Ресторантьори: Няма да бъдем отново жертва на една бутафория

"За нас целта е единствено тупкане на топката и опит да се замажат очите на бизнеса!"
20 сеп 2021 16:39, Ния Христова
129
Ресторантьори: Няма да бъдем отново жертва на една бутафория
Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България бяха поканени да се срещнат с министъра на туризма Стела Балтова за работна среща.
 
"За нас целта е единствено тупкане на топката и опит да се замажат очите на бизнеса! Поканата е за разработване на схема за държавна помощ. Нашето експертно мнение трябваше да бъде потърсено преди изобщо да се стигне до актуализацията на бюджета. Това не беше направено! Така записаният чл. 112 явно е разработван от хора, които никога не са се занимавали с бизнес. 30% спад в оборота означава ФАЛИТ! И респективно за много сериозни предприемачи и работодатели подкрепа "до 30 000 лв." също значи ФАЛИТ!", се посочва в съобщение на БАЗ и СЗБ.
 
"Министерството на туризма безвъзвратно закъсня със срещата с нашия бранш. Но по-важно – мястото на точно тази среща за разработване на мерките не е в Министерството на туризма. Това е отговорност на министерствата на финансите, икономиката, труда и социалната политика. Преди да бъде разпуснато предишното служебно правителство, временният здравен министър Стойчо Кацаров също ни призова да дадем предложения, като резултатът е, че нищо от тях не беше взето предвид. Отделен въпрос е, че от 20 дни слушаме от министър Кацаров как икономическите мерки влизат тутакси заедно със здравните. Вчера министър Балтова най-после потвърди това, което повтаряме непрекъснато – разработени мерки няма", изтъкват от БАЗ и СЗБ.
 
"Сега пък се чу и за някакви безумни томболи, с които щяло да се стимулира населението към ваксинация. Според официалните данни България от 4 седмици се намира в плато по отношение разпространението на Ковид-19. И това при положение, че никой никъде не спазва нищо. Провеждат се големи концерти и масови събития, градски транспорт, хипермаркети, вериги за стоки, които не са от първа необходимост - струпването на хора е повсеместно и видно за всички. Маските изчезнаха като аксесоар. Това принуди и нас да обявим "гражданско неподчинение" и да откажем отново да бъдем принесени в жертва на една бутафория, наречени "противоепидемични мерки", уточняват от БАЗ и СЗБ.
 
От БАЗ и СЗБ изтъкват, че последните данни показват, че седмичната положителност на тестовете е 0,24%.
 
"Платото не е вследствие на противоепидемичните мерки, защото единственото, което те постигаха е удар по българската икономика и българския бизнес. И да изкарат десетки хиляди, борещи се за препитанието си, на площадите… Логично е да се очаква пик, след като учебната година вече започна", подчертават от БАЗ и СЗБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко ако върнеш парите на народа, направо ще стане рай и мигрантите няма да ни заобикалят....Връщаш парите и после излизаш в дълга до животна пенсия. Аз не бих го осъдил в затвор. Просто му конфискувам всичко откраднато и го оставям на 350 лв. пенсия. По-голямо наказание за Тиквата от това повярвайте няма....
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господа ресторантьори, мисля, че се нуждаете от здрави проверки, относно какво предлагате в заведенията, колко е истинско, качество, грамаж и персонала на колко часа работи и на колко се осигурява. В нощните заведения фалшив алкохол, проституция и наркотици...И само пари искате и ревете...Ами и аз имам малък бизнес и на мен и такива като мен Бойко не ни плаща да всяваме размирици , а същевременно да караме последни модели джипове и да ходим на скъпи курорти. Да цитирам ли имена? Започвам с Петк
109
2
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ВСЕКИ ИСКА ДА ЯДЕ-НЕ ГИ СЪДЕТЕ!!!-МОЖЕ ДА СА ТЕГЛИЛИ КРЕДИТИ ЗА РЕСТОРАНТИТЕ ДЕТ ГИ ИМАТ ЗА ДА ВИ ХРАНЯТ.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми фалирайте, кой ви пречи?
107
6
 
