Продължа издирването на "черната кутия" на падналия МиГ-29

Операцията тече вече пети ден
46
Продължа издирването на "черната кутия" на падналия МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Операцията на Военноморските сили по издирване на "черната кутия" на падналия на 9 юни в Черно море самолет МиГ-29 продължава, съобщиха от Министерството на отбраната. При тренировъчния полет за поразяване на въздушна цел в нощни условия във водите край Шабла загина майор Валентин Терзиев от авиобаза Граф Игнатиево.

Още по темата

В издирвателните дейности днес, 13 юни, отново участват екипажите на минен ловец "Цибър" и патрулен катер от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с кораба "Номад" от Института по океанология към БАН и катер на частна фирма със специализирана техника.

Участниците в операцията извършват обследване на морското дъно в различни райони от предварително определения периметър от 20 квадратни мили. Дълбочината, на която работят е близо 70 м. Координатите на районите за претърсване са прецизирани с помощта на експерти от Военновъздушните сили.

Въпреки лошите метеорологични условия вчера минен ловец "Цибър" остана в района на операцията и продължи с издирвателните действия. Дейностите за откриването на "черната кутия" на изтребителя не са прекъсвани вече пети ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: изтребителчерна кутия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
АБЕ, да не се окаже, че тия самолети немат черни кутии...по начало, ЗА ДА НЕ СЕ КОПИРА РУСКАТА ТЕХНИКА....ХАХАХААА ???!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 2 години
Патреоръ на Румъния успял да изстреля САМО една ракета, след което аварирал... е, сега замазват издънката с обяснението, че така било планирано... немало пари за повече!Само да напомня, че в СА Патриот-а от ОСЕМ цели ПРОПУСНА ОСЕМ т.е ефикасност = НУЛА!
26
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц до 30 преди 2 години
Американската скрап е на път,първо трябва да я нарисуват.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е граждански самолет, а военнен 4 + поколение. -----/////---- Какъв 4+ те гони, бе! Тия нашите сигурно и до 4 не могат да го докарат. 4 с два минуса. Според мене са направени много сериозни нарушения и сега не искат да излезе истината и да се изложат.и не е свързано с неизправност. Свързано е с груби нарушения ИЛИ единственият вариант да е било сваляне е да са го извършили руснаците.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсурд е да не могат да намерят мястото, където лежат два огромни метални двигателя.Все пак 70 м е дълбочина, където човек може да се гмурка без специална екипировка, с пък ако вземат подводен робот, досега да е обиколил всеки квадратен дециметър.
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да увеличи заплащането на русофилите, защото им се отваря прекалено много работа покрай защитата на руската военна "техника".
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете с тая черна кутия. Досега на нито един руски самолет са успели да прочетат нещо от черната кутия. Дори не съм сигурен че руснака знае какво е челна кутия.
21
1
 
10
 
! Отговори
Цивилен преди 2 години
Не разбирам от самолети, но 5 годишното детенце пътува с баба си дядо си с автомобил. На ръчичката му има нещо като часовник и на таблета на 300 км от тях се проследява къде са, с колко км в час се движат Това устройство струва около 150 лева.. А как е при военните? Тази кутия, ако не излъчва сигнал, явно е разрушена при взрив.
20
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миг29 е пресилено да се наричат самолети. За 40 госини са служили само за мишени на Ф15-16-18. Веднага ги бракувайте и ги изпратете на Сърбия, те събират руска скрап.
19
4
 
10
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 2 години
Абе, къде са всевиждащите радари на НАТО, да ни кажат какво се е случило, нали учението беше съвместно?!
18
1
 
13
 
! Отговори
До анонимен 1. преди 2 години
За мен все още е трудно да приема използване на термина ""биологичен материал"" в информацията...... От елементарно уважение към загиналия можеха да са поне **тленните останки** , не знам !?!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
турция?
16
5
 
13
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Аз доказателства нямам щото не съм бил там, ама ти не можеш ли да събереш 2 и 2?Натовско учение!Не е бил сам там нали?на 5км от брега вече 5дни не могат да намерят самолета.А Ненчев на същия ден каза да "приземяваме" МиГ. Същия дето ги "ремонтира" в Полша срещу добра комисионна.Чичо ми беше авиомеханик в Равнец, знаеш ли че гумата на Микоян е над 10 атмосфери?!?Всичко се проверява по 10 пъти преди полет!Не е неизправност, не е и пилотска грешка!Целта е да купим Ф16ки, или поне да ги платим!
15
1
 
13
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Напълно съм съгласен с теб. Не може вече над 30 години само да крадеш и да викаш няма пари, пълна лъжа. За тези които вярват в това че няма пари да си прочетат малко историята от третото българско царство не сме имали по слаба армия даже и по времето на Ньойския договор сме били много по модерни и силни. По времето на Борис трети сме потопили 8 съветски подводници.
14
1
 
19
 
! Отговори
SS преди 2 години
Лъсна какво е нивото на БА.Катер на часна фирма със специализирана техника.Армията няма ли ? Или има ама на часната фирма е в пъти по модерна.
13
1
 
27
 
! Отговори
SS преди 2 години
УСЕЩАМ ,ЧЕ СКОРО ВРЕМЕ МАЙ НЯМА ДА ИМАМЕ И ПИЛОТИ. ОБАЧЕ ТОВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.ВАЖНОТО Е ,ЧЕ ГЕНЕРАЛИ ИМАМЕ БОЛ.
12
0
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Черната кутия или "касетката" както я наричат момчетата от Граф Игнатиево записва 256 параметри при Микоян Гуревич 29!!!Двеста петдесет и шест!На практика повече от нужната информация.И да я намерят няма да ни кажат какво е станало.Самолета е СВАЛЕН!Светла му памет на майор Терзиев, че падна невинна жертва.
11
4
 
13
 
! Отговори
Радеффф оставка! преди 2 години
Некадърници, цяла седмица една кутия не могат да намерят. Оставка!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пробват с багети.
9
4
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ГЕНЕРАЛИКУС -БУЛГАРИКУС - ГЕНЕРАЛИСИМИ НА ПОДЛОСТТА И ПРЕДАТЕЛСТВОТО -КЪМ КЛЕТВАТА СИ - ПРОКЪЛНАТИ ОТ МАЙКИТЕ ВИ -БГ ВОЕННИ НАТЮВЦИ ЗА ПАРИ ---- РУСИЯ НЯМА ДА ВИ ВЪРНЕ И ЕДНО ПАРЧЕ В ПОВЕЧЕ - ОТ МИГ-19- УНИЩОЖЕН И ПЛЕНЕН !!! ЗНАУТЕ ЛЕ КАК СУ ПРЕВЕЖДА Ф-16 НА БЪЛГАРСКИ ??? АМИ --- ФУК ДА МЕ НЕМА ЗА 16 СЕКЪНД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!