Очевидци на огнения ад в Старосел: Беше някакъв кошмар

Пожарните докато заредят - огънят се възобновява, казва кметът на Хисаря
4 авг 2021 19:10, Нели Христова
15

Голям пожар избухна този следобед в хисарското село Старосел. Огнената стихия е обхванала и част от първите къщи. Огънят е тръгнал от борова гора. Предстои евакуация на местните жители. Към мястото пътуват екипи от София и Стара Загора, както и директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност Николай Николов. Очаква се и хеликоптер.

Пожарът е възникнал след 13:00 ч. и бързо е обхванал първите къщи на селото. Вятърът усложнява допълнително ситуацията.

"Къща, която е гасена, в момента се подпалва наново, чакам хеликоптер от Крумово, но още го няма. Пожарните докато заредят - огънят се възобновява. Хората са излезли от къщите, но къде ще ги настаняваме - не знам", каза кметът на община Хисаря Пенка Ганева.

Очевидци разказват, че пламъците на място са огромни, а местните се включват сами в гасенето.

"Беше някакъв кошмар, дори и хората вадеха маркучи от къщите си, поливаха с вода, страхувайки се да не се запалят", сподели жителка на Старосел пред Bulgaria ON AIR.

Шест екипа на пожарната от Карлово и Пловдив работят на място в опит да загасят пламъците.

"Влезе в покрайнините на селото, няколко стопански постройки", коментира гл. комисар Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Пожар гори и на две места край село Кръстевич.

"Там гори гората между селото и хижа Бунтовна“ В районите с пожари се допускат само пожарни автомобили, сформирани са и доброволчески отряди", допълни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Марвин преди 2 години
До Ха-хаЕдва ли служебният кабинет е виновен, че мутрата и лакеите му за 12 години опоскаха цялата държава. А можеше да има пожарогасителна техника, медицински хеликоптери и какво ли още не...
10
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
Бъдещето не се очертава да е розово,нито има място за всички.Затова гответе се за най лошото. Не подценявайте опасността. Само физически здравите и подготвените ще оцелеят.За съжаление аз няма да съм от тях. Но ще направя всичко за да спася семейството си.
9
14
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Служебното правителство май не знае накъде да хване. Като не можа да източи съвсем държавата ще я изгори. Буквално! Един министър точи язовири да си прави селфи. Сега да пълнят пожарните от морето
8
2
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
То село Кръстевич е село със затихващи функции,незнам какви доброволчески отряди са сформирани.Гора и природа има много ,но вода няма.Има няколко язовира обаче Таш бунар нагоре по пътя за хижа Бунтовна,Дренака в началото на селото а другия не го помня ! Ще кажа още ,че това е едва началото на идващия апокалипсис.
7
10
 
14
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
При Баце нямаше пожари. Или поне ги гасяха
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наследството на герб - изгорената земя !
5
1
 
12
 
! Отговори
А преди 2 години
Кмета наясно ли е, че един противопожарен автомобил ако вози 3т. вода ще му стигне за около 5 мин. гасене и то при подаване на непълен дебит от помпата? Всеки може да сметне, че ако при пълно натоварване помпата подава 40 л/сек., водата ще му стигне за 2 мин.. Виждам и една ТАТРА 815, която вози 8200л. вода, но и помпата и подава 53,3 л/сек.Та кмета и щаба, който е сформиран, трябва да организират водоснабдяването/подвозване с водоноски, цистерни и т.н./ ако тръбопровода в селото няма налягане!
4
5
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
МИР НА ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ХОРА
3
5
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
един от загиналите е от герб и общински съветник от дпс
2
4
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БОГ да прости загиналите ХОРА
1
3
 
24
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
90% от пожарите са умишлени. Ненавиждам ердоган ама евала му правя като каза, че всеки заловен подпалвач го чакат дълги години строг затвор