Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%

Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии
27 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
152
Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%
Снимка: БГНЕС

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100 %, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

"Сезон 2021 година може да бъде дефиниран като сезонът на индивидуалния туризъм, независимо дали за пазар България, или за чуждестранния пазар. Наблюдава се по-слаба тенденция на организирания туризъм от страна на туроператорските фирми”, казва Христина Славова от Бургаската туристическа камара, цитирана от БГНЕС.

Туроператори определят това лято като сезонът на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция резервациите да стават на рецепция, а не организирано оскъпява и почивката.

„Интерес представлява, че имаме датчани, холандци, което прави пазара ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да завишиш леко цената, това е световна практика”, казва хотелиерът Георги Тръпков от Поморие.

Повишение на цените с близо 20% има не само в малките, семейни хотели, но и в големите затворени комплекси.

„В момента, ако запишете, ако намерите въобще пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента. Между 20-30% сме повишили цените от 5 юли", казва Ирина Джендова - мениджър на петзвезден комплекс.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора и ако дойдеш в 10 часа определено не можеш да си намериш никакво място препълнено е“, споделя Станислава Митова, която е на почивка в Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
16
 
! Отговори
До 100 преди 2 години
Наредени като сардели, като бройлери в птицеферма и лежат на пясъка на слънцето, при това плащат и за чадъри за да ги пази от слънцето? Вдигнали се на стотици километри от дома си. При това не им плащат за тази дивотия, ами напротив работили като cкотове цяла година да си платят да се блъскат на пясъка. Тия хора нормални ли са? Защо го правят.Отговора е мнпго ***.99% от хората на тази земя не са хора ,а безмозъчни аутоматони.
134
0
 
9
 
! Отговори
Спасител преди 2 години
Обикновенно като видя нахвърлени хавлии отивам плащам 6 лв на едно красиво ромче то ги събира и в контейнера. После ми е интересен цял ден денят.
133
3
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Южното черноморие е наистина пълно. Не знам защо пишете без да сте били на място.С моето семейство се изнесахме от големия град на 1 Юли и смятаме да се върнем на 31 Август. До сега не е имало проблеми нито с вируси нито с неразположения.
132
2
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Някой вярва ли на поръчкови статии?
131
1
 
18
 
! Отговори
... преди 2 години
много сте лоши. който където иска да ходи. личен избор. пак хубаво, че го имаме, че сърбите примерно и това нямат. много хора имало- и без това България си се топи, ходете на море и се размножаваите :) дали в гърция или в българия- лято е, има хора навсякъде. гледайте по-позитивно на нещата и да, да се повторя- ПЛОДЕТЕ СЕ С КЕФ ! Весело лято
130
12
 
13
 
! Отговори
Мично Празников преди 2 години
Имам наследствена къща на 5 км от слънчака и шеста година не ми е стъпил крака по черноморието заради цялата сибирско-казшка плява и татуирани батки. Ей го къде е беломорието- 4 часа от София и си в друг свят със спокойни и усмихнати хора, прекрасна природа, кокетни малки къщички и невероятна храна- всичко това на нормални цени. Може би коронката ще трябва да повършее още 3-4 сезона, за да се изчисти цялата кафява пяна от иначе красивото родно черноморие.
129
1
 
26
 
! Отговори
.. преди 2 години
И кое му е нормалното, да завишаваш цената, при условие че нямаш увеличение на разходите? Завишаване на цената в случая е единствено с цел повишаване на печалбата, не заради подобряване на условията или нови разходи.
128
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Голяма мизерия.Народее..
127
1
 
38
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Оня с опашката защо вие на умряло,нали всичкото турист е по морето?Никаква помощ за хотели и ресторанти,и без това крайбрежието прилича на бетонна джунгла.
126
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що чужденки са ми стенели в ухото по курортите като бях ерген.Като ги гледам сега завалиите как никой не ги сваля и чак ги съжалявам. Ама моето време мина-сега съм женен с деца. Вчера се върнах от Несебър-супер си е курорта и като хотели и като заведения. Това,че някой е *** и няма пари да си плати за луксозен хотел и плюе колко зле било по черноморието.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ох кеф, ако искаш аС да бачкам
124
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мазната трътка на снимката ми мяза на съветско-руска Мамаша, челник по млеконадой в някой Совхоз.
123
6
 
6
 
! Отговори
Бордо преди 2 години
хем е фан, хем е кеф, хем щури парчета по-без-горнища, а понякога и без долнища вазират насам-натам, наблизо има езеро с много вода и пясъчни брегове, изстуденото вино Монбазиляк е божествен елексир,... Е, хвърляш малко повече кинти, но си почиваш, като бял човек, а не някакъв народен нафрашкан бетониран плаж, като в мъжка баня по времето на соца.
122
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е с 20% , вчера се върнах от Приморско и не намерих нощувка под 80лв на човек , миналата година бях на 40лв , алчните хотелиери искат да избият загубите от миналата година.
121
3
 
15
 
! Отговори
от Варна преди 2 години
Южно от Созопол сме оставали за максимум ден-два, когато бяхме по-млади и оставяхме децата на бабин дом. Имаме много "силни" преживявания, като нощ в едни бунгала в Ахтопол и сутринта се оказа, че вътре има смок. То мястото било затворено от ХЕИ, ама нали се прибират вечер в Бургас и хоп началничката направи кинтите. Такива велики разстройства са ме "гонили"... с дни-пълно прочистване. Вече не бих си го причинил, вероятно сме улегнали, хе, хе /т.е не сме съвсем млади де/
120
1
 
11
 
! Отговори
1-н преди 2 години
боли *** фара, ако ме разбиратев Гърция съмпо черноморието да се оправят, пълнолетни са...
119
2
 
8
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
********е там и наесен локдаун. Ако не се усещате, какво ви готвят, то то е точно това. Това е вид активно мероприятие;Пускат ви на воля и вие - юр на маслините. Да, ама в тва време ви изкарват неколко нагли професуря, които почват да ви таманят за края на август 1500 бройки ковид;)))
118
1
 
27
 
! Отговори
Илиян Иванов преди 2 години
Да, да ... да ходят ! Тъкмо ще се минава по-бързо на Кулата.
117
8
 
6
 
! Отговори
Аланкоулу преди 2 години
Абе, къде е Киро-язовиро ? Да си препише и този "грандиозен" успех !
116
6
 
10
 
! Отговори
До милеещия за соца преди 2 години
И преди това имаше вълци, но бяха с червени петолъчки на челата си