Общините чакат стабилна власт, която да им помогне

Кметът на Каварна: Имаме проблеми, които не можем да решим
16

Общините с нетърпение очакват стабилна власт, която да им помогне в разрешаването на проблемите им.

"За общините е изключително важно да има стабилен кабинет. Липсата на правителство е най-големият проблем, тъй като на този етап е важно да има към кого да се обърнеш. Имаме проблеми, които не можем да решим", посочи кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея всички общини имат проблеми и държавата трябва да помисли как да бъде сформиран кабинет.

"Ние извършваме много разходи във връзка с дезинфекция, които са за наша сметка например. Изборите, които преживяхме, ни натовариха. Имахме много разходи. Това ще ни повлича надолу. Трябва да има правителство", категоричен е кметът на Община Каварна.

По думите ѝ най-много не стигат средствата за инфраструктурата.

"Средствата за инфраструктура не стигат. В нашия район пътища са в изключително лошо състояние. Когато пътищата са в добро състояние, привличат повече туристи и инвестиции", сподели още събеседничката.

Балтаджиева остава на мнение, че инфраструктурата е от огромно значение и със сигурност много неща трябва да се променят.

"Проблемите при нас са свързани както с културно-историческите атракции, така и с достъпната среда, парковете. Отделно имаме почти 14 000 декара земя, която е неизползваема", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Kметът на Община Каварна обясни, че в момента ситуацията по Черноморието е оживена, защото има доста туристи. Относно Ковид кризата и ситуацията в болниците в малките населени места, тя посочи, че има сериозен проблем.

"Имаме проблеми с болниците. Предполагам това е така в цялата държава. Големите болници в големите градове могат да бъдат търговски дружества. Но ние даваме една огромна част от нашите средства, за да ги поддържаме. Изнемогват от липса на лекари. Малките градове имат нужда от болници. На възрастното население му е много трудно да ходи до големия град", категорична е Балтаджиева.

Kметът на Община Каварна изрази притеснения, че персоналът в болниците е възрастен, както и че има недостиг на лекари и медицински сестри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее новата отечествено-чалгарска власт!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметъла продаваше общински имоти и плащаше на милионерите рокаджии да пеят. Общинските имоти свършиха. Свършиха и концертите. Музиката спря.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите в общините ще предадат старата власт и ще прегърнат новата чалгарска власт. ГЕРБ падат на 5 процента.
11
0
 
0
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
По времето на Цонко ставаха рок концерти и състезания по корабомоделизъм.
10
0
 
0
 
! Отговори
На морето най-важно преди 2 години
е отделянето на Обзор в Община.Големи интереси стоят зад това!!!
9
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАЯ ПЛЕЩИ АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!!! ВЪВ МОМЕНТА СИ ИМА НАПЪЛНО РАБОТЕЩ КАБИНЕТ КОЙТО И БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА АКТУАЛИЗИРА ДОКАТО ИМА РАБОТЕЩ ПАРЛАМЕНТ!
8
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КМЕТА НА КАВАРНА ОТ ВМРО: НЕ ИСКАМЕ СЛУЖЕБНОТО ИСКАМЕ НЯКОЙ ДРУГ :D КМЕТА НА КАВАРНА: ОБЩИНАТА Е НАПЪЛНО ИЗТОЧЕНА НО ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ЮЛИ БИЛИ ВИНОВНИ ДЕТО СЕ ПЛАЩАТ ИЗЦЯЛО ОТ ДЪРЖАВАТА А НЕ ОТ ОБЩИНАТА! НАЙ-ВЕРОЯТНО ТАЯ Е ЕДНА ПРЕСТЪПНИЦА И ТЯ И ОБЩИНСКИЯ ИМ СЪВЕТ ОТ ГЕРБ И ВМРО!
7
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЕРБ БЕШЕ НА ВЛАСТ ДО ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА!!! АМА СИ МЪЛЧАЛА КМЕТКАТА НА КАВАРНА ОТ ВМРО ПАТЕРИЦАТА НА ГЕРБ! ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕ СЛУЖЕБНОТО, ЧЕ ДА ПОЧНЕ ДА РЕВЕ КОЛКО ПРОБЛЕМИ ИМАЛИ И НЕ БИЛИ РЕШЕНИ ОТ ГЕРБ! И ДА НЕ ЛЪЖЕ! ИЗБОРИТЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА А НЕ ОТ ОБЩИНИТЕ И ДЕЗИНФЕКТАНТИ СА ОСИГУРЕНИ ЗА ИЗБОРИТЕ!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте Радев да ви помогне, него само вашата инфраструктура го интересува.
5
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Кметът на Каварна: Имаме проблеми, които не можем да решим. . . . Ето така се обезлюдява една държава.
4
1
 
3
 
! Отговори
Да чакат преди 2 години
На пет керемиди има община....смех...
3
0
 
3
 
! Отговори
Селски кмет преди 2 години
Аь съм си купил джип от асфалт
2
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Кой за каквото гласува, това получава! Професор Иво Христов им го каза. Докато 80% са deбили, това и ще е управлението, това и ще получават общините
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общините с нетърпение очакват стабилна власт А ще получат ди6илHия нЪpкyман cлaвуца и "адвокат" хaджиrЙeв