Валежи и гръмотевични бури над цялата страна

Максималните температури за деня са от 24 до 28 градуса
Обновена: 11 юни 2021 07:52 | 11 юни 2021 07:49, Камелия Цветанова
0

Денят ще започне с температури от 13 до 17 градуса. Над страната ще има разкъсана, но значителна облачност, с превалявания в западните райони. По-късно облаците над страната ще се увеличават.

Около обед ще превалява и прегърмява над цялата страна със силни гръмотевични бури над северните райони. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури за деня са от 24 до 28 градуса.

Над морето са надвиснали дъждовни облаци, като по-съществени ще са валежите над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от северозапад до 20 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 25 градуса. Морската вода е с температура от 18 градуса по северното крайбрежие до 19 градуса по южното.

Над планините през целия ден ще има превалявания, по-интензивни над Пирин и Рила, с гръмотевични бури. Късно следобед облаците ще намаляват, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През уикенда ще има валежи, но те ще са с летен характер. В понеделник и вторник от север ще се спуска по-влажен въздух, леко ще захладнее. Отново ще има наличие на валежи, но без гръмотевици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времетодъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари