Доброволци възстановяват дома на незрящи сестри от Пазарджишко

Ще бъде осигурен фургон, в който ще бъдат настанени двете жени
19 окт 2021 15:33, Ния Христова
7

Историята на две незрящи жени от пазарджишко село, останали без дом след пожар, трогна десетки.  Дброволци се отзоваха и започнаха да възстановяват порутения им дом.

 
"С всеки изминал ден ставаме все повече и повече, което е много хубаво, защото по-бързо ще оправим дома", сподели пред Bulgaria ON AIR доброволецът Николай Шарков.
 
Преди 13 години двете сестри губят родителите си и трудно се справят сами с ежедневието. 
 
"Изчистихме покрива на къщата. Беше пълно с боклуци, изчистихме и тях. Освободихме коридора и две стаи. Чакаме материали за покрива. Сега ще им направим вече баня и тоалетна вътре", добави Шарков.
 
"Аз съм доволна от работата. Това не съм го очаквала никога - че има такъв народ с добра воля. Изчистиха, изринаха стаята. На всички хиляди благодарности", сподели Иванка Славска
 
Българи от чужбина са предложили финансова помощ за възстановяването на къщата и сега ще бъде открита и дарителска сметка.
 
"Хората са отзивчиви, помагат.  Много хубави удобства ще им направим. И покривът ще стане", каза кметът на село Динката Александър Стоянов.
 
До края на седмицата се очаква да бъде осигурен фургон, в който ще бъдат настанени двете сестри, докато ремонтират покрива и сложат дограма на дома им.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
BRAVO преди 2 години
BRAVO
5
8
 
0
 
! Отговори
нито преди 2 години
ме интересува баба ти нито родата ти до девето колено
4
3
 
4
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
До кога България ше бъди ромска, турска и "друга" ?Трябва ли да е такава ?Най-добре за България е да бъди българска ! Нали така ?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На наши дни е чудо някой да помогне на съселяните си, а навремето моята баба понеже беше вдовица всичко си поддържаше с помощ от съседи на база на разменна търговия - един ще оправи покрива и ще му дадеш месо за фризера, друг еди какво си срещу нещо. На мен ми беше чудно понеже в София такова нещо няма, но ето че вече е изключение и по селата. Много сме се американизирали вече, няма що.
2
2
 
4
 
! Отговори
rusnak преди 2 години
Жалка повсеместна Българска демократично ценностна картинка.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
адмирации, общината няма ли да се включи, или ще докажат, че са там само на заплата и никва свършена работа