Пътят към Гърция отново кошмар, опашки на "Кулата" от сутринта

Към 08:00 часа колоната от коли е около 2 км
20 юни 2021 08:43, Ния Христова
145
Пътят към Гърция отново кошмар, опашки на "Кулата" от сутринта
Снимка: БГНЕС
На граничен пункт "Кулата" още рано тази сутрин се образува сериозна опашка от автомобили.
 
Към 08:00 часа колоната от коли е около 2 км, а от около час и половина не е мърдала.
Още по темата
 
Повече от час и половина опашката не е мръднала заради смяната на екипите от служители на граничния пункт от гръцка страна.

И днес българите, които отиват на почивка в Гърция, ще трябва да чакат часове наред, като заради високите температури не могат да стоят в колите си, и са превърнали площта пред граничния пункт в "площад "Калотина" - за разходки, хранене. През вчерашния ден се изви и хоро.

 
В събота колони от леки коли и камиони чакаха с часове за преминаване в южната ни съседка. Причините за трудното преминаване през пункта са няколко - огромният брой румънски туристи, както и стриктният контрол на влизащите от страна на гръцките власти. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
Док преди 2 години
Малко *** въпрос, на връщане в България който влиза трябва ли да представя тест?
117
2
 
1
 
! Отговори
Адам преди 2 години
Бухаропитеците са само за демократ ура но и държава не заслужават:)
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция в момента има само български туристи!Няма сърби,няма турци..Защо ли?
115
5
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Нали са бедни Българите откъде вземат пари да ходят на почивка в чужбина Нали Бойко Борисов е докарал България до глад и мизерия
114
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А значи ги тестват наще на границата?? Я направо им праскайте от *** тестове дето наскоро ги практиквуат в китай, то даже ще ги задоволи тях!
113
1
 
15
 
! Отговори
оставете преди 2 години
Оставете хората да ходят където искат, вкл. в Гърция. Ама чакали с часове на жегата, ама от зор хоро играли - изборът си е техен. Да не мислим и нашите хотелиери - няма да останат без туристи - българи, румънци, че и германци и др., които дойдат, и за там ще има. Даже предостатъчно. Иде лято, най-после ще се затопли, аз пък предпочитам планински хотел с басейн. Въпрос на лични изисквания -това е цялата работа!
112
4
 
9
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Като си свикнал така - чакай си в задръстванията. Тази година има много полети до различни места в Гърция - и никак не са скъпи. Взимаш си самолета и после си наемаш кола, ама щом ти е по-добре така - чакай си и 10 часа. Твой проблем
111
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току що по новините дават ГКПП Кулата. Няма опашка ! На мутроморието няма да ходим !
110
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не ме вълнува Гърция. Преди пандемията ми беше омръзнало всяка седмица по три дена там на мачове. Приятели имам в чужбина повече отколкото в БГ. Почивките не ги планувам. За мен е важно да почина и да се насладя на морето или планината. Навсякъде има страхотни места. Зависи от възможностите и с кого ще изкараш незабравимо!!! Пожелавам на всички едно прекрасно и без ковид лято.... Забравете омразата и политиката. Те политиците са си добре, не ги мислете!!!!
109
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 113Много се смях на коментара ти. Радев не може да нареди на гърците, бай *** да е с предимство, защото е тръгнал свят да види. Това можеше само Бойко хахахаха
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези коментари за "бедните" българи в Гърция. На нашето Черноморие е по-скъпо. Нека си пътуват хората! Хората с възможности пътуват на далечни острови. Въпреки, че и там има места, с поносими цени. Единствено скъп е самолетния билет.
107
9
 
3
 
! Отговори
анонимем преди 2 години
До АнонименБедните българи на море в Гърция .
106
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХУНТАТА НА РАДЕВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ С УПРАВЛЕНИЕТО НА МИТНИЧЕСКИ КОНТРОЛ- БЪЛГАРИНЪТ ЧАКА С ЧАСОВЕ ДА ОТИДЕ НА ПОЧИВКА- ЧЕРВЕНИ МУТРИ УПРАВЛЯВАТ- КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОЩЕ ДА СЕ СЛУЧИ ДО 11 ЮЛИ.
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам да ида в кола в Гърция, а не със самолет, защото мога да обикалям различни градове всеки ден и не ми харесат колите под наем, защото съм свикнал на висок клас автомобил.
104
7
 
13
 
! Отговори
Ама как така опашки преди 2 години
Б.Б. нали съсипа държава и Българите мизерстват,ся па опашки за уйкенда ходят на почивка в чужбина със собствените си коли,па Радеф каза че Българите мизерствали па Хр. Иванов каза че Българите изнемогвали,някой май лъже ама нз кой.
103
1
 
11
 
! Отговори
shes преди 2 години
Аз не казвам да ходите на черноморието, а да не се стискате и да идете до Гърция със самолет, за да си спестите времето, а не да си спестите парите. Къде съм писал ходете на бг морето??? Пиша извадете пари, не се тъпчете по митниците!
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз бих стоял и 5 дни в задръстване на магистралата но не и да ида на ла.йноморието. Откакто ходим в гърция, децата на боледуват и не повръщат като идат на море, направете си сметката.
101
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич предпочитам да прекарам 1 ден на магистрала и 10 дена в гърция, пред 11 дена на нашето черноморие.
100
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ходих да си правя тест защото вторник влизам в гърция. Огромни опашки пред лабораториите има. Това само показва, колко са ни скапани хотелиерите, че хората си причиняват всичко това само и само да не стъпят на бетономорието.
99
2
 
7
 
! Отговори
shes преди 2 години
Най-ценното нещо за човека след здравето е времето. Защото времето в живота на човека е краен ресурс и време не се придобива, то винаги се губи. Докато здравето може да се влоши и човек ако се бори и има потенциал може пак да оздравее, но ново време няма как да си спечели. В този ред на мисли да прекарваш часове на някаква магистрала спрял си е загуба на време. По-добре извадете пари отгоре, пътувайте със самолет и се наслаждавайте. Магистралата е хубава, но с тези 2-3 гишенца тези опашки са там