Воден режим и в габровски села

Забраняват използването на питейната вода за други цели
8

Воден режим в Габровско. До края на лятото вода в някои села ще се подава само в определени часове. Забранено е и питейна вода да се ползва за поливане и миене на улици.

86-годишната Бона Велчева от габровското село Междене от години не е ползвала течаща вода, защото в селото от години няма течаща вода и чешмите са пресъхнали.

"В момента вода няма. Като мине човекът, който отговаря за водата, я пуска - докъдето стигне, стигне! Моята къща е последната, при мен никога не идва", сподели тя.

Селото се захранва с вода от няколко резервоара, които се пълнят от естествени водоизточници. Заради сушата се налага потреблението да се ограничава.

"Преди два дни кметът каза, че ще има режим. Преди два месеца от ВиК отпуснаха някакви средства", каза жителят на Междене Стефан Стефанов.

Освен село Междени на воден режим това лято ще е село Узуните, както и още няколко села в региона. В отговор на запитване за причината за водния режим, от ВиК Габрово обясняват, че в последните години са направени редица инвестиции.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти вички села в България са с водопроводни тръби от 60 години. Смяната им обаче струва милиарди е , ако меше Борисов имаше надежда, но сега с другарите чалгари сме загинали. Явно мизерията се връща в България.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правил съм тройка с жена ми и сестра й. Малката беше тогава на 21 години яко цепеняче. Сега вече е женена и като седнем да пием с баджанака ме напушва смях само ако знае как съм я копал тази градинка преди него!
3
2
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Така е. Руснаците затова построиха ТЕЦове, ВЕЦове и Едикво си на турските вампири. За да ни смачкат всякск аи от мизерия. Смърт за руско-турските швестъри !
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви е честита промяната на жалкия фигурант бе ceляни ***
1
1
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Турско-еврейска диктатура.