Десетки помагат на дядо, който изгуби пенсията си от 140 лв.

Събрани са много повече пари, с които мъжът ще посрещне празниците
Обновена: 17 ное 2021 23:01 | 17 ное 2021 22:50, Анисия Иванова
41

Вълна от съпричастност в Русе след обява за изгубена пенсия. Възрастен човек, който изгубил 140 лв., обявил награда. Поставил бележка на вратата на аптека. Историята му трогнала Венелин Руменов. И решил да помогне.

"Разбрахме се да направим много набързо една кампания с дарителска кутия, която да сложим в аптеката. И всеки, който дойде, да може помогне с парички", обясни Венелин.

Мнозина се включили в благородната акция. От аптеката казват, че възрастният човек е техен редовен клиент. Днес не са очаквали толкова хора да се отзоват.

"Човекът дълго време стоя тук, обикалял е целият квартал, разпитвал е, явно никой не е могъл да му помогне. Той е много възрастен човек, който явно живее от тази малка пенсия само. И много хора продължават да идват и питат за кутията", радва се на добротата на хората фармацевтът Ирена Ашминова.

Снимката събира стотици коментари и желаещи да дадат пари за възстановяване на сумата.

"Тази сутрин прочетох в група във Facebook и реших да мина да дам и аз каквото мога. Просто все едно е мой родител, който си е загубил пенсията и реших да помогна", сподели Маринка Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

"Хубаво е, че толкова много хора бързо се организираха да помогнат на човека. Сега ще може и да изкара едни хубави празници и да му е по-леко зимата. Парите са повече и дано му помогнат за по-дълго време", надява се Елвира Димитрова.

Предстои организаторите да отворят кутията и да предадат събраната сума пари на възрастния човек. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас, 70 евро пенсия. Няма такава държава. Браво на наще политици за реформите които направиха, за да живеем толкова добре.
29
12
 
0
 
! Отговори
похвално, ама преди 2 години
Хъммм, майка ми взема 150лв , но този месец захлеби 270 заради предизборните добавки, така че не вярвам този да взема 140 лв с добавките. ,
28
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 2 години
БРАВО ДОБРИ ХОРАДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ
27
15
 
1
 
! Отговори
Бочо преди 2 години
Не си мърсете кармата да се занимавате с пияницата. Човека видимо не е добре психически. Не хранете троловете, защото стават по-големи и се размножават.
26
3
 
11
 
! Отговори
ДАРЯВАНЕТО НЕ БОЛИ преди 2 години
МАНОЛОВИЦА,ОНАЯ ДЕТО ГУШКАШЕ КОЗИЧКИТЕ ТИЯ НОВИТЕ НАХИЛЕНИТЕ, ОНЯ ДЕТО КАЗА ОТ САМОЛЕТА-"АЗ НА ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА НЯМАМ ДА ДАВАМ ЕДНА СТИНКА- ТА ТОЙ СПЕЧЕЛИ МИЛИАРДИ ОТ ТРЕПЕРЕЩИТЕ РЪЦЕ НА ТОЧНО ТАКИВА БЕДНИ ПЕНСИОНЕРИ- ДАРИХА ЛИ МАЛКО ПОНЕ ОТ ОТКРАДНАТОТО- ДАРЕТЕ БЕ- НЕ БОЛИ!
25
0
 
0
 
! Отговори
Има, има преди 2 години
До Анонимен 28Инвалидните.
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна срамота ... "Десетки помагат" ...Ако не можем на 1 старец да помогнем ... Да изживее още 1 ден с мърлявata пенсия ... НИе хора ли сме изобщо ... Скотове ...
23
0
 
12
 
! Отговори
За съжаление преди 2 години
До ЛъжетеИма, социалната колко е не знам, но щели да я "вдигнат" на 170 лв за догодина.
22
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно е да е загубил 140лв.,но това не може да му е пенсията?В България пенсия под 300лв.,няма.
21
0
 
12
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Браво ! Има надежда за България.
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиша на скапаняка ... който е намерил парите ..и не ги е върнал ...ще поясня дори .Еййй *** дано детето ти се нуждае от операция .. и загубиш парите за операцията !!!А тез репортери така са орязали видеото ... започнахте и ток да пестите а ?????
19
1
 
31
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До пияница мистик - Не е важно колко ще съберат ( повече или по-малко ) - ВАЖНОТО , е че докато има такива хора и такава ДОБРИНА - НИЩО НЕ Е ЗАГУБЕНО в България !! Такива като теб се появявате ( незнайно защо ) на този свят , изпивате си пиенето и в един момент изчезвате мистично ( както сте се появили ) без дори да оставите следа след себе си !! ДОБРИНАТА си остава и обогатява душите на добрите и младите които ще я имат за пример в живота си !!
18
2
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Костов оряза пенсиите и каза пенсионерите да мр.т !! Станишев ги пооправи. След него уравниловка.
17
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До пияница мистик - Не е необходимо , нито да си пенсионер , нито да си склеротик - И НА ТЕБ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО - не си застрахован за това да забравиш или да загубиш нещо !! Колкото до това че ТИ няма да ги върнеш - Склонен съм да ти повярвам , ако съдя по коментара ти , но ще ти кажа само едно - Господ и теб те вижда - СПОКОЙНО !!
16
0
 
24
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Тъжно. Това ще трябва всеки месец...и срамно. Срамно за държавата ни.
15
0
 
25
 
! Отговори
Пенсиите, преди 2 години
работил или неработил ги изравниха. На този човек тези 140 лв. смешни са допълнителни за болест или чиста подигравка ??
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тиквата колко дари от препълнените си чекмеджета ?
13
73
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
ХАхахахахахха, и да ги намеря, няма да ги върна на този склерозирал, неграмотен дядо :))) Никога, като си знаеш мозъчното положение не излизаш с цялата си пенсия, а само с колкото ти е нужно. Айде стига с фалшивите съжаления. Да му е за урок. Ама простия булгаропитек сега ще му даде повече, че да се чувства горд, че е помогнал
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете с глупавите остроумия. Ясно е че тези 140лв са само част останала от пенсията му. Сугурно е платил това-онова преди да си загуби портмонето.
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно не е цялата пенсия.Приготвил тези пари за нещо.Няма значение.Трябва да му помогнат.