Автобусът факла нямал лиценз за международни превози

Спират дейността на фирмата "Беса Транс"
43
Автобусът факла нямал лиценз за международни превози
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фирмата "Беса Транс", която е собственик на злополучния автобус, който се подпали на магистрала "Струма", е имала 4 превозни средства с лиценз, но катастрофиралият не е сред тях, заяви пред bTV македонският министър на транспорта Благой Бочварски.

Още по темата

Заради липсващи документи в катастрофиралия автобус - лицензът за международни превози на компанията ще бъде отнет.

"Съгласно първоначалната информация на нашето Министерство на вътрешните работи, автобусът няма лиценз. Фирмата "Беса Транс" има лиценз, издаден през 2018 г. с давност до 2022 г. Вторият документ, който трябва да има всяко едно превозно средство го няма в нашата база данни", допълни транспортният министър.

Бочварски заяви, че няма представа защо 3 от 4 автобуса, пътували до Истанбул, са преминали границата между България и Северна Македония, а катастрофиралият е изостанал. Той обясни, че разчитат на разследването да разбере каква е точната причина за инцидента - човешка грешка или техническа неизправност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Струмаавтобус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
А още по смешно е, че Радевата хуна, веднага излезе да обвинява предното правителство за пътя, плюха, излагаха България за пореден път и хоп, оказа се че пътя е правен по времето на СтаниШеф и БСП+ДПС, които издигнаха Радев! Тъйй, след това по всички медии излиза бившия директор от 2007г. Да разказва колко е перфектен пътя! Обвиниха сами себе си! Сами си го набутаха, вместо да извадят очите, те изписаха вежди! Ей толкова са т.ъпи, ей така изманипулираха изборите и спечелиха! Псвдопатриоти!
38
0
 
2
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Само в България може да се излагаме толкова и да обиждаме сами себе си! Може ли автобус без лиценз, нарушил толкова закони да катастрофира, излезе информация, че за много кратко време е минал огромно разстояние, което си е доста превишаване на скоростта, най-вероятно заспал и зад волана, което си е шофьорска грешка и ние да плюем Българското, пътя е виновен, цял ден в новините пътя пътя? На кого си продадохме пак газът? Защо излагаме България пред света? Продажници патриоти! Анти Българи!
37
2
 
5
 
! Отговори
албански реотан преди 2 години
Е как да има, всичко е албанско. Те са същитепаразити като нашите ромеи.
36
2
 
5
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Зад кормилното устройство,е виновно!Водача е длъжен,да се движи със скорост,съобразена с пътната обстановка!
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво ми цъкате минуси бе абдали, ако го нямаше това недоразумение, псевдо мантинелка хората щяха да са живи. Не виждате ли колко недомислено е поставена, аварийната лента изведнъж става ухо за почивка и се появявА едно желязо в нищото. Денем ще го видиш ама нощем карайки близо до външната маркировка си е руска рулетка дали ще я закачиш таз мантинела.
34
0
 
4
 
! Отговори
хмм преди 2 години
шофера на единия автобус е решил да догонва другите....и те това е станало....мир на праха на жертвите...
33
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Най-вероятно са се забавили на последното спиране на бензиностанцията и после се е напънал да догони групата и така е станала белята. Което не отменя и приносът на мало умно направеното ухо за почивка. Минавал съм оттам и винаги съм се чудел как някой не се е заблудил да профучи през него и да се набие в едни огромни бетонни пръстени, сложени за събиране на ***. Честно, такива тьпигьозки изпълнение само в БГ съм виждал.
32
0
 
9
 
! Отговори
Прав си преди 2 години
До Анонимен 29 Тази мантинела, защо ли шари по пътното платно и пречи на движението? Та, автобуса ли налетя на мантинелата, или мантинелата на автобуса? Не забравяйте, че са били група от четири автобуса и първите три са преминали безпрепятствено през мястото!
31
0
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Тази мантинела и това ,,ухо са задължителни при скоростен път/този участък НЕ Е МАГИСТРАЛА/Наистина малко опасно стои, особенно ако не следваш осевата линия ,особенно нощно време! Въпросът също е не е ли тапир този който е напълнил с туби и бутилки с бензин,на мястото на резервната гума отпред!
30
0
 
9
 
! Отговори
Пиша коментар преди 2 години
Този автобус е на три години. Пътувал е. Не липсата на лиценз е причина за катастрофата. И за пожара. Има друга причина. Аз съм пътувал малко, в сравнение с професионален шофьор, но съм срещал трудности по пътищата-табели, маркировка, платно за движение с дупки и други. В други държави съм виждал маркировка, която свети и те води по пътя. Сляп да си, ще караш където трябва Срещал съм и бързо движещи се МПС. Бог да прости загиналите. Дано не стават такива неща повече.
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
една 15 метрова мантинела уби 45 човека, факт...другото е чесане на езици
28
0
 
19
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Хората са загинали не от удара при катастрофата ,а във лумналият светкавично пожар от натрупаните пълни туби и бутилки с бензин,превозвани нелегално./практика още от 90те,когато им беше кризата с бензина/.......Нафтата от дизела не може да се възпламени така светкавично,всеки шофьор го знае,как се пали нафта! ....А да се политизира това със асфалта е ама абсолютна глу пост на хора с негативна нагласа !
27
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
На българската и турската граница не са длъжни да проверяват за лицензи.Достатъчно е да е минал технически преглед и да има гражданска отговорност,за да премине.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лиценза за международни превози няма нищо 8бщо с техническата изправност. Просто има изисквания за удобство на пъруващите, нали се сещате че нов автобус от градски транспорт е в перфектно състояние но на пластмасовите седалки пивече от час няма да изтраеш. Проблема е онази глупава мантинелка на която първоначално се е качил и е станал неуправляем. Кой тъпир я е монтирал там??
25
2
 
3
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ПУСКАТ ГИ НА ГРАНИЦАТА ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВАТ ТОРБИ4КИТЕ- ПРОДАЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА !!!!!!!!! 4ЕСТНИТЕ КОГАТО СЕ СРЕЩАТ СИ ОСТАВЯТ ТЕЛЕФОНИТЕ НА 10 МЕТРА ОТ ТЯХ- МАНИ -МАНИ , БЕГАИ- БЕГАИ !!!!!!!!! ГЛАДНИТЕ ВЪШКИ КАК ЗОБАТ !!!!!!! СЕГА СА СЕ ПРЕМЕРИЛИ В 30 МИЛИАРДА ОТ ЕС !!!!!
24
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
Умряха си хората незаконно.Щото ако го имаше глупанарския лиценз щяха да изгинат напълно законно.Прекалено много вярвате на хартия и писни от тъпчовци закони
23
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Шиптарите са като ромите-все я карат на далавера...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще каже ли какви документи трябва да бъдат представени от шофьорите на автобуси при преминаване на границата? Ако няма излишно изискване за представяне на такъв лиценз оти ручаме жабетата.
21
3
 
4
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Проверения факт, че фаталния автобус е преминал и през македонската и през българската граници без пълния комплект от задължителните документи, буди голяма тревога и недоумение. Големия въпрос е какъв е този граничен контрол? И втория парещ въпрос: Ако на една от тези две гранични администрации са СПРЕЛИ И ВЪРНАЛИ ТОЗИ АВТОБУС, ПОРАДИ НЕИЗПРАВНИ ДОКУМЕНТИ, ЩЕШЕ ЛИ ДА СЕ СЛУЧИ ТАЗИ ТРАГЕДИЯ???
20
1
 
11
 
! Отговори
Гхйййййй преди 2 години
Искат да набедят пътя Че причината е в пътя