5
 
! Отговори
да преди 2 години
Като ви е страх да се ваксинирате ,ще си седите вкъщи.
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Kiro-тарикатаТарикатче и когато се заразиш , сам ще си береш гайлето ще ходиш където ти видят очите, и тия като тебе също а не да ми пълниш болниците, пък тези които наистина са болни и то сериозно, нямам предвид зорлем хванат ковид, да няма къде да отидат. Разбра ли?
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115Абсолютно! Що за простотия, не искат да се предпазват и да предпазват другите а иначе реват. Нашата работа е хубава работа ама знаете каква. Нямам какво повече да кажа.
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И песен ша пейти биля, аха...
103
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземете и се ваксинирайте,не се правете интересни.
102
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички населени местае нужно полиция и РЗИ глобяват и да затварят заведения които не спазват мерки
101
4
 
14
 
! Отговори
Ресторантьори овце преди 2 години
Хахаха бяха затворени от диктатора Борисов като мишки с КПП-та и въобще не работиха сега видиш ли нямали да бъдат жертва на една бутафория. Този с немитата коса Алибегов взе някоя кинта от тапира Борисов и обърна палачинката. Значи не работиш въобще и си доволен, работиш с намалено работно време недоволстваш да ви имам глупавата Герберска логика.
100
12
 
12
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Всички "мерки" са за да ви принудят да се ваксинирате. Нали не мислите, че нощният живот прави пандемията?! Стига сте злобяли, нищо и никой не може да бъде затварян заради този вирус..
99
6
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
И на некадърните ви фигурантски министри давам безплатен съвет - пуснете ги тези ресторантьори да си бачкат без никакви забрани, ама им върнете ДДС-то да си е пак 20%, а не 9%, както Борисов им го намали
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 106 (скоро) "Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ!" - Лозунг от времето на комунизма. Много актуален и до днес! Обида е за умъртвената бременна жена поради лекарска грешка, а не видяхме главният прокурор Гешев да е надянал белезниците на виновния лекар!Защото какъв кpeтeн трябва да си, за да сбъркаш две тръби - трахеята с езофагуса и така да убиеш пациента?Припомням ако не знаеш новината, че бременна жена почина поради грешка на анестезиолога!
97
10
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Абе, дрогаре, нали чакахте като се махне Бойко и НОЩ и дойде Фигуранта и сестра Галева - човека на Черепа го нарече "вируса на страха" от Шипка и твърдеше, че няма такова нещо, че Борисов си го бил измислил, да му затворят устата, а пък сестра Галева гореше маски с онези тримата - отровните гейове на жълтите павета и че всичко ще се нормализира и няма повече да има Ковид? Какво стана сега? Ковид не изчезна при Фигуранта, и има няма 3 месеца и всички започнаха със стачки
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чудото на светаРадвам се, че се описваш какво представляваш, ако немаш жена, ще ти намеря, стига да си френд естествено......хахахахаха :)) Ако си девствен, споко мен, ще те науча......хахахаха :)))
95
12
 
13
 
! Отговори
скоро преди 2 години
Бутафория!!!???това е обида за загиналите и борещите се по болницате с вируса......Ще видите вия бутафория когато народа се осъзнае и не стъпи вече в вашите дупки.
94
3
 
7
 
! Отговори
Йо преди 2 години
Ще се дигнат бройките скоро, само да захладнее и хората да се затворят.
93
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БУЦИ ,ВЪРНИ ПАРИТЕ НА НАРОДА!
92
5
 
1
 
! Отговори
Чудото на света преди 2 години
Някои хора трябва да възприемат факта, че и Живко от Варна е човек и трябва да има реално, стабилно и хубаво бъдеще ! Трябва да има жена, но след време и деца ! Това е човек, който е дар от БОГ ТАНГРА ! Във вътрешната политика на България, достъп не трябва да имат следните държави - Турция, Саудитска Арабия, Германия и САЩ ! България трябва да се изгради като държава и да има национална институция, която да помага на нас - българите и да има истински, а не изкуствен рай !