Кал потече от чешмите в Добричко

Появиха се множество критични коментари в социалните мрежи
20 юни 2021 12:21, Ния Христова
11
Кал потече от чешмите в Добричко
Снимка: Pixabay
Мътна и кална вода потече от чешмите в почти цял Добрич, както и някои от близките села. Това е станало събота вечерта и продължава и днес. След множество сигнали в социалната мрежа, РЗИ-Добрич веднага започна пробонабиране, пише в. Монитор. Според директора на РЗИ д-р Светла Ангелова, там, където е забелязана подобна вода, да не се употребява за питейно-битови нужди. Резултатите от химичните анализи на взетите проби ще станат ясни до края на неделния ден, а микробиологичните резултати – до 3 дни.
 
"Проблемът с мътната вода в Добрич е заради обилните валежи от дъжд", каза шефът на ВиК инж. Тодор Гикински. Той смята, че огромната водна маса се е просмукала в дълбоките земни пластове и един от сондажните кладенци е засмукал мътна вода. Инж. Гикински увери, че проблемът е отстранен и до няколко часа водата ще се изчисти.
 
Хора от града изразиха неводолството и възмущението си в социалната мрежа. Има възрастни хора, които нямат добро зрение и едва ли ще различат бистра от мътна вода. Има трудноподвижни хора, за които ще е почти невъзможно да отидат да си купят минерална вода. 
 
Майка се оплаква, че за малко е щяла да изкъпе малкото си дете с кална вода. "Добре, че ползвах ваничка и налях в нея водата, та я видях", пише майката. 
 
Други настояват да бъдат осигурени водоноски с чиста вода за пиене. Трети пък се питаха защо засмуканата кална вода не е пречистена и след като проблемът не е в потребителите, а в доставчика, трябва ли тази некачествена вода да бъде плащана. Имаше и такива, които си пожелаваха следващия път, когато сондажните кладенци засмукват нещо друго, освен вода, то поне да е бира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ееее да преди 2 години
И в Младост 2 е така от седмица през ден.Някакви уникални ''специалисти'' копаят, зариват и пак копаят на същото място!
8
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КМЕТА ОБЯВИ, ЧЕ ГЕРБ НЕ СА ОТПУСНАЛИ ПАРИ ЗА ПОДНОВЯВАНЕ НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА! ПАРИ НЯМАЛО СТАНИШЕВ ГИ БИЛ СВИЛ!
7
0
 
3
 
! Отговори
Добруджанец преди 2 години
Прости добруджански гогеда сме.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако помпите "случайно" засмучат отрова, населението ще разбере едва когато половината е вече умъртвено. Няма институция, която да да вземе адекватни мерки и да предупреди навреме. Но пък получават заплати от данъци и такси и мястото им се пази до пенсия, че и след това.
5
1
 
6
 
! Отговори
!? преди 2 години
От подобни статии оставам с убеждението, че питейната вода не преминава през НИКАКЪВ санитарен контрол. И ако замърсяването не е видимо си го пием без да разбереш
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3: наказани с *** въздух, но цяла България ни плаща парното. Хахаха. И магистралките до Гърция и Турция и Бургас. Пък вие провинциалисти пиите си калта. Само софиянци са хора, останалите са животни. Но и животните гласуват за ГЕРП, чиято политика е всичко да се прави само в София. Хахахахахахаха
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ком1 : то в софия сте достатъчно наказани с лаййняния въздух, няма нужда и водата да ви е лаййняна.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такава гнъсс никога не е било . водата е черна
1
5
 
2
 
! Отговори
Гребер преди 2 години
Щом проблемът не е в София, значи няма проблем! А щом пък е и в Северна България - даже е щастие!!!