение по пътищата.

От началото на годината в Силистра са регистрирани близо 100 пътнотранспортни произшествия, от които 32 са по-тежки. В община Алфатар обаче е регистрирано само едно.

Бутафорната скоростна камера е измислена за 10 минути и е направена от подръчни материали - статив за камера, кашон и черен спрей.

"За първи път я сложихме на едно по-натоварено кръстовище в центъра на Алфатар. Резултатите бяха удовлетворителни за нас", разказва пред БНТ Мариан, който разработва камерата.

По думите на Мариан хората в града първоначално са били притеснени от фалшивата скоростна камера, но тя дава резултат, защото щом я видят шофьорите намаляват скоростта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам, че на много точки от системата за следрне за винетки има наредени врче и камери за скорост! Демек, така и така снимат дали имаме винетка, снимат и дали караме с пррвишена скорост, но с други камери. Все пак трябва двама наши другари да се облажат!
23
0
 
2
 
! Отговори
Ами то преди 2 години
Страх лозе пази, са казали хората !
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я па я..!Измама ще е, ако някой ти е казал, че камерата е истинска.
21
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Държавата да се поучи и да наслага на всички критични точки камери, да си съкрати писарушките и да ги замени с една електронна система и може и да стане нещо на тази територия! Ако анархията продължава скоро ще станем като дивия запад защото хората осъзнават, че МВР е безполезно! И вместо патрулиращите да са 10% от състава, да се увеличат на 60%. А не както сега на един патрулиращ да се падат по 9 лелки зад гишета и бюрца!
20
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Когато заплатата държавна хранилка е безполезна хората започват да се оправят както могат. По документи МВР има към 100000 служителя, но 90% от тях са писарушки. При липса на органи на реда настава анархия и всеки ден виждаме колко диваци се избиват. Нормално е и похвално, че хората са намерили начин да докажат, че с кашон и спрей за 2 лева можеш да замениш половината рода на герб намърда на в МВР Силистра. И, че тези 2 лева са в пъти по добра инвестиция от заплатите на герберите!
19
2
 
0
 
! Отговори
Краси преди 2 години
БРА-ВО!
18
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Спокойно може и на лотариен принцип да пишат актове за превишена скорост.Освен за стригане за друго ставаме ли?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тц, няма как до 16Повечето камери са бутафорни, да не мислиш че ченгетата си правят труда да преглеждат дивашките изпълнения на простолюдирето ? :)) Ако стане наистина проблен, идват качулките и го просват, колкото й да *** като заколено животно :))
16
2
 
4
 
! Отговори
Скапана полиция Русе преди 2 години
Тия бюджетни тътрзулници даже не са наясно къде са им камерите. Та се появяват бутафорни. После, като ги осъдя, почват да плащат едни пари на адвоката ми. До момента - 900 лева без съдебните такси.
15
7
 
2
 
! Отговори
Нещо прокуратура? преди 2 години
Да бе, правя любов с една съседка. Временно е. Има ли смисъл да се разбиват две семейства заради глупотевините на тоя селян.дур дето ни е сложил камера? Чак ми е чудно що още е с прав нос.
14
3
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Сигурно тази шега е послужила за спазване на скоростта на движение. Но все пак шегаджията няма лиценз за това и е добре, че никой не го е наклепал за незакономерно действие.
13
3
 
2
 
! Отговори
Тц, няма как до 16 преди 2 години
Камера мога да слагам за денонощно снимане след лиценз от СЕМ. Снимането на обществени места, хора и номера на коли инцидентно не попада в идеята на денонощното следене. Казваш кога да се срещнем в съда и нямаш проблем!
12
2
 
6
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Ще ви се да ги осъдят ама няма подходящ текст в закона.Полицейски атрибути е точно изброено какво е - униформа, окраска на колите, надпис "полюция"... камера там няма.Всеки може и истинска камера да сложи и да снима каквото си иска на публично място. Е, докато не му гепят камерата, което не е чак невероятно по нашите земи.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха, оригинални са челяците :)) Верно че требва да се стреснат некои хора, експеримента е успешен :)) Един навремето ми се репчеше, успокоих го с думи, после ме видя в униформа и си глътна езика, даже ми подари уиски :))
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли? Дойдоха ИТН и нещата почнаха да се оправят. Очаквайте скоро и в София.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От статията става ясно, че камерата е дело на разработчик.. :)
8
9
 
11
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Това е престъпление според наказателния кодекс. Имаше си магистрални бандити, които използваха бутафорни полицейски униформи и атрибути. Разбирам подбудите на човека, но това не го оправдава пред закона. Не се прави така. Има си ред и процедура. Силно се надявам за бъде осъден на нещо елментрно като пробация, но присъда е задължителна. Иначе се превръщаме в дива територия.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на Радев!
6
10
 
10
 
! Отговори
Замислен преди 2 години
Бутафорна камера сложили, а? Ами ако си сложа бутафорна синя лампа на колата, колко ли време ще мине преди да ми направят обвинение? Камера да си слага в спалнята на кирпичената си къща! Пътя не му е бащиния!
5
1
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Е, всичко може да се очаква в Делиормана!