Военни обезвредиха невзривен снаряд в село Лозенец

Вероятно боеприпасът е от взрива край "Петолъчката"
13
Военни обезвредиха невзривен снаряд в село Лозенец
Снимка: БГНЕС

Военнослужещи от ямболския батальон са обезвредили невзривен снаряд, открит в землището на село Лозенец, община Стралджа, съобщиха от пресцентъра на военното формирование.

Боеприпасът е открит случайно в понеделник при извършване на селскостопанска дейност от местен жител.

След подаването на сигнала на тел. 112, на мястото е пристигнал специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада. Установено е, че това е изстрел "ПГ - 9" с взривател.

Боеприпасът е обезвреден късно следобед на 2 август и транспортиран до безопасно място.

Военнослужещите са действали след отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов.

Близо 10 години след експлозията в базата за утилизация край пътен възел "Петолъчката", земеделските производители продължават да откриват боеприпаси и това е поредният, коментира за БТА зам.-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.

При взрив в базата на 5 юни 2012 година загинаха трима души. Делото все още не е приключило в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Това на снимката си е чист ТМ 62М. Без взривателя. Ако ме не лъже паметта, в бойната са 10 кг тен хексоген. Ако е бойна. Не се наемам да определя по снимката, но няма много причини учебна да изглежда по този начин. Споменатия в статията боеприпас - е, ще ползвам лафа на един приятел - "..сякаш същото, но съвсем различно..". Та така. Добре би било да има съответствие между написаното и снимката, обаче .. няма перфектно щастие.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мината говори __БРАВО,БРАВО! ЕЛЕМЕНТ НА НЕИЗВЛЕКАЕМОСТ НА УЧЕБНА МИНА Е КАТО НА СВИНЧЕ ЗВЪНЧЕ ИЛИ КОНДОМ НА ИМПОТЕНТЕН.
10
1
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Кой Лозенец! Тоя на морето или тоя около хотел " Хемус" ?
9
1
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Кой Лозенец? Тоя на морето или тоя около хотел "Плиска" в София?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снаряд, мина, на кой му пука? Те, затова нашият контингент в Афганистан отговаряше за поддръжката на тоалетни и бани. Да не настъпят снаряд по грешка!
7
0
 
0
 
! Отговори
Мината говори преди 2 години
Имам и елемент на неизвлекаемост, който е по-опасен от взривателя и ако мината е била снарядена за изпитание, то вторият взривател, на дъното на мината, е трябвало да бъде 'развит', след което можем да твърдим, че същата е обезвредена. Аман от дефицит на сапьори и ходили в армията.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОНСТАТАЦИЯТА НА 1 Е ВЯРНА. ТОВА Е ПРОТИВОТАНКОВА МИНА. СНИМКАТА НЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ОЦЕНИ КАКЪВ Е ТИПЪТ НА ВЗРИВАТЕЛЯ,АКО Е НА МИНАТА. НО САМАТА МИНА Е НАПЪЛНО БЕЗОПАСНА, ЗАЩОТО Е УЧЕБНА - В НЕЯ НЯМА ВЗРИВНО ВЕЩЕСТВО. ОПАСНА Е САМО, АКО НЯКОЙ ВИ УДАРИ КАТО С КАМЪК ПО ГЛАВАТА. УПОМЕНАТИЯТ ИЗСТРЕЛ ПГ-9 Е ЗА БМП-1, ПОДОБЕН Е НА ИЗСТРЕЛЪТ ЗА РПГ-7 (за сведение само за служилите) - С УДЪЛЖЕНО ЦИЛИНДРИЧНО ТЯЛО....
5
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Кое знае защо снаряда се оказа мина. Но каквато и агенцията ПИК, такива и некадърните писарупки, които са съгласни да работят за мутрафоните.
4
1
 
3
 
! Отговори
ПТУРК преди 2 години
Подкрепям коментар 1. Пишете даже какъв е снаряда, а слагате снимка на противотанкова мина. Толкова ли е трудно да се се намери подходяща снимка?
3
6
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Докато Радев е прецедент, делото няма да приключи още за взрива. Има жертви. Радю е отговорен
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма сила по сите земни кълбета която да обезвреди ky. Pвaта деса луФтханзата ¡!!
1
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ако е това на снимката,това е противотанкова мина . Без вздривател е напълно безопасна !