Обявено е частично бедствено положение в Старосел и Кръстевич

Пожарите вече са локализирани
5 авг 2021 08:21, Нели Христова
12
Обявено е частично бедствено положение в Старосел и Кръстевич
Снимка: БГНЕС

Ще обявя частично бедствено положение, за да може хората, останали без подслон и които няма къде да отидат, да получат някаква помощ. Това съобщи пред БНТ Пенка Ганева, кмет на Хисаря, след пожара в село Старосел, който се разгоря вчера.

Тази сутрин вече са локализирани пожарите в Старосел и Кръстевич. Екипи на огнеборците обаче продължават да дежурят на място.

Шест са изгорелите къщи в стихията в Старосел, която вчера наложи евакуацията на 10 души. На мястото пристигнаха психолози от БЧК, както и доброволци, готови да помогнат на пострадалите хора.

Това е ужас - невиждан, нечуван, сподели свидетелка на пожара.

Хеликоптерът на военните, който се включи, направи много курсове и спаси дерето от пожара, както и цяла кравеферма и животните в нея, сподели друга жителка на Старосел. Предполага се, че огънят е тръгнал от земеделска работа на стърнища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Ян Козина преди 2 години
И в този случай властта къде е? Къде е управлението, което ще предприеме необходимите мерки в тази критична ситуация? Защото сега е такъв момент, при който трябва да сме единни, сплотени и най-вече приоритет на правителството за помаганеъо и спасяването на тези хора. Но кучето си лае и керванът си върви, както е казал народът. И това ще отмине. Нали има по-важни проблеми в парламента. Нали трябва да се "изчегъртваме".
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Климатичните оръжия на приятелчетата на боко!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същия момент Румен Радев е на опера във Виена, хемн да нагкеда къщата, а Стефан Янев с костюм чистичък, наспан и ухилен ни говори как търябвало да се промени нормативната уредба за борба с пожарите???
5
0
 
1
 
! Отговори
До #8 преди 2 години
Че не сам там до теб да ти от..режа пръстите !!!!Скап...аняк
4
4
 
9
 
! Отговори
До Хъм... преди 2 години
Не ние А жалкия фигурант!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
 
23
 
! Отговори
Хъм... преди 2 години
Защо пращаме техника в С. Македония, а не гасим собствените си села, градове, училища и къщи? Защо не помагаме на старите ни баби и дядовци, а изнасяме ресурс в С. Македония? Защо в този труден момент, Европа или Русия, или друга държава не ни помогне? Честно, аз пак не разбирам, защо при липсата на ресурси, като техника и хора за гасене на пожар, изпращаме малкото такива в С. Македония?
2
5
 
7
 
! Отговори
До #2 преди 2 години
Много си *** .... мойто куче е по умно от теб.Какво общо има Радев с пожара ?
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се инвестират пари в хеликоптери, които да стават и за гасене на пожари и за спасяване на хора, ние се дърлим и плащаме безумни средства за зелени коридори в моловете. Да ви... Някой мисли ли си, че тия бедни хорица им пука за вашите ковид терзания, маски и сертификати, докато гледат как им горят къщите? Мислите ли че им пука за 1,5 метра разстоянието докато се утешават един друг? Отворете си очите бе! Вижте истинските проблеми и дайте тях да решаваме.