Русе - като Венеция: Улиците се превърнаха в реки, ентусиаст извади кану

Закъсали автомобили, водачи се оказаха във воден капан
17 юни 2021 07:20, Петя Славова
17
Русе - като Венеция: Улиците се превърнаха в реки, ентусиаст извади кану
Снимка: Кадър от YouTube

Пороен дъжд падна за по-малко от час в късния следобед в Русе и наводни улици и булеварди, които се превърнаха в реки. На много места закъсаха автомобили, чиито водачи се опитаха да преминат, но се оказаха във воден капан. Шахтите избиха и се превърнаха в гейзери. Спря и градският транспорт, а пътниците останаха блокирани, предаде "Монитор".

Огромни задръствания се образуваха на повечето от главните улици и булеварди, защото наводнението стана в час, когато хората се прибираха от работа. Традиционно най-неприятна бе ситуацията по бул. "Липник", където "избиха" гейзери. Множество граждани сигнализираха за наводнени избени помещения в жилищни блокове.

Екипи на Пътна помощ и полицията оказват помощ на закъсалите шофьори. На място в критичните участъци са изпратени групи да почистят и отворят шахтите, за да може водата да се оттече по-бързо след спрелия дъжд.

На един от главните булеварди в града – „Христо Ботев“, който заприлича на река, русенец си направи шега и се пусна с кану по водата. Клипът бе публикуван в социалните мрежи и се превърна в истински хит с хиляди гледания. Появиха се и много снимки на закъсали във водата автомобили. Не липсваха и критични коментари към местната управа.

От хидрометеорологичната служба в Русе съобщиха, че падналото количество дъжд е 24 литра на квадратен метър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: наводнениешофьориРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
:D преди 2 години
Накратко: Русе е готов за предстоящото световно първенство с драконови лодки! Някакви други въпроси?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И при другите кметове е валяло дъжд. Такова чудо от 80те не е било!
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вината е само на безхаберното червено кметче. При гнома, а и при всеки кмет преди него всяка пролет се чистиха шахти и канали. Този пръста си немръдна. От месец стои тинята от майските дъждове. ТОЗИ Е ТЕЖКО НЕКАДЪРЕН ПОТОМСТВЕН ***. Само заплатата си вдигна, друго не е свършил. При Калчев дори нямаше такова безхаберие!
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
работа, работа, работа и ред в хаоса
8
2
 
5
 
! Отговори
Hoh преди 2 години
Бкп плюс гроб=внл
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е от многото работа, работа, работа и ей така 12 години изминаха в кражби, лъжи, корупция, измами и некадърност.Видимите резултати на бандитите от ГЕРБ.
6
20
 
10
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Така е, от както ни управлява червен кмет. Вече две или три години станаха. Градът запада, инвеститорите се отдръпват, всичко потъва. Но пък общинската администрация процъфтява.
5
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12г Оправление на Тиквата Бг заприлича на блатата в Амазония.
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко докара Венеция в РусИ................ХА-ХА-ХА
3
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кафява зона!? Стига си плюл страната! Стой си там при змиите, нито някой те вика тук, нито нищо, прекалихте вече, че и на патриоти се правите?! Патриот е който е тук и плаща пенсиите на родителите ви и така или иначе поддържа системата, каквото и да плещите!
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пороен дъжд падна...." ъммм не, Проливен дъжд не сте виждали още, камо ли да е падал въобще. Проливен дъжд пада тук в Сидней Австралия и пак наводнения НЕ стават. За последните 10 години наводнение е ставало само 1 път в крайни квартала на Сидней. В к'февата зона всеки сезон при най обикновен дъжд се наводнява. И някой да пусне водата в к'нефа. Поздрави от сред най райския край на Планетата!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че е каяк а не кану