Най-големият завод за целулоза у нас спира дейността си

Около 500 служители не са на работа
Обновена: 13 окт 2021 10:11 | 13 окт 2021 10:08, Ния Христова
55
Най-големият завод за целулоза у нас спира дейността си
Снимка: БГНЕС
Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира дейността си, а причината - липса на дървесина, предаде Нова тв.
 
Около 500 служители остават без работа.
 
Директорът Михаил Колчев споделя, че кризата е предизвикана от нарушените доставки на дървесина през последните пет месеца.
 
"Постоянно намаляващите реално добивани количества на дървесина, липса на работна ръка, ниска производителност, лошото време, липса на механизация и неизпълнение на сключените договри - това са причините за ситуацията. Използваме времето на престой за ремонт и профилактика. Пуснали сме хората в платен отпуск, но до 7-10 дни това ще приключи и ще реагираме спрямо ситуацията", заяви той.
 
"Браншът има нужда от реформа. България е единствената страна с толкова ниска производителност в дърводобива, където се използва предимно ръчен труд", подчерта Колчев.
 
И допълни, че имат много малки складови наличности, което затруднява изпълняването на договорите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
356н преди 2 години
Ам'чи къ ?Миналата година кубик дъски за кофраж бяха от сорта на 250-270лв...Преди месец ги уговорих на 380лв/кубик, и докато дойдоха (седмица по-късно) вече бяха станали 395лв.....няма мат'рял 'щото го изнасят за чужбина за повече пари....Със стоманата е същото...
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен пример за способностите на бизнесмян Ганчев. Машините стари,ниска производителност,но автопарка и имотите му са като за Маями. Дреме и чака да му уредят наредба или законче,за бързо усвояване на кинти . Неспособни колибари вилнеят от 44 година и правят бизнес.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спира за ремонт и профилактика. Ще използва времето за протести. След ремонта, ще продължи да унищожава българска гора, да замърсява природата и да плаща малко на работниците.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 Анонимен Всичко, което се произведе и се добие в БГ се изнася моментално за максимална печалба и после тук оставаме без нищо.. . . . . . С извинение нещо не си разбрал! Ако е максимална печалба ще има и за машини, собствен мерцедес и за работници! Този е просто некаддъърникк!
40
2
 
19
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Фалирай гад, затваряй и *** в Африка да береш дърво.
39
5
 
16
 
! Отговори
Болярче преди 2 години
Те другарите едно и също си знаят.Като шумкари обираха мандрите .След 9 септември взеха земята и имотите на хората.След 1989 год . приватизираха/окрадоха/ заводите.Като ГЕРБ продължиха кражбите.Борбата срещу тези хора не е лесна.
38
1
 
21
 
! Отговори
Док преди 2 години
А в Кроношпан във Велико Търново всеки ден влизат по 100 тира със прясно отсечени дърва! Явно за тях няма проблем със доставките. А смрадта на химикали, която разнася е позната дори в околните села.
37
1
 
30
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Вилика статия от велика СМРАДНи кой е завода, ни де са намира.
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко, което се произведе и се добие в БГ се изнася моментално за максимална печалба и после тук оставаме без нищо.
35
0
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 35___Ами виж коя е аФторката на статията и отгоовът ти е налице ... Да не би да заводът да е Свилоза в Свищов ?!
34
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не разбраха, че само с крадене икономика не може да се построи." Те никога не са искали да строят икономика. Това са само предизборни лъжи, докато ги изберете. Реално искат само да си пълнят джобовете.
33
1
 
17
 
! Отговори
селянин от жълтите преди 2 години
Плочки. Браво Селски. И аз се бих върнал на село но БСП, ГЕРБ държат Банките и Корупцията. И така ни камион , ни трактор можех да си купя. Добре че накупих професионални инструменти та се чувствам свободен от партиите.
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за Свищов и шепата млади хора които все още са останали там!
31
0
 
30
 
! Отговори
селянин преди 2 години
ами другарю гледай малко филми по дисковъри нешънал географик па виж как го правят ората и що там немат такива проблеми времето на бачкане без паре свръши и я можем да си копам нивата на ръка ама некси с трактора ми е по лесно
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените капиталисти така и не разбраха, че от само себе си нищо не става, трябва да се положат и усилия. Не разбраха, че само с крадене икономика не може да се построи.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Краси Космонавта и вълната му пречи,ама иначе голям го вади червеното псееее!
28
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"България е единствената страна с толкова ниска производителност в дърводобива, където се използва предимно ръчен труд". Докато продължават "мениджърите" да мислят, че автоматизацията им излиза прекалено скъпо, така ще е... ниска производителност, много трудови злополуки, лошо качество, неконкурентни цени.
27
0
 
32
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Пишман капиталиста другаря Дачев да каже защо предните години затвори едни други негови фабрики и извади оборудването от тях,което най вероятно е продал вече.Тогава нямаше криза ни с дървесината ни с тока.Какво му е оправданието за тогава?Не остави ли и тогава доста хора без работа и заплати.Ама сега оправданието му е тока и дървесината. Както се казва на калпава ракета космоса и крив.Той другаря Дачев ги разбира тия работи нали щеше да лети в космоса и той, барабар Петко с мъжете както се казва
26
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дървесина няма защото има други потребители за нея,кадри няма защото такова е било отношението ви към тях,ниска производителност има когато само се прибира парата а не реинвестира,липса на механизация говори за вашето неадекватно управление през годините,и накрая дядо Божи и той е виновен за това че времето е лошо!Червени "капиталисти"сър,какво да ги правиш!!!
25
1
 
19
 
! Отговори
Да така е преди 2 години
До Трагично е И все по-трагично ще става. Държавата по никакъв начин не защитава правата на работниците. Фирмаджийте си правят каквото си искат. Съответно нови кадри няма, няма и да има. При нас вече от 2 години търсят инженер с опит и английски език на заплата 1500лв :D Лека му пръст на бизнеса в БГ