Стреляно ли е по майките на откритите мечета в Смолянско?

За една седмица три мечета бяха намерени сами
14 юни 2021 12:00, Ния Христова
28
Стреляно ли е по майките на откритите мечета в Смолянско?
Снимка: БГНЕС
За една седмица три мечета бяпа намерени изоставени и бедстващи в Смолянско. Малките животни бяха настанени в Парка за танцуващи мечки в Белица.
 
Димитър Иванов, директор на Парка, обясни пред bTV, че за мечетата се полагат всички необходими грижи и в момента се чувстват добре. Животинчето, намерено в петък, е било най-стресирано, било е и най-малко на килограми. 
 
"В момента се адаптират. Опитваме се да ги успокоим. В петък беше подаден сигнал за бедстващо мече до река. Колегите са отишли на място, направили са обход, за да проверят дали евентуално няма майка, такава не е локаризирана и мечето е заловено", обясни Иванов.
Още по темата
 
"И двете са имали късмет да не бъдат намерени от хищник. Такива мечета, ако останат бедстващи сред природата, нямат шанс да оцелеят. Сега са на диета, дневната дажба е от 10 до 20% от теглото им, в момента са на оризово мляко и плодове", каза още директорът на Парка за танцуващи мечки в Белица.
 
Целта е мечетата да се реахабилитират и да се върнат в дивата природа. От Министерството на околната среда и водите съобщават, че данни за убийството на майката няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24... Деца, които ровят по кофите с отпадъци, ровят заедно с родителите им. Родителите са отговорни, и длъжни, да създадат нормални условия за живот и да дадат образование на децата си. Никой не може да задължи берачите на желязо да запишат децата си на училище. Не вменявай вина на българите, правителство, опозицията, луната и т.н. за безотговорното отношение на този родителски етнос към децата им. При мечетата е друго, вероятно майките им са убити от бракониери...
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А децата, които ровят по кофите, някой ще ги спаси ли?
19
2
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
И още нещо, много малко растителни видове разчитат изцяло на животински видове за да се размножат.
18
12
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Напротив става въпрос точно за "някакви си мечки", един вид няма никакво значение за живота на нашата планета, дори утре да изчезне цял клас, фундаментално живота ще продължи да съществува и развива - това са научните факти, а ти си просто зелен сектант, с промит мозък. Абсолютна лъжа е че пчелите имат основна роля в опрашването на растенията, има колосален брой насекоми, птици и дори някои видове бозайници които извършват същата дейност, но това не го пише в детските книжки които ти четеш.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе става въпрос за "някакви си мечки". Популацията на определени видове, дори и само на един вид, има фундаментална роля за здравето на екосистемите като цяло. Например пчелите имат основна функция при опрашването на растенията, а тяхната популация намалява със застрашителни размери в целия цивилизован свят. Множество експерти вече са предупреждавали, че това е притеснително и може да доведе до изчезване на стотици и хиляди видове. Ама де акъл у такива сучекти като теб да го разберат
16
9
 
4
 
! Отговори
Панелен глиган преди 2 години
Е така веднъж си седим на плажа и кво да видя делфин. Усетих как нещо в мен гюрти. Взех една консерва, замерих го и с мощни псувни го изгоних.
15
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
До От народаГЕРБ са виновни и за мечетата и за всичко за което се сещаш
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ви пречат мечките да ги трепете. Месото им не става за ядене. Не е мъжко да се криеш в храсталаците с пушкa и да убиваш животни. Като си големия мъж отиди при някоя батка и се пробвай. А не така като мишoк в храсталака.
13
6
 
9
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Така става,нксто тук никой не го е грижа за нищо и не спазват законите. Мутренска структура герб довърши държавата. Тук всеки втори се прави на мутра и "раздава правосъдие". За да се стегне този загубен народ му трябва твърда ръка, а тиквата, Биков, Доган, Костов и други във затвора.
12
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради някакви мечки да се правят такива драми е меко казано инфантилно. И сега разбира се започват свободните съчинения, някой си бил стрелял, друг бил изял, трети одрал и т.н. надъхвания на зелените сектанти и други ненормалници с нефункциониращ мозък. В природата има борба за оцелява, там няма място за свърхемоционални ревливи глезьовци.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганьовете са ги тричали за беpекет и за здраве. Както е минавала мечката и от храсталаците изкочили някакви диви селяни и й се нахвърлили да я ядът.
10
3
 
16
 
! Отговори
Шоуто на Слави преди 2 години
Ганьовете си бият майките, жените, децата, кучетo. Замерят с консерви делфините и отстрелват мечки. Разни като Стоичков ходят на сафарита и стрелят по слонове и жирафи и се снимат ухилени като зелки пред тpуповете им.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо чудно гaньовете да са тpичали и да са ги убили.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не, черпили са ги дъвки...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** ли си?Пичага, че човекът е ***, *** е. Но в Северна Америка най-разпространения вид е американската черна мечка. Гризлито е подвид на кафявата мечка и се зове Ursus Arctus Horribilis и като цяло се среща най-вече в северните райони на континента, т.е. Канада.
6
13
 
1
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 години
Аз съм Мечо Пух и като ги видях трите меченца- ми това са моите три сладки рожбички,имат си имена- Мая Манолова,Татяна Донка и Корни...искам да се срещна с тях и да ги лизна по мъжките и да им се скарам защо са избягали от мама Мецанка БКП а сега се правят на протестърчета...За наказание на 11 юли ще ги пусна в гората..та мечока Боко като ги срещне...да ги схруска..
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се отклони общественото мнение,с тъжни гледки на невинни животни,за тъжни мисли за разделени семейства, макар и животински
4
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Какви данни за убийството на мечката искате, щом е изядена вече от бракониери с разрешение за оръжие? Помаците и турците с ловци, имат всякакви законни и незаконни оръжия.
3
3
 
11
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Трябва да има смъртно наказание за такива ***!
2
1
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Няма да намерите майки,защото всичко е одрано за кожата.Зъбите и ноктите се продават за трофеи.Все още има месари,които се гордеят от консумацията на мечата ***.Има и такива ии..ооти!!На ГЕРБ добрите неща за 3 мандата се броят на пръсти.едното беше забраната за отстрел на мечките.Но явно много още трябва.За мечка ,освен ако не е стръвница,до живот да се влиза!!!