Труден ден за пожарникарите – силен вятър и високи температури

187 пожара са регистрирани само за ден в страната
Обновена: 5 авг 2021 09:15 | 5 авг 2021 09:15, Камелия Цветанова
7
Труден ден за пожарникарите – силен вятър и високи температури
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се много тежък ден, свързан с високи температури, ниска влажност и много силен вятър, особено в западната част на страната, предупреди гл. комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", пред Нова телевизия.

Още по темата

Той коментира и трагедията край санданското село Петрово, при която загинаха двама горски служители. Николов обясни, че все още не е ясно дали те са загинали в следствие на задушаване или топлинен удар. Според него най-вероятно е и заради двете.

„В гората е трудно и непредсказуемо. Ако бъдеш облечен с пълна екипировка, не можеш да изкараш повече от 30 минути. Не можем да кажем дали горските служители имат предпазни средства. Най-важно е обучението на тези хора, но никой не е застрахован от ситуация като тази”, обясни той.

„През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 187 пожара. Всички са локализирани. При два пожара продължават нашите действия – Петрово в Сандански, Свирачи в Хасковско. Късно вечерта пристигнаха доклади, че ситуацията е овладяна по целия периметър. Днес, заедно с доброволците, започваме решителна намеса с идеята до обяд да свършим работата по тези пожари”, каза още той.

Николов предупреди, че солени глоби грозят тези, които предизвикат пожари. Той призова областните управители и кметовете да предупреждават хората да не горят ниви и сухи треви.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Николовпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Е, преди 2 години
До до 4Щом цял живот иска да лежи, ще намери начин! Но ако го намери, да не остане разочарован, че няма "лежачка"!
4
2
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Може да се уреди ако минимум има роднина пожарникар! Друг начин не ***. Тая лежачка и пожизнена служба (ако искаш разбира се) не се набарва току тъй...
3
1
 
1
 
! Отговори
Е, преди 2 години
До тъй де Уреди се и ти. Ще видиш, че хляба има не само среда, но и к_ора!
2
1
 
3
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Един труден ден, останалите 364.......спанчевци!А заплатката и категорията си вървят.
1
0
 
1
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До Асан Проблема са последствията от високите температури и вятъра! Предполагам, че като напече още малко, много пожари ще се възобновят! Там където е било намокрено и уж погасено, през нощта е изсъхнало, а и е погасено само повърхностно, а в дълбочина торфа тлее.